keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2018 április 18 - szerda

Határidő (Videó)

Megérkeztek az átjelentkezési és a külképviseleti szavazólapok, így április 14-én megszületettek a 2018-as választás végleges eredményei. Ezek megszámolása után szombaton este a választási bizottság megállapította a Zala megye 1-es választókerületének hivatalos eredményét, miszerint Vigh László a Fidesz-KDNP politikusa szerzett mandátumot.
bővebben
2018 április 17 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A ZTV Egerszegi Esténk című közéleti magazinjában Balaicz Zoltán polgármesterrel beszélgetett Frauenhoffer Márta. Szót váltottak a legutóbbi közgyűlés határozatairól, köztük a költségvetés módosításáról, a kisvállalkozók támogatásáról, valamint az idei „Pro Urbe Zalaegerszeg” díjjal kitüntetettekről. Mindezek mellett kitértek a műsorban a járműipari tesztpálya építésére, valamint az Egyedi Kormánydöntés alapján állami támogatásban részesült zalaegerszegi beruházásokra.
bővebben
2018 április 17 - kedd

Egyetemi napok (Videó)

Szakmai előadásokat és főzőversenyt is tartottak a ZEN, azaz a Zalaegerszegi Egyetemi Napok második délutánján. A három éve életre hívott rendezvény legfőbb célja a karok közötti jó kapcsolat fenntartása és a közösség építése.
bővebben
2018 április 17 - kedd

Mindkét kosárcsapatunk pályára lép szerdán

A ZTE NKK és a ZTE KK is játszott a hétvégén, ráadásul mindkettő idegenben.
bővebben
2018 április 17 - kedd

Második helyen végeztek az egerszegi judokák a csapatversenyben

Hagyományos utánpótlás judo versenyre az eddiigieknál jóval több versenyző érkezett.
bővebben
2018 április 17 - kedd

Kieső helyen a ZTE FC

A Budaörstől is kiakapott a ZTE Fc és már kieső helyen a bajnokságban.
bővebben
2018 április 13 - péntek

Közgyűlés utáni sajtótájékoztató (Videó)

Elfogadták a költségvetés első negyedévi módosítását, személyi kérdésekről döntöttek, s közterületeket neveztek el a csütörtöki közgyűlésen. A testület munkájáról Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatta az újságírókat.
bővebben
2018 április 13 - péntek

Átadták (Videó)

330 ezer forintot kapott a zalaegerszegi Nagycsaládosok Egyesülete. A Funky Fesztiválon összegyűlt bevételt péntek délután adták át a Városházán.
bővebben
2018 április 13 - péntek

Judo Utánpótlás verseny és sportági bemutató a Kölcseyben

A Zalaegerszegi Judo SE egy évben kétszer rendezi meg immár hagyományos utánpótlás versenyét
bővebben
2018 április 12 - csütörtök

Fiatalok Hete (Videó)

Ismét megrendezik Zalaegerszegen a „Fiatalok Hete” nevű programsorozatot. A megyeszékhelyi ifjúság legkiemelkedőbb eseményét egyebek mellett szakmai előadások, könnyűzenei koncertek és jótékonysági akciók színesítik, április 16-a és 21-e között.
bővebben
2018 április 12 - csütörtök

Siófokon is kikapott a ZTE FC

Az egykor szebb napokat látott ZTE FC együttese az NB II-ben a kiesés ellen kell, hogy küzdjön.
bővebben
2018 április 12 - csütörtök

Elődöntőben a ZTE NKK

Parádés mérkőzésen jutott a legjobb négy közé a ZTE NKK a női kosárlabda NB I rájátszásában.
bővebben
2018 április 11 - szerda

Átadták (Videó)

Átadták a csácsi turistaút-hálózatot. A Horhosok útján a természetkedvelők teljesíthetik a 8, a közel 14 és a 23 kilométeres szakaszt is. Az önkormányzat munkáját több civil szervezet segítette a projekt megvalósításában.
bővebben
2018 április 11 - szerda

50 éve ugyanott (Videó)

50 éves munkaviszonyát töltötte be Farkas Flóriánné Irma néni. Őt a Városgazdálkodási Kft. és az önkormányzat, a volt és jelenlegi munkatársak nevében köszöntötték a város főterén.
bővebben
2018 április 10 - kedd

Elbúcsúztak (Videó)

Búcsúztak Egervári Klárától a Hevesi Sándor Színházban. Az Aase-díjas és érdemes művész a megyeszékhelyi színház alapítója és egyben örökös tagja. Színésztársak, barátok, egykori kollégák elevenítették fel legszebb emlékeiket a márciusban elhunyt színésznőről.
bővebben
2018 április 10 - kedd

Megújul a Vizslapark (Videó)

Megújul a Vizslapark. A bruttó 230 milliós beruházás hamarosan elkezdődhet. A közel 8 hektáros területen várhatóan mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb szórakozási lehetőséget.
bővebben
2018 április 09 - hétfő

Szavaztak (Videó)

Rendben lezajlott Zalaegerszegen az országgyűlési képviselőválasztás vasárnap. Aktívak voltak a helyiek, már korán reggel sorban álltak a szavazóhelyiségeknél. Az eredmény rekord részvételi arány mellett született meg Zala megye 1-es számú választókerületében.
bővebben
2018 április 06 - péntek

Fejleszt a FLEX (Videó)

Tovább bővíti zalaegerszegi autóipari gyárát az amerikai tulajdonú Flex. A most zajló mintegy 3 milliárd forintos beruházás az állam támogatásával valósul meg. Mindezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be Zalaegerszegen. Az új gyártócsarnokban a szegmens legmodernebbnek számító felületszerelési technológiáját alkalmazzák majd.
bővebben
2018 április 06 - péntek

Megnyitott (Videó)

Újabb áruházzal gyarapodott a zalai megyeszékhely: mostantól a Balatoni úton várja a vevőket az Euronics. Az üzlet 25 főt foglalkoztat, akik közel 1200 m2-en több, mint 15 000 terméket kínálnak.
bővebben
2018 április 05 - csütörtök

Járdát építenek (Videó)

Járdát építenek Vorhotán. A városrészben néhány éve újították fel az Újhegyi utat, s a gyalogosok számára már átadtak egy szakaszt. Most néhány száz méterrel odébb folynak a munkálatok.
bővebben
2018 április 05 - csütörtök

Felújítják az Arany János utcát (Videó)

A szennyvízvezetékek felújítása zajlik az Arany János utcában. Az önkormányzat által finanszírozott beruházás bruttó 227 millió forintba kerül. A teljes szakasszal várhatóan októberre végeznek.
bővebben
2018 április 04 - szerda

Lakóparkok épülnek (Videó)

Épül a Color II. és a Kerámia lakópark. A két új társasházban összesen 66 lakást alakítanak ki. A beruházással egyidőben – parkolókkal, parkosított övezettel, illetve gyalogos- és kerékpáros sétánnyal kiegészítve – készül az Arany János és a Mártírok útja közötti átkötő szakasz.
bővebben
2018 április 03 - kedd

Új köntösben (Videó)

Átadták az egykori Zóna étterem helyén létesült új kormányablakot Zalaegerszegen. A műemlékvédelmi törvény hatálya alá eső ingatlan munkálataival nyolc hónap alatt végeztek a szakemberek.
bővebben
2018 április 03 - kedd

Választunk (Videó)

Néhány nap múlva választás. A közelgő időpont miatt dr. Mester László, a Zala Megyei Területi Választási Iroda vezetője a legfontosabb tudnivalókról tájékoztatta a sajtó munkatársait.
bővebben
2018 március 28 - szerda

Elkészült az első épület (Videó)

A zalaegerszegi járműipari tesztpálya révén tovább erősödnek Magyarország piaci pozíciói az autógyártás és fejlesztés területén. Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára beszélt erről Zalaegerszegen a több, mint 40 milliárd forintból épülő, önvezető autók tesztelésére is alkalmas próbapálya első épületének elkészülte alkalmából rendezett konferencián.
bővebben
2018 március 28 - szerda

Köszöntötték (Videó)

60. születésnapja alkalmából köszöntötték Péter Zoltánt a Zete és a magyar válogatott egykori labdarúgóját. Az önkormányzat, a ZTE FC igazgatósága és a klub baráti köre adott fogadást az elismert futballistának.
bővebben
2018 március 27 - kedd

Népi hang-színek (Videó)

Népi hang-színek címmel jelent meg Laposa Julcsi népzenész első dalos kifestő- füzete. Tekintettel arra, hogy a kiadvány elsősorban az óvodás korú gyerekeknek szól, így azt az önkormányzat támogatásként minden zalaegerszegi nevelési intézményhez eljuttatta.
bővebben
2018 március 26 - hétfő

Kutyahúsvét (Videó)

Kutyahúsvétra várták az állatbarátokat hétvégén a Bogáncs Állatmenhelyen. A jótékonysági akcióval elsősorban a felelős tartásra helyezték a hangsúlyt. Ilyenkor több heti eledellel és kiegészítőkkel gazdagodnak a négylábúak.
bővebben
2018 március 23 - péntek

Új töltőállomás (Videó)

CNG gázüzemanyagkutat adtak át Zalaegerszegen. Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ saját beruházása mintegy 60 millió forintból valósult meg. Az autóbuszvezetők oktatását követően a menetrend szerinti tankolások március végén kezdődnek.
bővebben
2018 március 22 - csütörtök

Megújulnak a zalaegerszegi buszmegállók (Videó)

Megújulnak a zalaegerszegi buszmegállók és a Citylight berendezések, azaz a reklámfelületek. A fejlesztésekről több mint 10 éve a JCDecaux gondoskodik.
bővebben