keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2018 szeptember 14 - péntek

Döntöttek a képviselők (Videó)

Stabil lábakon áll Zalaegerszeg gazdálkodása – derült ki az önkormányzat erre vonatkozó első félévi beszámolójából. A legutóbbi közgyűlést értékelve Balaicz Zoltán polgármester a legfontosabb napirendi pontokról tájékoztatta az újságírókat.
bővebben
2018 szeptember 14 - péntek

Mindenki keresztje (Videó)

Mindenki keresztjét avattak az Új temetőben. Az eseményt a katolikusok Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepéhez, azaz szeptember 14-hez időzítették.
bővebben
2018 szeptember 14 - péntek

Az új szponzorral az első osztályba jutna a ZTE FC

Lassan vége a két hét szünetnek, ami a válogatott Nemzetek Ligája szereplése miatt keletkezett a bajokságban. 
bővebben
2018 szeptember 14 - péntek

Erős mezőny jött össze a Göcsej Kupára

Orosz, osztrák, szlovák és erős magyar csapatok részvételével kezdődik a hagyományos felkészülési torna a FOREST HUNGARY 49. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa. 
bővebben
2018 szeptember 13 - csütörtök

Takács Virág Vivien a felnőttek között is bizonyított

A szezon első nemzetközi versenyén a csáktornyai rendezésű Medimurje Openen vett részt a zalaegerszegi Toriki KHKE. 
bővebben
2018 szeptember 11 - kedd

Továbbképzésen a diákok (Videó)

Diákönkormányzati-képzést szerveztek közép- és általános iskolás, valamint kollégista fiatalok számára. Az idei programsorozatra közel 50 zalaegerszegi tanulót hívtak meg.
bővebben
2018 szeptember 11 - kedd

Birtokba vették (Videó)

Két új játszóteret vehettek birtokba a kisiskolások hétfőn. A belvárosi Dózsa György, valamint az Eötvös József Általános Iskola diákjai is felavatták az új létesítményeket.
bővebben
2018 szeptember 10 - hétfő

Fesztiváloztak (Videó)

Idén is sok érdeklődőt vonzott Zalaegerszegen az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál. A legnagyobb népszerűségnek a jótékonysági főzőverseny bizonyult. Több mint száz bográcsban rotyogott a vadpörkölt a belvárosban. Az eladott ebédjegyekből és az adományokból kétmillió forint gyűlt össze. Az összeget a Bogáncs állatmenhely javára és játszóterek fejlesztésére szánják a szervezők.
bővebben
2018 szeptember 07 - péntek

Elkezdődött a fesztivál (Videó)

Elkezdődött az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál Zalaegerszegen. A háromnapos esemény többek között jótékonysági vadfőzéssel, vadászkutya-bemutatóval, valamint könnyűzenei koncertekkel várja az érdeklődőket.
bővebben
2018 szeptember 07 - péntek

Tanácskoztak (Videó)

Az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál elmaradhatatlan részeként vadászati konferenciát rendeztek a Díszteremben. A rendezvényen elhangzott: Zala hungarikuma a gímszarvas. Az Európában egyedülálló állomány megóvása komoly felelősséget ró a vadászokra.
bővebben
2018 szeptember 07 - péntek

Új központba költözött (Videó)

Új logisztikai központ épült Zalaegerszegen. A 2300 négyzetméteres csarnok az Országos Dohányboltellátó Kft. korábbi üzemét váltja. Az 550 milliós beruházás a Modern Városok Programnak köszönhetően valósult meg.
bővebben
2018 szeptember 07 - péntek

A Csepel ellen győzni szeretne az Andráshida

Az NB III-as bajnokság ötödik fordulójában a remek formában lévő Érdi VSE csapatát fogadta a Tarr Andráshida SC. Dobos Sándor védősora Nagy Zoltán és Kalamár Milán kiesésével némileg meggyengült. 
bővebben
2018 szeptember 07 - péntek

Nem sikerült a feljutás

A Zalai Titánok U16-os csapata az elmúlt hétvégén kvalifikációs torna házigazdája volt. A hazaiak mellett az UTE, az FTC és a Győr célja is egy lehetett, az „A” csoportba való feljutás. 
bővebben
2018 szeptember 07 - péntek

Címvédőz méltón kezdtek tekecsapataink

Véget ért a nyári szünet a tekézőknek is. A ZTE ZÁÉV és a ZTK FM Vas csapata címvédőként várhatta a bajnoki rajtot. 
bővebben
2018 szeptember 07 - péntek

Győzelem és edzőváltás

A labdarúgó NB II 7. fordulójában az újonc Tiszakécske otthonában szerepelt a ZTE FC. A fiúk szerették volna kijavítani a Kaposvár elleni kudarcot
bővebben
2018 szeptember 05 - szerda

Jubileum (Videó)

Baráti találkozót szervezett a Zalaegerszegi Honvédklub. A 8. Gépesített Lövészhadosztály Parancsnokság és az alárendelt katonai szervezetek megalakulásának 60. évfordulóját ünnepelték az egykor itt szolgálók.
bővebben
2018 szeptember 04 - kedd

Tanévnyitó konferencia (Videó)

Megtartották Zalaegerszegen is a hagyományos szakmai tanévnyitó konferenciát. Itt a megye intézményvezetői tájékozódhattak az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ fő feladatairól valamint a köznevelési rendszer fejlesztéseiről is.
bővebben
2018 szeptember 03 - hétfő

Okoszebrát avattak (Videó)

Újabb okoszebra létesült Zalaegerszegen. A város harmadik intelligens gyalogátkelője a Landorhegyi iskola előtt szolgálja a biztonságos közlekedést.
bővebben
2018 szeptember 03 - hétfő

Új évad, új tervek (Videó)

Évadnyitó társulati ülést tartott a Hevesi Sándor Színház. A találkozón Besenczi Árpád tájékoztatott az idei bemutatókról, s köszöntötte a grémium régi és új tagjait.
bővebben
2018 augusztus 31 - péntek

A BENU Egészségvédelmi szűrőprogramja Zalaegerszegre érkezik

A BENU Egészségvédelmi szűrőprogramja Zalaegerszegre érkezik: a szűrőkamionra érkező látogatókat 37 különböző vizsgálat várja
2018. szeptember 5. (szerda)9.00 – 16.00Helyszín: Zalaegerszeg, Dísz tér
bővebben
2018 augusztus 24 - péntek

Dr. Muhoray Árpád negyedik a masters VB-n

Barcelonában rendezték a 2018 évi masters súlyemelő világbajnokságot, melyen a ZTE Súlyemelő klub veterán versenyzője, dr. Muhoray Árpád is részt vett.
bővebben
2018 augusztus 24 - péntek

Már jégen a Titánok!

Az országban ez elsők között van a Zalaegerszegi Jégcsarnok, ahol augusztus elején már friss jégen gyakorolhatnak a jégkorongozók. Ezt az időszakot az alapozásra használják a csapatok, azaz a szezonra való felkészülésre.
bővebben
2018 augusztus 24 - péntek

Ausztriában is remekeltek a triatlonosok

Mindössze egy héttel a remek zalaegerszegi, hazai szervezésű sprint verseny után a Zalatriatlon versenyzői már az ausztriai Fürstenfeldben mérettették meg magukat a komplex sportágban.
bővebben
2018 augusztus 19 - vasárnap

Legyőzte a Békéscsabát a ZTE FC

Az NB II –es labdarúgó bajnokság negyedik fordulójában két veretlen csapat találkozott Zalaegerszegen. A tabellán második Békéscsaba együttesét fogadta a ZTE FC.
bővebben
2018 augusztus 16 - csütörtök

Megújult a lőtér (Videó)

Százmillió forintot meghaladó beruházással kívül és belül is teljesen megújult a zalaegerszegi lőtér. A fejlesztésnek köszönhetően nemcsak a körülmények váltak kulturálttá az épületben, az üzemeltetés költségei is jelentősen csökkentek.
bővebben
2018 augusztus 16 - csütörtök

Megnyitott (Videó)

Újranyitott Zalaegerszeg emblematikus kávézója, ami a Zala Plázából a Jégcsarnok épületébe költözött. Az avatóünnepséget csütörtökön tartották, és más, új fejlesztésről is beszámoltak.
bővebben
2018 augusztus 16 - csütörtök

Fesztiválra készülve (Videó)

Idén is lesz Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál szeptember 7. és 9. között. A programokra már most várják a résztvevőket, a nevezések egy része határidős.
bővebben
2018 augusztus 16 - csütörtök

Remek helyszínnek bizonyult a Gébarti -tó

Újra triatlon versenyt rendeztek Zalaegerszegen, melyre 170 induló nevezett az előnevezések és a helyszíne történt regisztrációt követően. A verseny nemzetközivé is avanzsált, mivel a sógoroktól, azaz Ausztriából is érkeztek triatlonisták
bővebben
2018 augusztus 16 - csütörtök

Újabb döntetlen

A labdarúgó NB II harmadik fordulójában a ZTE FC együttese az ETO FC Győr vendége volt. A zalaiak egy siófoki győzelemmel és egy hazai Csákvár elleni döntetlennel a hátuk mögött utaztak az újonchoz.
bővebben
2018 augusztus 16 - csütörtök

Nemzetközi kupában indul a ZTE KK

Hosszú idő után újra nemzetközi mérkőzéseken szurkolhatnak kedvenceiknek a zalaegerszegi szurkolók. 
bővebben