keresés a weboldalon

Diáknapi mix

Zalaegerszeg címer
Hírek

Diáknapi mix

2010 április 02 - péntek
A Páterdombi Szakképző iskolában diáknapot tartottak a szünet előtti utolsó tanítási napon. A számos program mellett ekkor került sor az immár hagyománnyá érő diákszekció „ünnepi adására”, amikor is Lajsz András mester bártender, főiskolai docens, szakmájában Guinness rekorder keverte az ajándék koktélokat a jelenlévőknek.

A neves mixer ismertette a koktélok fogalmát és fajtáit, majd látványos, mozdulatok, és megnyerő humor mellett készítette az alkoholos és attól mentes színes italkompozíciókat.

Közben mesélt a szeszes italok történetéről, a díszek kiválasztásáról és felszolgálási módjáról, a séker helyes használatáról, a bárkanál nyújtotta felkavaró élményekről és a szívószál(ak) esetleges veszélyeiről. Szintén színes látványt nyújtottak és nagy nézettséggel bírtak a diákok által készített gyümölcssaláták.

Az egészséges édességek sorából azonban a mézet emelték ki e napon, bemutatóval, kóstolókkal, mézlovagok személyes tanácsaival. Az egészségmegőrzést szolgálták az intézmény védőnői által szervezett mérések, totók. A témához kapcsolódott a bűnmegelőzési bemutató.

Ezenkívül többek között filmklub, szépségszalon, japán szoba, teaházak, pókerparti, erőpróbák, diák – tanár mérkőzések jelentettek kikapcsolódási lehetőséget.

A közelgő ünnephez kapcsolódóan gyertyaöntésre is volt mód, népszerű volt a hennás tesztdíszítés és sokan várakoztak a jósnő szobája előtt is. (Ez utóbbi remélhetően csak rossz áprilisi viccnek szánta néhány jövendölését.) A komolyabb események közé tartozott az Olasz Anikó Emlékverseny eredményhirdetésé.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: