keresés a weboldalon

Világszínvonalú munkagép

Zalaegerszeg címer
Hírek

Világszínvonalú munkagép

2009 április 06 - hétfő
A Zalaegerszeg és környéke csatornahálózat és szennyvíztisztító telep fejlesztésére létrehozott önkormányzati társulás szervezésében egy speciális csatornatisztító gép bemutatóval egybekötött ünnepélyes átadására került sor a Dísz téren.

A 400 lóerős szerkezet 13 köbméter szívótartállyal rendelkezik, amely a szennyvízszállítás mellett mosásra is használható – ismertette Barabás András, a közbeszerzési eljárást bonyolító Sade Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a világszínvonalú munkagép paramétereit -, segítségével egyszerre 12 folyóméteren tudnak csatornát tisztítani. Ezt követően Rigó Csaba, a társulás elnöke utalt a beszerzés körülményeire.

A regionális program keretében 80 millió forintért vásárolt korszerű tisztítógéphez tíz százalékos önrésszel – mind európai uniós, mind pedig kormányzati lehetőségeket megragadva – pályázati úton jutott a társulás 42 önkormányzata. Erre annak kapcsán nyílt lehetőség, hogy a program, vagyis a három regionális ág, valamint a zalaegerszegi belvárosi rekonstrukció 2009. június 30-ig befejeződik, a már elkészült szennyvíztelep-rekonstrukció pedig a próbaüzemet követően november 12-én kerül átadásra.

Rigó Csaba elmondta még: az önkormányzati társulás jelenleg az Európai Unió döntésére vár az eddig megvalósított beruházást kiegészítő program pályázatának ügyében, amely kedvező fogadtatás esetén közel 3 milliárd forintos fejlesztést jelentene a térségnek. Ezt követően a társulás elnöke a Barabás Andrástól átvett kulcsot átadta dr. Burján Richárdnak, a tisztítógépet ténylegesen használó Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatójának, aki hozzátette: a társaság szippantókapacitása ezzel a beszerzéssel mintegy 30 százalékkal emelkedett.

Végül Gyimesi Endre polgármester a közös elképzelések fontosságát hangsúlyozta – utalva a 42 település összefogására -, hiszen ennek eredményeképpen nyílhatott mód erre az átadásra, amely remélhetőleg jól szolgálja majd a térség ügyét. Annál is inkább, mivel a Zala folyó vízgyűjtő területének legnagyobb városa Zalaegerszeg – tette hozzá -, minek következtében a legszigorúbb rendelkezések vonatkoznak a szennyvízcsatornázás és -tisztítás tekintetében a városra és környékére.

(Zala-Lap)

Tartalom megosztása: