keresés a weboldalon

A klíma- és környezetvédelem jegyében (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A klíma- és környezetvédelem jegyében (Videó)

2020 szeptember 18 - péntek
A fenntarthatóság és a zöld energia jegyében tartanak konferenciát és kiállítást Zalaegerszegen. A GreenTech nevű programon szó lesz az iparról, a megújuló energiáról, az elektro-mobilitásról, valamint a hulladékkezelés és víztisztítás szakterületeiről. A Keresztury Városi Művelődési Központban rendezett program mindenki számára díjmentes és nyitott.

Zalaegerszeg elkötelezett a klíma- és környezetvédelem mellett. Ezt több – közelmúltban tett – intézkedés bizonyítja. Tavaly például meghirdették azt a 18 pontból álló vállalást, amely meghatározza a város zöld gondolkodását a következő évekre, akár évtizedekre is. Ezen felül a zalai megyeszékhely tagja a Megyei Jogú Városok Szövetségének, ami szintén élharcosa a témának – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

Ezek és a folyamatban lévő fejlesztések egy tematikus kiállításon tekinthetők meg az első GreenTech szakkiállításon. A konferencián – a szakma mellett – a nagyközönség számára is közérthető formában tartanak hasznos előadásokat – mondta Kovács Károly főszervező.

A rendezvény szeptember 25-én, pénteken 10 órakor kezdődik. A Keresztury VMK kül- és belterületén egyaránt érdekes programokat kínálnak. A járványügyi intézkedések értelmében az iskolások csupán virtuálisan lehetnek jelen. Számukra külön konferenciatermet alakítanak ki, ahol online térben tartanak pályaorientációs előadásokat.

Gy.A./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: