keresés a weboldalon

Nyelvvizsga a Petőfiben (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyelvvizsga a Petőfiben (Diákújság pályázat)

2012 május 30 - szerda
Május 12-én volt az eddigi életünk első nagy megmérettetése. Részt vettünk a Cambridge-i Starters gyereknyelvvizsgán. Mindannyian nagyon izgultunk, annak ellenére, hogy a korábbi próbanyelvvizsgát valamennyien sikeresen teljesítettük.

Az első feladat a Listening (szöveghallgatás) volt, amely négy részből állt. A többség szerint nem voltak nehezek a szövegek. A második feladat az öt részből álló Reading (olvasásértés) volt, amelyben volt egy olyan faladat, amin később vitatkoztunk, hogy vajon mi lehetett a helyes válasz. A feladat nem volt egyértelmű. Ki kellett választani a helyes választ, és be kellett fejezni a mondatot. A mondat: A hal nem eszik…

A csoport egyik része a hús, a mási része a béka szót választotta a mondat befejezéseként. Az utolsó feladat, ami mindenkinek nagy izgalmat okozott, a Speaking (beszélgetés) volt. Egyesével mentünk be egy terembe, ahol egy nagyon kedves tanár néni vizsgáztatott bennünket. Először be kellett mutatni magunkat és a családunkat, majd utána kaptunk egy színes képet, amin különböző események voltak. A vizsgáztató kérdéseket tett fel a képen szereplő személyekkel, állatokkal és eseményekkel kapcsolatban. Végül kaptunk néhány kártyát, amit az utasítások alapján a képre kellett helyezni. Amikor már túljutottunk az összes feladaton, megkönnyebbültünk és úgy éreztük, hogy sikerült a vizsgánk. Jövőre a következő szinttel fogunk próbálkozni.

Golubics Kamilla 3.a osztály
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: