keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2018 augusztus 13 - hétfő

Jótékonysági nap (Videó)

17. alkalommal rendezték meg a hagyományos jótékonysági főzőnapot Zalaegerszegen, az Aquacityben. A megyeszékhely egyik legnagyobb közösségi rendezvényén közel 70 főzőcsapat vett részt. A civilek ezúttal a város gyalogos és kerékpáros turizmusának fejlesztése céljából ragadtak fakanalat.
bővebben
2018 augusztus 13 - hétfő

Kiállítottak a GébART-on (Videó)

Kiállítás nyílt a GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelepen készült alkotásokból. A 27. táborban két hétig hattan alkottak. „A mindenséggel mérd magad” című tárlatot a Kézművesek Házában kizárólag pénteken tekinthette meg a közönség.
bővebben
2018 augusztus 09 - csütörtök

Szórakoztató technika (Videó)

Duális műszaki nyári tábort tart ezen a héten középiskolás fiataloknak a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásért Közalapítvány. Az ingyenes program egy pályázatnak köszönhető, melynek fő partnere a Pannon Egyetem helyi mechatronikai intézete.
bővebben
2018 augusztus 08 - szerda

Segítik az iskolakezdést (Videó)

Tanszervásárlási utalványt adományozott a rászoruló családoknak az önkormányzat, a család- és gyermekjóléti központ közbenjárásával. A támogatás mintegy 220 gyermeknek jelent könnyítést az iskolakezdéshez.
bővebben
2018 augusztus 06 - hétfő

Piknik Vorhotán (Videó)

22. alkalommal várta vendégeit a Vorhotai Piknik. A hagyományos program szombaton kulturális műsorral, főzőversennyel és késő estig tartó mulatsággal nyújtott kikapcsolódást a helyieken kívül a környék lakóinak is.
bővebben
2018 augusztus 05 - vasárnap

Nem bírt a ZTE a Csákvárral

Az NB II második fordulójában az első hazai bajnokiját vívta a nyáron szinte teljesen átalakult ZTE FC. Az első fordulóban Siófokon sikerült nyerni a kék-fehéreknek, amelyre 2009 óta nem volt példa. Ezúttal a bajnokság egyik mumusa a Csákvár érkezett Zalaegerszegre.
bővebben
2018 augusztus 05 - vasárnap

Szabadidős súlyemelő versenyen is bizonyított Danicser Anita

Danicser Anita Melinda, a ZTE Súlyemelő Klub versenyzője a nyáron sem pihen, és minden lehetőséget kihasznál a versenyzésre
bővebben
2018 augusztus 05 - vasárnap

Alpok-Adria Kupa tájfutó verseny

A Vas megyei Tájékozódási Futó Szövetség Szombathelyen és Velem térségében rendezte meg az idei év Alpok Adria Kupa nemzetközi tájfutó versenyt, 4 futamban. 
bővebben
2018 augusztus 05 - vasárnap

Átírták a ZÚK-os fiúk a megyei ranglistát

2 úszó, 6 megyecsúccsal az idény utolsó – serdülő korosztályos Országos Bajnokságán.
bővebben
2018 augusztus 03 - péntek

A szoptatást népszerűsítették (Videó)

A Szoptatás Világhetét ünnepeljük augusztus elsejétől. Országszerte rendeznek programokat ennek apropóján. Valamennyi legfőbb célja, az anyatejes táplálás népszerűsítése. Zalaegerszegen hagyományosan a Napsugár úti óvoda udvarára várták a családokat.
bővebben
2018 augusztus 02 - csütörtök

Pályázhatnak (Videó)

Tíz zalaegerszegi diák pályázhat lakhatási lehetőségre a Pécsi Tudományegyetem Szántó Kovács János Kollégiumába. A zalaegerszegi önkormányzat a 90-es években vásárolt helyeket fiataljai számára. Azóta minden nyáron esélyt kapnak azok, akiket az oktatási intézmény első körben – helyhiány miatt – elutasított.
bővebben
2018 augusztus 01 - szerda

Alkotnak nyáron is (Videó)

„A mindenséggel mérd magad” – ez az idei GébART Nemzetközi Művésztelep mottója. A zalaegerszegi alkotótáborban ezúttal hat művész dolgozik másfél héten keresztül. Munkáikat jövő pénteken mutatják be a nagyközönségnek.
bővebben
2018 július 31 - kedd

Járdát építenek (Videó)

Több éves gondjuk oldódik meg nemsokára a Becsalihegyen lakóknak. A városrész leggyakrabban használt utcájában ugyanis járdát építenek. A több milliós beruházás tavaly elkezdődött, ám a tervezéskor nem várt akadályokba ütköztek.
bővebben
2018 július 30 - hétfő

Ebergényi Fesztivál (Videó)

Zenés és képzőművészeti műsorral, gasztronómiai bemutatóval várták hétvégén Ebergénybe az érdeklődőket. A fesztivált – ahol bögrés sütis versenyt és labdarúgó bajnokságot is tartottak – nyolcadik alkalommal szervezte meg a településrészi önkormányzat és a Keresztury VMK.
bővebben
2018 július 26 - csütörtök

Kihirdették (Videó)

Kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat szerdán este. Zalaegerszegen ebből az alkalomból Pont Ott Party-t tartottak a Budapesti Gazdasági Egyetem helyi kampuszán. A rendezvényen több, mint kétszázan vettek részt.
bővebben
2018 július 26 - csütörtök

Nemzetközi lett a strandröplabda bajnokság

Igazi nyári meleg és hangulat fogadta az Aquacity Strandröplabda bajnokság második fordulójának mezőnyét az elmúlt hétvégén. 
bővebben
2018 július 26 - csütörtök

Újabb Benke Zalaegerszegen!

A Benke név nem csak Kaposváron és Zalaegerszegen, hanem Pécsen és már az egész országban jól cseng. A következő idényre sikerült leigazolnia a ZTE NKK első osztályú kosárlabda csapatának Benke Sárát, aki a PINKK Pécsi 424 csapatától érkezik.
bővebben
2018 július 26 - csütörtök

Családi nappal és ankéttal hangolódott a ZTE FC a bajnoki rajtra

Az utánpótlástól az öregfiúk csapatáig mindenki bemutatkozott a ZTE FC által szervezett családi délutánon
bővebben
2018 július 24 - kedd

Korszerűsítettek a Gyimesi utcában (Videó)

18 térkővel ellátott várakozóhellyel bővült a Gyimesi utcai parkoló, emellett felújították a Köztársaság és az Átalszegett utca közötti 370 méter hosszú szakaszt. A beruházás a helyi infrastrukturális fejlesztésekre szánt másfél milliárdos állami támogatásból valósult meg.
bővebben
2018 július 23 - hétfő

Átadták (Videó)

Átadták az Alsójánkahegyi Sör-, Virsli és Hagymásbab Fesztivál jótékonysági főzőversenyének bevételét. Az adományt ezúttal a Szent László utcai Óvoda kapta.
bővebben
2018 július 20 - péntek

Kínai vendégek (Videó)

Zalaegerszegre látogatott pénteken Kína magyarországi nagykövete. Duan Jielongot és öt fős kíséretét a város és a megye vezetői köszöntötték a polgármesteri hivatalban.
bővebben
2018 július 19 - csütörtök

Felújítják a tömbbelsőt (Videó)

Új parkolókat alakítanak ki, s 100 méter hosszban aszfaltoznak a Hegyalja utca 59-65. számú tömbbelsőben. A korszerűsítés a másfél milliárdos infrastrukturális fejlesztés részeként valósul meg.
bővebben
2018 július 19 - csütörtök

Pályán a jövő (Videó)

Csaknem 1800 hallgató méri össze tudását a zalaegerszegi tesztpályán a Formula Student East nevű rangos nemzetközi mérnökversenyen. A vasárnapig tartó viadalon a fiatalok a saját maguk által készített versenyautóikat és az ezekhez kapcsolódó fejlesztéseiket mutatják be.
bővebben
2018 július 18 - szerda

Megépül (Videó)

Letették a Gébárti-tó partján épülő Boldogasszony kápolna alapkövét. A több, mint 100 millió forintból megvalósuló létesítmény terveit a magyar építészet egykori kiemelkedő alakja, Makovecz Imre készítette.
bővebben
2018 július 18 - szerda

Megnyílt a zalaegerszegi Család és Karrierpont (Videó)

Család és Karrierpont nyílt Zalaegerszegen. Az Eötvös utca 1. szám alatt található központban olyan szolgáltatásokat biztosítanak majd, melyek elősegítik a gyermekeiket nevelő nők visszatérését a munkaerő-piacra.
bővebben
2018 július 18 - szerda

Pont Ott Party (Videó)

Július 25-én derülnek ki a felsőoktatási felvételi ponthatárok. Ezért idén is ponthúzó partival várják a leendő egyetemistákat. A második alkalommal szervezett ingyenes esemény a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi karának alakuló terén lesz.
bővebben
2018 július 17 - kedd

Fejlesztenek (Videó)

Másfél milliárd forint állami támogatást fordít infrastrukturális beruházásokra Zalaegerszeg Önkormányzata. A 29 helyszínen megvalósuló felújítássorozat az arányos városfejlesztés jegyében zajlik. A munkát a ságodi Telekalja utcában már elkezdték. Ez várhatóan augusztus 31-én fejeződik be.
bővebben
2018 július 17 - kedd

Kárpát-medencei gyerekek táboroznak Zalaegerszegen (Videó)

Az összetartozás érzésének erősítése céljából szervezték meg idén is a Kárpát-medencei gyermektábort. A programsorozatra testvérvárosi településekről, egyebek mellett Marosvásárhelyről, Barótról, Dunaszerdahelyről és Beregszászról több, mint 70 magyar anyanyelvű gyermek érkezett. Üdülésüket az önkormányzat finanszírozza.
bővebben
2018 július 16 - hétfő

Korszerűsítik a Sport utcát (Videó)

Újabb útrekonstrukció zajlik Zalaegerszegen. A Sport utca egyike annak a 29 helyszínnek, amely év végéig kormányzati támogatásból megújul. A beruházás bruttó 63 millió forintba kerül.
bővebben
2018 július 13 - péntek

Hulladékválogatót avattak (Videó)

Az országban egyedülálló hulladékválogató üzemet avattak Zalaegerszegen. Az 1,4 milliárd forintos beruházás állami támogatással valósult meg. A fejlesztésnek köszönhetően mintegy 60 százalékra csökkenthető a lerakóba kerülő hulladék mennyisége.
bővebben