keresés a weboldalon

Feltűzték a bokrétát a FLEX most épülő zalaegerszegi csarnokára

Zalaegerszeg címer
Hírek

Feltűzték a bokrétát a FLEX most épülő zalaegerszegi csarnokára

2024 október 11 - péntek

Feltűzték a bokrétát a FLEX most épülő zalaegerszegi csarnokára. A projekt részeként 65 millió eurós technológiai fejlesztést valósítanak meg, miközben 25 millió euró értékben épül az új üzem a ZalaZONE tesztpálya környezetében. A cég ezzel 210 ember számára teremt megélhetési lehetőséget.

 

A projektet tíz éves tervező munka előzte meg. Erre köszöntőjében Péter Ágota, a FLEX alelnöke emlékeztetett. Az előzetes tervek szerint 2025 elején kezdik a technológia beszerelését.

Háry András, a ZalaZONE Ipari Park Zrt. vezérigazgatója szerint a beruházás trendfordító, ugyanis eddig nem volt a high-tech szektorból érkező szereplő a tesztpálya környezetében. A beruházó cég képviselője, Márton Pál kiemelte: az alapkőletétel óta 3 hónap telt el. Ez idő alatt egyebek mellett, mintegy 130 vasbeton-oszlopot rögzítettek. A rendezvényen részt vett Balaicz Zoltán is. A polgármester a város és a FLEX kapcsolatára irányította a figyelmet.

Ezt megerősítve Vigh László országgyűlési képviselő rámutatott: a térségnek egyre nagyobb szerepe van az ország gazdaságában.

A köszöntők után felhelyezték a bokrétát az építményre. Az üzemben a legmodernebb gyártósorokon készítenek majd elektromos átalakítókat.

N.J./Sz.L.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: