keresés a weboldalon

Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola

Zalaegerszeg címer
Zalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2013

Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola

A Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskolát 1953. szeptember 1-jén alapították. A jelenlegi, az országban elsőként zeneoktatás céljára létrehozott épületben 1961 decemberétől működik.

A művészeti intézmény 20 éves fennállásnak alkalmából vette fel a Zala megyében verseléssel és dalgyűjtéssel foglalkozó, Csokonai és Kazinczy baráti köréhez tartozó Pálóczi Horváth Ádám nevét.
Az iskolában 31 tanár és 2 adminisztrációt végző kolléga dolgozik, akiknek felkészültsége nagyfokú hivatástudattal párosul.

A növendékek zeneóvodai tanszaktól kezdődően, előképzős, vonós, fa-és rézfúvós, ütő, zongora, ének, gitár, népzene tanszakokon fejleszthetik tudásukat. 5 éves kortól egészen 22 éves korig várják a zenekedvelő és tehetséges gyermekeket és fiatalokat.

Az intézményben kiemelt figyelmet fordítanak a diákok tehetségének korai felismerésére, számukra emelt óraszámban folyik mind a hangszeres, mind pedig a zeneelméleti képzés.
A város zenei amatőr művészeti csoportjainak utánpótlása miatt is fontos a tanulók kamarazenei, vonós- és fúvószenei képzése.
A zeneiskola növendékei közül sokan közép- illetve felsőfokú zenei tanulmányokra készülnek, részükre a pedagógusok külön felkészítő órákat tartanak.

1978 óta háromévente rendezik meg a Lubik Imre Országos Zeneiskolai Trombitaversenyt, amelyen növendékeik mindig kiváló eredményeket érnek el.
2000-től megyei versenyek, zongora és szolfézs bemutatók, valamint zongora,- és hegedűversenyek  házigazdái, rendezői.

2007-ben a zeneiskola a művészeti iskolák között kiváló minősítést kapott.

Az intézmény Ifjúsági Fúvós, Ifjúsági Vonószenekara, Leánykara, kamarazenei együttesei rendszeresen fellépnek helyi, megyei és országos rendezvényeken, valamint a testvérvárosokban öregbítették Zalaegerszeg nevét.

A zeneoktatatás, a tehetséggondozás mellett nagy hangsúlyt helyeznek a magyar és más népek zenei értékeinek továbbítására, a zene szeretetére.

Az intézmény 1995-ben és 2013-ban is Zalaegerszegért díjban részesült.

 

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: