keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2018 március 22 - csütörtök

Elismerték teljesítményüket (Videó)

Átadták a 2017-es év sportolóinak járó díjakat. Immár hagyományosan ezúttal is a legjobb női-, illetve férfi sportoló, a legeredményesebb csapat, valamint az év felfedezettjének munkáját ismerték el. Kitüntették még Bérces Edit és világ- és Európa-bajnok hosszútávfutót.
bővebben
2018 március 21 - szerda

Laboravató (Videó)

Mérnöki informatikai labort avattak a Munkácsy Mihály szakiskolában. A beruházás célja, hogy a diákok modern körülmények között sajátíthassák el a tervezés alapjait. Erre az iskola mintegy tízmillió forintot fordított.
bővebben
2018 március 20 - kedd

Burger King nyílt Zalaegerszegen (Videó)

Megnyílt Zalaegerszegen a Burger King az egykori MOL kút helyén. A gyorséttermi lánc ezzel a 40. vendéglátóhelyet létesítette Magyarországon. A 450 millió forintos beruházást egy helyi vállalkozás, az Azori Alfa Ingatlanfejlesztő Kft. csaknem fél év alatt végezte el.
bővebben
2018 március 20 - kedd

Játszanak (Videó)

Gamer Expot tartanak hétvégén Zalaegerszegen. A számítógépes játékokról szóló rendezvénynek a sportcsarnok ad otthont.
bővebben
2018 március 15 - csütörtök

Emlékeztek - március 15-ei ünnepség a Deák-téren (Videó)

Több százan gyűltek össze csütörtökön Zalaegerszegen, hogy az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezzenek. A városi ünnepség – a hagyományoknak megfelelően – ökumenikus istentisztelettel kezdődött a Mária Magdolna Plébániatemplomban.
bővebben
2018 március 15 - csütörtök

Tisztelegtek (Videó)

Ünnepi műsorokkal folytatódott a megemlékezés a Csány László téren. A Petőfi versek mellett néptánc valamint hagyományőrző bemutatókat láthattak és hallhattak az ünneplők.
bővebben
2018 március 14 - szerda

Él a bizalom (Videó)

Megerősítették igazgatói posztjában Kiss Gábort, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár vezetőjét. A döntést legutóbbi ülésén hozta meg a zalaegerszegi közgyűlés. A szakember megbízatása 2023-ig szól.
bővebben
2018 március 13 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Balaicz Zoltán polgármester volt a Zalaegerszegi Televízió Egerszegi Esték című magazinjának vendége.
bővebben
2018 március 13 - kedd

Köszönet (Videó)

Sajtóreggelire hívta a helyi média munkatársait a zalaegerszegi városvezetés a Szabad Magyar Sajtó napja alkalmából. Ezt 1990 óta minden évben március 15-én ünnepeljük.
bővebben
2018 március 12 - hétfő

Gyerekek a magasban (Videó)

„Emeljünk magasba minél több gyereket” címmel országos akciót tartott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A családi életet és a gyerekvállalást népszerűsítő kezdeményezéshez Zalaegerszeg is csatlakozott. A megyeszékhelyi program a Női Szalon, az Esélyteremtési Ház, a városi diákönkormányzat és a Keresztury VMK összefogásával valósult meg.
bővebben
2018 március 09 - péntek

Határoztak (Videó)

Közel harminc napirendi pontot tárgyalt legutóbbi ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. A képviselők egyebek mellett személyi kinevezésekről, nemzetközi pályázatokban való részvételről és gazdaságélénkítő beruházásokról határoztak. A legfontosabb döntésekről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester.
bővebben
2018 március 09 - péntek

Pannon Városok Szövetsége (Videó)

Szombathelyen ülésezett a Pannon Városok Szövetsége, melynek Zalaegerszeg is tagja. A csütörtöki találkozón a résztvevők egyebek mellett az együttműködés részleteiről tárgyaltak, s meghatározták a további tennivalókat.
bővebben
2018 március 08 - csütörtök

Modern város lesz (Videó)

Meghatározó fejlesztések várhatók Zalaegerszegen 2022-ig, a Modern Városok Program keretében. Erről Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter számolt be szerdai sajtótájékoztatóján. Az eseményen kiderült: a megyeszékhelyet érintő szerződés új elemekkel bővült.
bővebben
2018 március 07 - szerda

Az 1848-1849-es Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulója alkalmából rendezendő városi programok

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulója alkalmából rendezendő városi programokra.
bővebben
2018 március 05 - hétfő

Segítenek (Videó)

Első alkalommal csatlakozott a Pedagógiai Szakszolgálatok Hetéhez a zalaiak. Megyeszerte több, mint 80 programmal várják a témában érdekelt szülőket és nevelőket. A zalaegerszegi nyitórendezvényen a „Gondolatok nevelői jógyakorlatokról” című kiadvány második kötetét mutatták be ma az Apáczai Művelődési Központban.
bővebben
2018 március 02 - péntek

Megnyílt a Zalaegerszegi Járási Egészségfejlesztési Iroda (Videó)

Már működik a Zalaegerszegi Járási Egészségfejlesztési Iroda. A létesítmény létrehozására és fenntartására a Zala Megyei Szent Rafael Kórház több mint 85 millió forint uniós támogatást nyert. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2018 március 01 - csütörtök

Fejlesztenek (Videó)

Újabb nagyberuházást indít a Zalaco Zrt. Zalaegerszegen- jelentették be ma délelőtt Budapesten. Ehhez a 4 milliárdos fejlesztéshez a kormány több, mint 800 millió ft vissza nem térítendő támogatást biztosít.
bővebben
2018 február 28 - szerda

Felújították az Ady-iskola tornatermét (Videó)

Megújult az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tornaterme. Az európai uniós forrásból finanszírozott beruházásban többek között szigetelték a külső homlokzatot és napelemes rendszert építettek ki.
bővebben
2018 február 26 - hétfő

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek (Videó)

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékezünk 2000 óta február 25-én. A városi megemlékezést a zalaegerszegi önkormányzat – a kedvezőtlen időjárás miatt – idén a Gulag emlékmű helyett a Városi Hangverseny – és Kiállítóteremben tartotta.
bővebben
2018 február 23 - péntek

Indulhat a munka (Videó)

Letették a Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő M76-os, kétszer két sávos gyorsforgalmi út alapkövét. A csaknem 40 kilométer hosszú, 170 milliárd forint összköltségű beruházás a valaha volt legnagyobb útipari fejlesztésnek számít a megyében.
bővebben
2018 február 22 - csütörtök

Elismerték (Videó)

„Az év ipari parkja” kitüntető címet adományoztak a Zalaegerszegi Tudományos és Technológiai Parknak szerdán a Pesti Vigadóban. A Külgazdasági- és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség közös elismeréséről, az elmúlt időszak eseményeiről és a közeljövő fejlesztéseiről sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön az újságíróknak.
bővebben
2018 február 19 - hétfő

Báloztak (Videó)

Bált tartott a Koraszülöttmentő- és Gyermekintenzív Alapítvány. A nyolcadik alkalommal rendezett jótékonysági esten köszönetet mondtak a támogatóknak, majd átadták a Tündérkéz és a Gyógyító mosoly díjakat.
bővebben
2018 február 16 - péntek

Korszerűsítik a Központi Orvosi Ügyeletet (Videó)

Elkezdődtek a munkálatok a Botfy utcai Központi Orvosi Ügyelet épületében. A rekonstrukcióra az önkormányzat a Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból mintegy 20 millió forintot fordít.
bővebben
2018 február 15 - csütörtök

Köszönet (Videó)

A legnagyobb adózókat köszöntötték a Díszteremben. A második alkalommal rendezett eseményre ezúttal is 25 cégvezetőt hívtak meg.
bővebben
2018 február 15 - csütörtök

Tanulhatnak (Videó)

Folytatódik a Senior Akadémia. A Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi gazdálkodási kara a 2017/18-es tanév tavaszi félévében ismét érdekes témákkal várja az érdeklődőket. Csütörtökön a nyugdíjasok -a beiratkozások után – a járműipari tesztpályáról és az önjáró autókról hallhattak előadásokat.
bővebben
2018 február 15 - csütörtök

Magyarból jeles (Videó)

Magyarból jeles című zenei kiadványát hozta el Kiss Kata zenekara Zalaegerszegre. A Nemzeti Kulturális Alap, Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Balog Zoltán miniszter támogatásával megjelent kiadvány közel 10 ezer óvodába és általános iskolába jut el március 30-ig.
bővebben
2018 február 14 - szerda

A biztonságért (Videó)

Új kamerarendszer figyeli a piacot és annak környékét. A két hónapja működő berendezés az árusok és a vásárlók biztonságát egyaránt szolgálja.
bővebben
2018 február 14 - szerda

Bővítik az Izsák-iskolát (Videó)

Új szárnnyal bővül az Izsák Imre Általános Iskola. Az építkezésre a Zalaegerszegi Tankerületi Központ – minisztériumi támogatással – mintegy 123 millió forintot fordít. A tervek szerint az épületrésszel szeptemberre készülnek el.
bővebben
2018 február 14 - szerda

Fánky Fesztivál (Videó)

Húshagyókeddi Fánky Fesztivált tartottak Zalaegerszegen. A télriasztó rendezvény jótékonysági bevételével idén is a szervező Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületét támogatták.
bővebben
2018 február 13 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A Zalaegerszegi Televízió Egerszegi Esték című közéleti magazinjának Balaicz Zoltán volt a vendége. A polgármester beszélt a város 2018. évi költségvetéséről, sport- és gazdaságfejlesztésről, emellett kitért a Megyei Jogú Városok Szövetségének ülésén elhangzottakra is.
bővebben