keresés a weboldalon

Zalaegerszegi Parkinson Egyesület

Zalaegerszeg címer
Zalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2021

Zalaegerszegi Parkinson Egyesület

A Zalaegerszegi Parkinson Klub 1998-ban Tolvaj Márta kezdeményezésére alakult. A cél az volt, hogy segítsék a betegeket mindazon ismeretek átadásával, melyek által könnyebbé válnak a hétköznapok számukra.

A 2001-ben egyesületté alakult szerveződés munkáját a kezdetektől segítette a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház neurológiai osztálya. Az egyesület indíttatása, hogy az orvosi ellátás mellett segítse az érintettek és családjuk mindennapjait. Évente két nagyobb rendezvényük mellett, vízi tornán vehetnek részt a termálfürdőben, és a neurológia gyógytornászai is foglalkoznak velük a kórházban. A tagok agilitását jól példázza, hogy 2007-ben az egyesület szervezte a Parkinson Világnapot. Baráti kapcsolatok, vidám rendezvények, közös programok jellemzik a Zalaegerszegi Parkinson Egyesület hétköznapjait. Adventkor, újévkor találkozókat tartanak, nyaranta kirándulásokat szerveznek, melynek helyszínei a Gébárti-tó, az ott lévő kézműves ház, valamint az alsóerdei Azáleás-völgy. Az egyesület több évtizedes működésében a tagok aktivitása és az önkéntesek munkája egyaránt szerepet játszik.

Az elmúlt években befolyt támogatásokból gyógytorna eszközöket vásároltak, elmondható, hogy a készlet folyamatosan bővül. A civil szervezetekkel való szoros együttműködés fontossága a gyógyításban is elengedhetetlen, hiszen közös a cél: minél hosszabban és jó életminőségben tudjanak élni a betegek.

Egészségnevelési, felvilágosító, közösségteremtő tevékenységükért, a Parkinson-kórban szenvedők támogatásáért, segítéséért végzett áldozatos munkájukért A Zalaegerszegi Parkinson Egyesület Zalaegerszegért díjban részesült.

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: