keresés a weboldalon

Május végéig betáblázva

Zalaegerszeg címer
Hírek

Május végéig betáblázva

2009 március 29 - vasárnap
Sűrű a tavaszi programja a Liszt Ferenc Tagiskola mozgásművészet tagozatos diákjainak. Immár 13 éve oktatja a táncot az intézményben Farsang Ildikó tanárnő, munkája gyümölcseként egyre érettebb produkció kerülnek színpadra. Legutóbb a zalalövői művelődési házban tartott megyei Ki mit tud?-on, illetve egy egervári találkozón mutatkoztak meg. Az előbbiről a 7-8. osztályosok továbbjutók lettek, míg a kisebbek számára ugyanannyi pontszám már kevésnek bizonyult.

– Kiváló szervezettségű verseny volt, profi felszereléssel, gördülékeny műsorral, elismert szakmai zsűrivel. De nagyon fájó volt, hogy az énekes és táncos produkciókat egy kategóriába tették, ezért nem jutott tovább az egyik csoportunk, amit nehéz megmagyarázni a gyerekeknek, akik egyébként magas pontszámot érdemeltek ki – mondta sajnálkozva Farsang Ildikó.

De kesergésre nem nagyon jut idő, hiszen számos fellépés vár az összesen 70 főt számláló iskolai csoportra. Így mennek a megyei művészeti fesztiválra Lentibe, a táncvilágnapján, a gyereknapi nagy szabású programon, a fent nevezett gálán is szerepelnek és ha a színpadi körülmények kedveznek a Zegasztárról sem fognak hiányozni.

– Mi lesz a végzős lányok tánckarrierjével?
– A Keresztury ÁMK művészeti iskolája szívesen fogadja őket, ahogy a Liszt iskolával sem szokott meg szakadni a kapcsolat, ide is visszajárnak, mint ahogy jelenleg is van erre példa.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: