keresés a weboldalon

Állampolgársági esküt tettek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Állampolgársági esküt tettek

2008 július 24 - csütörtök
„Esküszöm, hogy Magyarországot hazámnak tekintem, a Magyar Köztársaságnak hű állampolgára leszek” – így szól az eskü, melynek letétele után már magyar állampolgárként hallgathatták meg a Himnuszt a résztvevők. A Zalaegerszegi Közgyűlés Dísztermében ezúttal 13 felnőtt és két kisgyermek tett állampolgársági esküt dr. Gyimesi Endre polgármester előtt. A honosítottak mindegyike magyar kisebbségként élt korábban Erdélyben és a Vajdaságban.

Még mielőtt a rokonok és barátok üdvözölhették volna Magyarország és a zalai megyeszékhely új állampolgárait, dr. Gyimesi Endre mondott köszöntőt. Beszédében utalt a trianoni békediktátum következtében az ország szétszakítására, valamint arra, hogy a határon kívül rekedteknek magyarságukat felvállalva nehezebb sors jutott az idegen államokban.

Köszönetét fejezte ki azért, hogy a jelenlévők a zalai vidéket választották végleges otthonuknak, ami, mint fogalmazott, talán nem véletlen, mert a táj és az emberek sok hasonlóságot mutatnak. Ezt követően aláírták, majd átvették a honosítási okiratot az újdonsült állampolgárok, akik Zalaegerszeg évszázadai illetve Egerszegi örökség című könyvet kaptak ajándékba életük e fontos eseménye alkalmából. (Zala-Lap Kft., A. L.)

Tartalom megosztása: