keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2019 április 08 - hétfő

Átadták az új részleget (Videó)

Elkészült a Zala Megyei Szent Rafael Kórház új kardiológiai és szívsebészeti centruma. Az épületegyüttes első ütemét már 2015-ben használatba vették a dolgozók és a betegek, a hozzá kapcsolódó leromlott állapotú szárny felújítása azonban csak mostanra fejeződött be. Az összességében közel 6,5 milliárd forintból kialakított centrumban a szívsebészeti és kardiológiai osztály mellett az onkológia és a pulmonológia, valamint azok szakrendelései is otthonra leltek.
bővebben
2019 április 05 - péntek

Gábor Miklósra emlékeztek az Ady utcában

Száz évvel ezelőtt, 1919. április 7-én Zalaegerszegen született Gábor Miklós. A Kossuth-díjas színművész előtt tisztelegve 2002-ben szülőházán emléktáblát helyeztek el. Az alkotást Béres János készítette. A jubileum alkalmából pénteken a város vezetői és a Hevesi Sándor Színház munkatársasi az Ady utcában megemlékezést tartottak.
bővebben
2019 április 05 - péntek

Felújítják a Takarék közt (Videó)

Már zajlanak a munkálatok a Takarék közben is. Az 1,7 milliárdos keretösszegű infrastrukturális fejlesztéssorozatból közel 25 millió forint jut erre a beruházásra.
bővebben
2019 április 05 - péntek

Megújul a Hotel Balaton (Videó)

Ősszel nyitja meg kapuit az egykori Hotel Balaton. Az épület felújítása jelenleg is zajlik: a kínai tulajdonosok döntése értelmében a négycsillagos, 64 szobás létesítmény ezentúl Willis Hotel néven várja vendégeit. A felújítást kizárólag magántőkéből fedezik, melynek összege egymilliárd forint.
bővebben
2019 április 03 - szerda

Diáknapok (Videó)

Diáknapokkal kezdődött a Fiatalok hónapja programsorozat Zalaegerszegen. A rendezvény immár nyolcadik alkalommal színesíti a város kulturális életét.
bővebben
2019 április 02 - kedd

Megújul a Mókus utca (Videó)

Megújul a Mókus utca. A beruházás 125 millió forintba kerül, amiből szennyvízcsatorna rekonstrukciót végeznek, aszfaltoznak és új parkolókat építenek.
bővebben
2019 március 29 - péntek

Értékmegőrző felújítás (Videó)

Elkezdődött a Kvártélyház felújítása. A városközpont egyik emblematikus épületét a Modern Városok Program részeként hozzák rendbe. Ez a fejlesztés egy újabb fontos városrehabilitációs elem.
bővebben
2019 március 29 - péntek

Átadták a jótékonysági fánkvásár bevételét (Videó)

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték húshagyó kedden a városi farsangi, jelmezes felvonulást és a fánkvásárt. Ennek bevételét csütörtökön a rendezvényt szervező Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületének adták át.
bővebben
2019 március 27 - szerda

Megújul a botfai kastély (Videó)

Felújítják a botfai Erdődy-Hüvös kastélyt. A projekt a Modern Városok Program keretében 320 millió forintból valósul meg. A munkálatokat februárban kezdte, s várhatóan szeptemberben fejezi be a kivitelező ZÁÉV Zrt.
bővebben
2019 március 27 - szerda

Fiatalok hónapja (Videó)

Április, a Fiatalok Hónapja lesz a zalai megyeszékhelyen. A programsorozat részeként 3-a és 6-a között rendezik a VIII. Zalaegerszegi Városi Diáknapokat, amit 15-étől az Egyetemi Napok eseményei követnek.
bővebben
2019 március 27 - szerda

Nyári nyitvatartás

A Göcseji Skanzen április 2-tól, keddtől a nyári nyitva tartás szerint fogadja a látogatókat. 
Nyári nyitva tartás:
keddtől vasárnapig 10.00-18.00 óra között
bővebben
2019 március 22 - péntek

A víz világnapja (Videó)

Március 22-én ünnepeljük a víz világnapját. Ebből az alkalomból, immár tizenhetedszer tartott nyílt napot, és hirdetett rajzpályázatot a Zalavíz Zrt. Céljuk, hogy minél szélesebb körben megismertessék tevékenységüket az óvodásokkal és az iskolásokkal.
bővebben
2019 március 21 - csütörtök

Családbarát munkahely (Videó)

Átadták a Zalaegerszegi Családbarát Munkahely-díjat. Az Egyre nő az esély című projekt részeként meghirdetett pályázat nyertese a Zalaszám Informatika Kft. lett. A 110 fős cég 40 éves múltra tekint vissza. Ez az első alkalom, hogy ilyen elismerésben részesültek.
bővebben
2019 március 19 - kedd

Szombaton Gamer Expo (Videó)

Harmadik alkalommal rendeznek Gamer Expot Zalaegerszegen. A rendezvény a legújabb fejlesztésekkel várja a számítógépes játékok iránt érdeklődő közönséget, de a szervezők több meglepetéssel is készülnek.
bővebben
2019 március 18 - hétfő

Jubileumi kiállítás (Videó)

Idén ünnepli 85. születésnapját Németh János. Ebből az alkalomból a Kossuth-díjas keramikusművész munkásságát felvonultató tárlat nyílt a Hangverseny- és Kiállítóteremben.
bővebben
2019 március 15 - péntek

Városi ünnepség a Deák téren (Videó)

Városszerte megemlékezéseket tartottak az 1848–49-es forradalom és szabadságharc alkalmából, amely Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, a nemzeti identitás alapköve volt. A zalaegerszegi ünnepségsorozat közös imával kezdődött a Mária Magdolna Plébániatemplomban, majd a Deák téren folytatódott.
bővebben
2019 március 15 - péntek

Tisztelegtek (Videó)

A megemlékezők a Városi Fúvószenekar, a Zalai Táncegyüttes, valamint a huszárok és honvédek kíséretében érkeztek a szabadságarc hősének szobrához. Itt Balaicz Zoltán polgármester mondott beszédet, amit hagyományőrzők előadása színesített.
bővebben
2019 március 14 - csütörtök

Elindult az uszodafejlesztés (Videó)

Új strand, tanuszoda és fedettuszoda épül Zalaegerszegen. A beruházás a Modern Városok Program keretében valósul meg 9,5 milliárd forintból. A munkálatok elkezdődtek, melyet az ünnepélyes alapkőletétellel is megerősítettek.
bővebben
2019 március 13 - szerda

Bővül a Kézművesek Háza (Videó)

Folytatódik a Gébárti-tó környékének infrastrukturális fejlesztése. A hamarosan elkészülő, Makovecz Imre által tervezett Boldogasszony-kápolna után elkezdődött a Kézművesek Házának bővítése. Ez összességében több, mint 130 millió forintból valósul meg.
bővebben
2019 március 13 - szerda

Köszönet a sajtónak (Videó)

A szabad sajtó napja alkalmából ünnepelni hívták az újságírókat szerda reggel. Az 1990-ben törvénybe foglalt eseményen megköszönték a média munkatársainak a hiteles és kiegyensúlyozott tájékoztatást.
bővebben
2019 március 12 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A Zalaegerszegi Televízió Egerszegi Esték című közéleti magazinjának vendége ezúttal Balaicz Zoltán polgármester volt. A legutóbbi városi közgyűlés kapcsán beszámolt az Alsóerdő fejlesztésével kapcsolatos fejleményekről, a Zöld Zala projekt forrásainak átcsoportosításáról, az épülő munkáshotel aktuális feladatairól, illetve a Zalavíz Zrt. tervezett beruházásairól.
bővebben
2019 március 12 - kedd

Díjazták a legjobbakat (Videó)

Díjazták a 2018-as esztendő legkiemelkedőbb sportolóit. A városházán tartott ünnepi átadón elismerték a legjobb női és férfi versenyzőt, továbbá a csapatsport serlege is gazdára talált.
bővebben
2019 március 11 - hétfő

Kápolnafelújítás Zalabesenyőben (Videó)

Befejeződött a zalabesenyői Szent Katalin temetőkápolna belső felújítása. Az Árpád-kori templom 5 év alatt összesen 20 millió forintból szépült meg. Ezt pénteken sajtóbejáráson mutattak meg az újságíróknak.
bővebben
2019 március 08 - péntek

Közgyűlési döntések (Videó)

Jól halad a Modern Városok Program megvalósításával Zalaegerszeg. Épül az M76-os gyorsforgalmi út, megkezdődött az uszodaberuházás, folyamatban a belváros turisztikai megújítása, és a csütörtöki közgyűlésen újabb elemet véglegesítettek a képviselők. Erről is beszámolt Balaicz Zoltán polgármester szokásos közgyűlést követő sajtótájékoztatóján.
bővebben
2019 március 07 - csütörtök

Útfelújítások a városban (Videó)

Zalaegerszeg több pontján újítanak fel utakat, járdákat, illetve parkolókat az infrastrukturális fejlesztéssorozat részeként. A 29 helyszínt érintő beruházásra 1,7 milliárdot fordít az önkormányzat.
bővebben
2019 március 05 - kedd

Városi farsang (Videó)

Jótékonysági fánkvásárral és jelmezes felvonulással búcsúztatták a telet a megyeszékhelyen. A programot a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete szervezte. A 21. alkalommal megrendezett vidám hangulatú maskarás menetben civilek, iskolások, óvodások és politikusok öltöttek jelmezt.
bővebben
2019 március 05 - kedd

Kötetbemutató (Videó)

Bemutatták Szemes Béla Egerszegi színházi esték 2. – Színikritikák 2008-2018 című kötetét Zalaegerszegen. A könyv megjelenését mások mellett a ZAZEE Kulturális Egyesület támogatta.
bővebben
2019 március 01 - péntek

Naperőművet építettek (Videó)

Naperőmű parkot létesített Zalaegerszegen az egyik magyarországi, megújuló energiatermeléssel foglalkozó cég. A beruházás összege eléri a 300 millió forintot. A tervek szerint a jövőben – különböző projekteknek köszönhetően – minden megyeszékhelyi közintézményt ilyen rendszerrel látnak el.
bővebben
2019 március 01 - péntek

Családbarát szülészet (Videó)

Családbarát szülészet lesz a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban. Erre a célra az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton több, mint 160 millió forintot nyert az intézmény.
bővebben
2019 február 27 - szerda

Népszerűsítik a népzenét (Videó)

Laposa Julcsi legújabb kiadványát mutatták be szerdán a Városházán. Zalaegerszeg önkormányzata mindig szívesen támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek a közösségek értékeit őrzik – hangsúlyozták a találkozón.
bővebben