keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Polgármesterek randevúja Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Polgármesterek randevúja Zalaegerszegen

2008 április 24 - csütörtök
Június 12-én Zalaegerszeg lesz a házigazdája a XIV. Városi Polgármesterek Randevúja rendezvénysorozatnak. A Szféra Európa Kulturális Szolgáltató Kft. rendezésében zajló eseményen polgármesterek, alpolgármesterek és jegyzők találkoznak egymással. A részletekről sajtótájékoztató keretében számolt be dr. Gyimesi Endre polgármester, dr. Oltványi Tamás, a Szféra ügyvezetője és Deák Melinda kreatív igazgató.

Dr. Gyimesi Endre elmondta: a városok polgármestereinek találkozója kiemelt figyelmet kap a közéletben, és Zalaegerszeg szeretne jó házigazdája lenni a rendezvénynek. Fontos, hogy a rendezvényen részt vevő, politikusok, önkormányzati vezetők elvigyék a város jó hírét saját településükre.

A tervek szerint a városi polgármesterek randevúját Bajnai Gordon, önkormányzati és településfejlesztési miniszter nyitja meg, és várják az eseményre Szili Katalin házelnököt is. A Hevesi Sándor Színházban kerül sor a hagyományos pódiumbeszélgetésre miniszterek és államtitkárok közreműködésével, a közéleti párbeszédet idén is Pálffy István televíziós személyiség irányítja. Ezt követően kerül átadásra „Az év polgármestere”, „Az év alpolgármestere” és „Az év jegyzője” elismerés, a díjazottak Melocco Miklóa szobrászművész alkotását vehetik át.
Színes kulturális program is várja a vendégeket, akik ellátogatnak a Göcseji Múzeumba, a Falumúzeumba a TV toronyhoz, és megtekintik a Zsinagógát is, egyszóval megismerkednek Zalaegerszeg nevezetességeivel.

Szavazni is lehet, ki legyen az év polgármestere, alpolgármestere, jegyzője: a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben megjelenő szavazólapokon, május 1.-és június 3. között, valamint a www.szfera.hu honlapon. (Zala-Lap Kft., V.Zs.)

Tartalom megosztása: