keresés a weboldalon

Félévi szintvizsga a Munkácsyban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Félévi szintvizsga a Munkácsyban

2009 január 10 - szombat
Öt különböző szakmai művelet bemutatásával adhatott számot tudásáról a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola 22 végzős fodrász tanulója január 10-én. A felmért feladatok a vasalás, rakás majd kifésülés, borotválás, dauerolás és végül Marcell vízhullám készítése voltak.

A diákok maguk gondoskodnak ilyen alkalmakkor minden szükséges eszközről, alapanyagról. Az előírás szerint gyakorló (baba)fejeken kell elkészíteni az előírt frizurákat, illetve akinek erre nincs módja, élő modell közreműködésével dolgozhat az egy egész délelőttöt kitöltő megmérettetésen.

A vizsgabizottság elnöke, Koltai Beáta elmondta, a diákok összeszedetten dolgoztak, komolyan vették a vizsgát. Voltak, akik az átlagnál jóval ügyesebben bántak a hajakkal, mások kevésbé, de mindenki igyekezett. Így aztán ki-ki magát büszkén kihúzva, vagy az izgalomtól remegő kézzel, netán sírva ért a feladatsor végére. Ahogy ez minden vizsgán lenni szokott. A következő szintfelmérés évvégén lesz, aztán jöhet a szakmunkásvizsga.

Addig még van egy kis idő a gyakorlásra, rutinszerzésre, a hiányok pótlására. Az igazi izgalmak, pedig csak aztán kezdődnek.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: