keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2019 május 22 - szerda

Jól halad (Videó)

Továbbra is zajlanak a 29 helyszínt érintő, 1,7 milliárd forintból megvalósuló infrastrukturális fejlesztések Zalaegerszegen. Az arányosság jegyében minden településrészen utakat, járdákat és buszmegállókat újítanak fel, valamint parkolókat alakítanak ki.
bővebben
2019 május 22 - szerda

Környezetvédelmi program (Videó)

A közgyűlés március 7-én elfogadta Zalaegerszeg környezetvédelmi programját és idei cselekvési tervét. Ennek megfelelően a legutóbbi fejlesztésekről, valamint akciókról tájékoztatták szerdán az újságírókat.
bővebben
2019 május 21 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A Zalaegerszegi Televízió keddi Egerszegi Esték című közéleti magazinjának vendége Balaicz Zoltán polgármester volt, aki a május 16-i közgyűlés legfontosabb napirendi pontjait ismertette.
bővebben
2019 május 20 - hétfő

Felavatták (Videó)

Ünnepélyesen felavatták a zalaegerszegi ZALA Zone Járműipari Tesztpálya első ütemét. A rendezvényen a miniszterelnök arról beszélt, hogy a fejlesztés felhelyezi a megyeszékhelyet az európai járműgyártás térképére. Orbán Viktor emellett kiemelte: amennyiben a jelenleginél kedvezőbb folyamatok indulnak el Európában, annak Magyarország gazdasági szempontból csak nyertese lehet.
bővebben
2019 május 17 - péntek

Beszámoló a májusi közgyűlésről (Videó)

Közel 40 napirendi pontot tárgyalt a testület a legutóbbi közgyűlésen. Itt többek között elfogadták a tavalyi zárszámadást, ezzel véglegesen lezárva a 2018-as évet. Ennek részleteiről és egyéb fontos döntésekről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester.
bővebben
2019 május 17 - péntek

Kutatóközpont épül (Videó)

Sajtóbejárást tartottak a zalaegerszegi Tesztpálya szomszédságában létesülő, úgynevezett Smart Field-nél. A területen található épületek a járműiparhoz kapcsolódó kutatási és fejlesztési munkálatoknak adnak majd otthont. A várhatóan júniusra elkészülő beruházás költsége megközelíti a 700 millió forintot.
bővebben
2019 május 15 - szerda

Középpontban a kerékpár (Videó)

Együttműködési keretmegállapodást kötött a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem a fenntarthatóság jegyében. Emellett ünnepélyes keretek között felavatták a sportiskola új kerékpártárolóját.
bővebben
2019 május 15 - szerda

Új városfilm Zalaegerszegről (Videó)

Elkészült a Zalaegerszegről szóló új kisfilm, Horváth Szilárd alkotása, amelyet először az ünnepi közgyűlésen láthattak a meghívott vendégek. Az új kisfilm városunk elmúlt, rövid időszakra visszanyúló fejlesztéseit, eseményeit mutatja be.
bővebben
2019 május 14 - kedd

Zegasztár Gála (Videó)

Megválasztották a 2019-es Zegasztár győztesét. A Hevesi Sándor Színházban tartott gálaműsoron 26 produkcióra szavazhatott a közönség. A színvonalas esten közel 150 tehetséges fiatal lépett színpadra.
bővebben
2019 május 13 - hétfő

Átadták a munkáshotelt (Videó)

Hatszázmillió forintos beruházással munkáshotel épült Zalaegerszegen. Az önkormányzat a pénzügyminisztérium pályázati támogatásával valósította meg a fejlesztést reagálva a városban egyre nagyobb problémát jelentő munkaerőhiányra. Az avatóünnepségen részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter, aki hangsúlyozta: bár átmeneti megoldásnak tartja, a jövőben is támogatni fogja a kormány a zalaegerszegihez hasonló fejlesztéseket.
bővebben
2019 május 13 - hétfő

Sportkomplexumot avattak (Videó)

A ZTE FC már az utolsó hazai mérkőzése előtt megkezdte az ünneplést, ugyanis egy új képességfejlesztő sportkomplexumot adtak át vasárnap délután.
bővebben
2019 május 10 - péntek

Város Napja (Videó)

Rendezett tanácsú várossá nyilvánításának 134. évfordulóját ünnepli Zalaegerszeg. A jubileumról koszorúzással és ünnepi közgyűléssel emlékeztek meg. Ez utóbbi díszvendége Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt.
bővebben
2019 május 09 - csütörtök

Tapasztalatcsere (Videó)

Zalaegerszegre érkezett az Állami Számvevőszék, a Közbeszerzési Hatóság és a Megyei Jogú Városok Szövetségének országjáró rendezvénysorozata. Az eseményre Nagykanizsa, Sopron és Szombathely önkormányzati cégeinek vezetői is meghívást kaptak.
bővebben
2019 május 09 - csütörtök

Parkolót és parkot avattak (Videó)

Átadták a Béke-ligeti iskola új parkolóját és sziklakertjét. A fejlesztések jelentős összefogás eredményeként készültek el, s összesen másfélmillió forintba kerültek.
bővebben
2019 május 08 - szerda

Bajnoki köszöntő (Videó)

Két héttel ezelőtt, a Szuperliga utolsó játéknapján a Balatoni Vasas ellen vált biztossá, hogy ismét az egerszegiek ülnek fel a női teke hazai trónjára. A játékosok kemény szezont hagytak maguk mögött, így érthetően örültek a sikernek.
bővebben
2019 május 08 - szerda

Megújult a Kaszaházi járda (Videó)

Felújították a Kaszaházi úttal párhuzamos járdát. A beruházást az önkormányzat az 1,7 milliárd forintos keretösszegű állami támogatásból finanszírozta.
bővebben
2019 május 03 - péntek

Elkészült a buszforduló (Videó)

Elkészült az egervári buszforduló, ami a 74-es főútról nyíló ipari út mellett épült, s a Schneider Electric Zrt. zalaegerszegi üzemének megközelítését segíti.
bővebben
2019 május 02 - csütörtök

Alapkőletétel (Videó)

Új gumibitumen üzemet épít Zalaegerszegen a MOL. A hárommilliárd forintos beruházás alapkőletételén Varga Mihály azt hangsúlyozta: meg kell védeni Magyarországot a közelgő gazdasági recessziótól. Ennek záloga lehet a MOL fejlesztése is, melyhez a kormány 750 millió forintos támogatást nyújt, tette hozzá a pénzügyminiszter.
bővebben
2019 április 30 - kedd

MOBIL-kiállítás harmadszor (Videó)

Harmadik alkalommal szervezik meg a MOBIL elnevezésű járműipari és logisztikai szakkiállítást és konferenciát. Idén már a Járműipari Tesztpálya ad otthont az eseménynek, melyen több újdonsággal is találkozhatnak az érdeklődők.
bővebben
2019 április 29 - hétfő

Bokrétaünnepség a Zalaco-nál (Videó)

Bokrétaünnepséget tartottak a Zalaco Sütőipari Zrt-nél. A vállalkozás új, 6000 négyzetmétert meghaladó területű üzemcsarnokának építése tavaly év végén kezdődött. Mostanra a tartófalak elérték a tervezett magasságot, így – a régi hagyományhoz híven – bokrétát helyeztek el az épületen.
bővebben
2019 április 26 - péntek

Vállalkozók találkoztak (Videó)

Találkozót szerveztek zalaegerszegi vállalkozók részére csütörtökön. A Zrinszki Alapítvány bemutatta eddigi tevékenységét és felhívta a figyelmet a társadalmi szerepvállalás fontosságára.
bővebben
2019 április 25 - csütörtök

Faültetés a Béke-ligetben (Videó)

Elültették a Végzősök Fáját a Béke-ligetben. Ezzel az eseménnyel az idén ballagó osztályoknak állítanak emléket.
bővebben
2019 április 25 - csütörtök

Díjazták a legjobbakat (Videó)

A Béke ligetben tartott polgáravató után díjátadó ünnepséget tartottak. A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben azokat a diákokat ismerték el, akik valamilyen tanulmányi- vagy sportversenyen kiemelkedően teljesítettek.
bővebben
2019 április 23 - kedd

Bölcsődék napja (Videó)

Szakmai programokkal, kulturális műsorral és elismerések átadásával emlékeztek Zalaegerszegen a Bölcsődék Napjáról. A rendezvénynek – melyre a város minden intézményéből érkeztek nevelők – ezúttal a Kis utcai Tipegő Bölcsőde adott otthont.
bővebben
2019 április 16 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A Zalaegerszegi Televízió keddi Egerszegi Esték című közéleti magazinjának vendége Balaicz Zoltán polgármester volt, aki az április 11-i közgyűlés legfontosabb napirendi pontjait ismertette.
bővebben
2019 április 16 - kedd

Bővül a kerékpárút-hálózat (Videó)

Új kerékpárutak épülnek a zalai megyeszékhelyen. Jelenleg több mint 400 millió forintból a nyugati nyomvonalat alakítják ki, ami a Teskánd-Bagod közötti utat a Platán sorral köti majd össze.
bővebben
2019 április 16 - kedd

Kerékpáros KRESZ-verseny (Videó)

Ötödik alkalommal rendeznek kerékpáros KRESZ-versenyt általános iskolásoknak. A megmérettetésre 10 és 11 éves fiatalokat várnak. A program idén a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskolában május 15-én lesz.
bővebben
2019 április 12 - péntek

Beszámolót tartott a polgármester (Videó)

Módosították a 2019-es költségvetést. Vezetői posztról és kitüntető címekről döntöttek a képviselők a csütörtöki közgyűlésen. Az ülést pénteken sajtótájékoztatón értékelte Balaicz Zoltán polgármester.
bővebben
2019 április 12 - péntek

Báthory 65 (Videó)

Ünnepelt a Báthory-iskola. Fennállásának 65. évfordulójára meghívták az intézmény életében jelentős szerepet betöltő egykori vezetőket, oktatókat és diákokat. A jubileum alkalmából a megyei és városi elöljárók is elismerésüket fejezték ki a példaértékű munkát végző pedagógusok előtt.
bővebben
2019 április 09 - kedd

Nagypénteken is nyitva

Az elmúlt évekhez hasonlóan Zalaegerszegen, a piacon és a Vásárcsarnokban 2019. április 19-én, nagypénteken is várják az ünnepre készülőket.
bővebben