keresés a weboldalon

Hivatalosan is csomópont (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hivatalosan is csomópont (Videó)

2011 november 23 - szerda
Hivatalosan is átadták ma a Köztársaság-Mártírok és Göcseji út átépített csomópontját, melynek munkálatai ez év májusában kezdődtek. A beruházás összköltsége 280 millió forint. Ebből 170 millió uniós támogatás, míg a fennmaradó részt a zalaegerszegi önkormányzat önerőből biztosította.

A zalaegerszegi önkormányzat már régóta tervezte a csomópont átépítését, ám a munkálatok megkezdését hátráltatta a Göcseji út kiszélesítéséhez szükséges magánterületek megvásárlása. Mivel a beruházás állami utat is érint, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. bevonására is szükség volt. Ennek következtében az önkormányzat konzorciumi megállapodást kötött a részvénytársasággal.

A fejlesztés eredményeként 250 méter hosszon új aszfaltburkolatot kapott a Göcseji út, míg a Mártírok út 260 méteren újult meg. Emellett átépítettek két autóbuszöbölt, s kiváltották a régi vízvezetéket, szennyvízcsatornát, távközlési hálózatot és közvilágítást.

– Az itt megjelenő hatalmas forgalom áteresztő képességét növelni kellett elsősorban reggel és késő délután, továbbá a dugókat is meg kellett szüntetni. Erre az új technikai kialakítás lehetőséget biztosít. Emellett az új csomópont az átalakuló belvárosi közlekedés része. Ennek eredményeként megvalósulhat régi álmunk, a sétálóutca is- hangsúlyozta Gyutai Csaba polgármester.

Noha az újjáépített létesítmény forgalomtechnikai szempontból minden előírásnak megfelel, a biztonságos és balesetmentes közlekedés ezután is alapvetően rajtunk múlik.

VN/BP

Tartalom megosztása: