keresés a weboldalon

Vadászbál a farsang jegyében (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vadászbál a farsang jegyében (Videó)

2014 március 03 - hétfő
Huszonkettedik alkalommal rendezték meg a Megyei Vadászbált az Arany Bárány Hotelben. A rendezvényen a szórakozás mellett szakmai tapasztalatcserére is lehetőség volt. A jó hangulathoz hozzájárult, hogy a vadászok számára a 2013-as esztendő kiemelkedően jónak számít.

Hagyományosan kürtőszóval nyitották meg a Megyei Vadászbált, amivel elsősorban az asszonyoknak szeretnének kedveskedni, akik a vadászatok miatt sokszor elhanyagoltnak érezik magukat.

A Vadászbál évről évre az egyik leglátogatottabb rendezvény a városban. Az estélyen többek között Szinetár Dóra szórakoztatta a vendégeket.

 
A szórakozás mellett a szakmai kérdések sem kerülték el az asztaltársaságokat. Zalában 2400 vadász és több mint 50 vadászegyesület van.

– A vadhúsforgalmazás hosszú évek óta veszteséges volt, 2013 azonban kedvező fordulatot hozott Zala megyében is – tudtuk meg Kardeván Endrétől, az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkártól.

 
Az ország erdőterületének 20 százaléka Zala megyében található ezért a vadászatnak komoly hagyományai vannak. Minden 10. család érintett a vadgazdálkodásban vagy a vadászatban. Gyutai Csaba polgármester elmondta, a vadászatnak jelentős gazdasági értéke van.

Zala megyében a vaddisznó és szarvas állomány a legjelentősebb. Az előrejelzések szerint a legsportosabbnak számító vaddisznók száma idén emelkedni fog.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: