keresés a weboldalon

Zalaegerszegi Polgárőr Egyesületek Szövetsége

Zalaegerszeg címer
Zalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2013

Zalaegerszegi Polgárőr Egyesületek Szövetsége

Szövetségnek a következő egyesületek a tagjai:

Botfa Városrészi Polgárőr Egyesült,

Bazitai Polgárőr Egyesület,.

Csácsbozsoki Polgárőr Egyesület,

Ebergényért Polgárőr Egyesület,

Gálafejhegy Polgárőr Egyesület,

Gógánvölgyi Polgárőr Egyesület,

Jánkahegyi Polgárőr Egyesület,

Ola Városrészi Polgárőr Egyesület,

Pózvai Polgárőr Egyesület,

Vorhota – Erzsébethegy Polgárőr Egyesület.

Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület

11 tagegyesület 484 fő taggal végzi a polgárőr tevékenységet Városunk és környékének közbiztonsága és közlekedésbiztonsága, környezetvédelmének javítása, esetleges katasztrófa helyzet kialakulása esetén a közbiztonság megőrzése érdekében.

A Zalaegerszegi Polgárőr Egyesületek Szövetségének, valamint tagegyesületeinek főbb célkitűzése a városunk és környezetének közbiztonsága, a-közterületi bűnözés megelőzése, a-környezet- és természetkárosító magatartások megelőzése érdekében a polgárőrök kiemelt figyelmet fordítottak a működési területükön a környezet és a természet védelmére. Karitatív tevékenység kiépítése, illetve szélesítése kapcsán megemlíthető a Vöröskereszttel, hajléktalanszálló, nagycsaládosokkal az Autista szervezettel, a Nyugdíjas klubboka illetve a botfai fiúnevelő intézettel való együttműködés bűnmegelőzési célzattal.

Az „Egy iskola egy polgárőr” az „Egy iskola – Egy rendőr”mozgalom eddigi sikeres tapasztalatai is azt mutatják, hogy szükséges a program továbbfejlesztése. Ennek keretében az Eötvös Általános Iskola, a Liszt Ferenc Általános Iskola, valamint a Botfai Fiúnevelő Intézet diákjai, a Mikes úti és Landorhegyi úti óvodások számára rendszeresen szerveztek közlekedési és bűnmegelőzési képzéseket, annak érdekében, hogy játékos formában közlekedési eszközökkel sajátíthassák el a közlekedési szabályokat.

Országos Polgárőr Szövetségtől kapott Közlekedési parkot a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület a Zala Megyei és a Zalaegerszegi Városi Baleset-megelőzési Bizottság közlekedési parkjával összevontan működteti a közlekedésre nevelés érdekében, óvodás és iskoláskorúak részére. A közlekedési parkkal több rendezvényen is részt vettek, így pl. Városunk napja, Egerszeg Búcsú, gyermeknapokon, vagy a Nagycsaládosok Egyesülete által szervezett napon.

A közlekedési parkot a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület működteti az „Egy iskola – Egy polgárőr” tevékenységben, iskolákban és  óvodákban voltak jelen.

Képgaléria:

Tartalom megosztása: