keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2019 február 26 - kedd

Főszerepben a fánk (Videó)

Jelmezes felvonulással és jótékonysági fánkvásárral búcsúztatják idén is a telet Zalaegerszegen. A március 5-ei programot a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete szervezi, melyhez valamennyi óvoda és iskola csatlakozik.
bővebben
2019 február 26 - kedd

Főhajtás (Videó)

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Zalaegerszegen. Az országgyűlés 2000-ben döntött arról, hogy február 25-ét emléknappá nyilvánítja. 72 évvel ezelőtt ugyanis ezen a napon hurcolták el jogtalanul a szovjetek Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát.
bővebben
2019 február 21 - csütörtök

Mobillal a környezetért (Videó)

Már elérhető az illegális hulladéklerakók online bejelentésére szolgáló mobilalkalmazás az EcoSmartCities Zalaegerszeg. Ezt Android és iOS rendszerű telefonokkal rendelkezők is néhány perc alatt letölthetik. A program segítségével az elküldött fénykép az önkormányzat informatikai rendszerébe érkezik.
bővebben
2019 február 19 - kedd

Felújítások Kaszaházán (Videó)

Jó ütemben halad a városi infrastrukturális fejlesztéssorozat. Kormányzati segítséggel 29 helyszínen parkolókat építenek, járdákat és utakat újítanak fel.
bővebben
2019 február 18 - hétfő

Vadászbál (Videó)

27. alkalommal rendezett bált a Zala Megyei Vadászszövetség és a Zala Megyei Vadászkamara. Az estnek ezúttal is az Arany Bárány Hotel télikertje adott helyet.
bővebben
2019 február 15 - péntek

Buszforduló létesül (Videó)

Buszfordulót alakítanak ki az Egervári úton, ami az 1,7 milliárd forintos összköltségvetésű infrastrukturális fejlesztés része. Megvalósítására bruttó 21 milliót fordítanak.
bővebben
2019 február 14 - csütörtök

Térköves parkolók (Videó)

Térköves parkolókat adtak át a Kinizsi utcában. A beruházás összege meghaladja a 20 millió forintot. Az itteni útszakasz hamarosan, további 40 milliós ráfordítással új aszfaltburkolatot is kap.
bővebben
2019 február 14 - csütörtök

Legnagyobb adózók (Videó)

A legnagyobb zalaegerszegi adózókat köszöntötték a Díszteremben. Az eseményre ezúttal is 25 cég képviselőjét hívták meg.
bővebben
2019 február 14 - csütörtök

Iskolára felkészítő foglalkozások a Mindszenty iskolában

Iskolára felkészítő foglalkozások a Mindszenty iskolában.
bővebben
2019 február 13 - szerda

Áprilisra elkészül (Videó)

Látványos szakaszához érkezett a gébárti Boldogasszony kápolna építése. A létesítmény – melynek alapkövét tavaly nyáron rakták le – március végére elkészül. Ünnepélyes avatása után, áprilistól a hívek is birtokukba vehetik.
bővebben
2019 február 12 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A Zalaegerszegi Televízió keddi Egerszegi Esték című közéleti magazinjának vendége Balaicz Zoltán polgármester volt, aki a február 7-i közgyűlés legfontosabb napirendi pontjait ismertette.
bővebben
2019 február 12 - kedd

Készül a második ütem (Videó)

Felújítják az Andráshida és a Gazdaság út közötti átkötő szakaszt. A korszerűsítés az 1,7 milliárdos összköltségvetésű infrastrukturális fejlesztéssorozat része.
bővebben
2019 február 11 - hétfő

Újabb infrastrukturális fejlesztés a Kertvárosban (Videó)

Megújul a Hegyalja utca 54-60-as tömbbelső. Itt a szakemberek 400 négyzetméteren aszfaltoznak, 200 négyzetméteren pedig új térköves parkolókat alakítanak ki. A rekonstrukció 24 és fél millió forintba kerül.
bővebben
2019 február 08 - péntek

Közgyűlési döntésekről számolt be a polgármester (Videó)

Elfogadták a város 2019-es költségvetését. A képviselők több gazdaságfejlesztési döntést hoztak és ciklusokon átívelő út- illetve járdafelújítási koncepcióról is tárgyaltak. A legutóbbi közgyűlésről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatta az újságírókat.
bővebben
2019 február 08 - péntek

Hamarosan elkészül (Videó)

Jó ütemben halad a gébárti Boldogasszony kápolna építése. A Makovecz Imre által tervezett létesítmény alapkövét tavaly nyáron rakták le. Elkészítéséhez a kormány mintegy 100 millió forinttal járult hozzá.
bővebben
2019 február 07 - csütörtök

Biztos alapokon (Videó)

13 igen, 4 tartózkodás ellenében fogadta el a közgyűlés az önkormányzat 2019-es költségvetését. Eszerint Zalaegerszeg ebben az évben több, mint 43 milliárd forintból gazdálkodhat.
bővebben
2019 február 07 - csütörtök

Indulhat a munka (Videó)

Átadták a kivitelezőnek a műszaki területet, így hamarosan elkezdődhetnek a konkrét munkálatok a zalaegerszegi fedett uszodában. A fejlesztés a Modern Városok Program támogatásával valósul meg. Költsége meghaladja a nyolc milliárd forintot.
bővebben
2019 február 06 - szerda

Új évadra készülnek (Videó)

Több, országosan ismert vendégművésszel is dolgozik jövőre a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház. A rendezők és a színészek a repertoárt sajtótájékoztatón ismertették.
bővebben
2019 február 06 - szerda

Megújították (Videó)

Munkavacsorán látta vendégül az oroszországi Hanti-Manysi Autonóm Terület delegációját Zalaegerszeg városvezetése. A rendezvényen aláírták azt a szerződést, amely tovább erősíti a megyeszékhely és testvérvárosa, Szurgut szövetségét.
bővebben
2019 február 05 - kedd

Történelmi együttműködés (Videó)

Hat megyei jogú város – köztük Zalaegerszeg – kötött együttműködési megállapodást az Innovációs és Technológiai Minisztériumban. A 60 milliárd forintos ELENA projektben energetikai beruházásokat valósítanak meg Kaposváron, Tatabányán, Dunaújvárosban, Szombathelyen, Veszprémben és a zalai megyeszékhelyen.
bővebben
2019 január 31 - csütörtök

Környezetvédelem felsőfokon (Videó)

Lezárult az Eco Smart Cities ökológiailag okos és fenntartható városok című projekt. A másfél évig tartó uniós finanszírozású program Magyarország és Horvátország határon átnyúló együttműködésének keretében valósult meg.
bővebben
2019 január 29 - kedd

Tesztüzemben a csúcshálózat (Videó)

Elindította első magyarországi ötödik generációs mobilhálózati tesztállomását Zalaegerszegen a Magyar Telekom. A fejlesztésről még 2017-ben írt alá megállapodást a cég a kormánnyal, a helyi önkormányzattal és az Autóipari Próbapálya Zala Kft.-vel. Hasonló adótornyot tavaly már a járműipari tesztpálya területére is elhelyeztek.
bővebben
2019 január 28 - hétfő

Megújult (Videó)

Lezárult a Deák-könyvtár tanulást segítő átfogó fejlesztése. Az intézményrendszer – Európai Uniós forrásból – 82 és fél millió forintot költött a megyei, a városi és az Apáczai bibliotéka korszerűsítésére.
bővebben
2019 január 28 - hétfő

Bravúrgyőzelem Szegeden

A jó formában lévő Szeged otthonában lépett pályára a Zalakerámia ZTE KK a 17. fordulóban. A fiúk végig koncentráltan játszottak és megérdemelten nyertek.
bővebben
2019 január 28 - hétfő

2018 legjobbjait díjazták

A Zala Megyei Kosárlabda Szövetség hagyományaihoz hűen, immár 28. alkalommal tartotta meg díjátadó ünnepségét, ahol az elmúlt esztendő legjobbjait díjazta
bővebben
2019 január 28 - hétfő

Idegenben nyert a ZTE NKK

A 15. fordulóban a PINKK Pécsi 424 csapatánál vendégeskedett a ZTE NKK. A zalaiak kulcsjátékosokat nélkülözve (Hegedüs-Őri, Maltsi), a második félidőben teljesen felőrölte a pécsiek ellenállását és megérdemelten nyert.
bővebben
2019 január 25 - péntek

Öko-kulturális útvonal (Videó)

Lezárult a másfél évig tartó CultuREvive Tour magyar-horvát projekt, melynek eredményeit pénteken összegezték a zalaegerszegi Gébárti Kézművesek Házában. A 323 ezer eurós, határon átnyúló programsorozat eurós támogatásból valósult meg, melynek hazai indulását a helyi önkormányzat finanszírozta.
bővebben
2019 január 24 - csütörtök

Intelligens hulladékgyűjtők (Videó)

Intelligens hulladékgyűjtő edényeket adtak át Zalaegerszegen, az Interreg Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Program részeként. Az Ökológiailag okos és fenntartható városok című projektben megvalósuló korszerűsítés összköltsége közel 66 millió forint.
bővebben
2019 január 23 - szerda

A kultúra szolgálatában (Videó)

Gálaestet tartottak a Magyar Kultúra Napján. A Hevesi Sándor Színházban rendezett eseményen elismerték a kiemelkedő munkát végző közművelődési szakembereket, valamint – immár hagyományosan – ebből az alkalomból átadták a Kultúra mecénása díjat is.
bővebben
2019 január 23 - szerda

Emelkedik (Videó)

Folyamatosan emelkedik az új építésű lakóingatlanok száma Zalaegerszegen. Az önkormányzat a korábban üresen álló, vagy leromlott állagú létesítményeket – állami illetve magánberuházók által – hasznos funkciókkal látta el. Az erről tartott sajtótájékoztatón bemutatták a város első „okos” társasházát is.
bővebben