keresés a weboldalon

Víz Világnapja a Zalavíz Zrt.-nél (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Víz Világnapja a Zalavíz Zrt.-nél (Videó)

2014 március 21 - péntek
Március 22-e a Víz Világnapja, ebből az alkalomból a Zalavíz Zrt. rajz-és fotópályázatot írt ki. Az idei év szlogenje: Víz és Energia, a pályaműveket is ebben a témában várták. A jeles napot a beküldött alkotások díjazásával és egész napos nyílt nappal ünnepelték.

Gyutai Csaba polgármester szerint Zalaegerszegen az ivóvíz kiváló minőségű, ahhoz azonban, hogy ez így maradhasson erőfeszítéseket kell tenni vizeink megőrzésért és védelméért. Ebből a tevékenységből a város vezetése is kiveszi a részét.

 
A 2013-as vízi közműszolgáltatásról hozott kormányrendelet alapján a korábbi, több mint 400 vízi közmű szolgáltató száma 46-ra csökkent. Nagy András, a Zalavíz Zrt. vézérigazgatója elmondta, ez a Zalavíz számára is új kihívásokat jelent, hiszen korábban a legfőbb követelmény a megfelelő mennyiség biztosítása volt.

A víziközmű szolgáltató hosszú évek óta igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy vizeink tisztasága csak környezettudatos gondolkodással őrizhető meg. A Víz Világnapja keretében kiírt pályázatra 300 alkotást küldtek be, az üzemlátogatásra pedig 16 intézményből közel 600 diák érkezett, akiket biogázzal működő buszok szállítottak a telephelyre.

A legaktívabb intézményt külön ajándékkal díjazták. A Zalavíz egy ivókutat ajánlott fel a Dózsa Tagiskolának, amelyet a szeptemberre megépülő udvaron helyeznek el. A tervek között az is szerepel, hogy a kiállított pályaművekből kiadványt szerkesztenek.

K.K./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: