keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Mária Magdolna Plébániaépület felújítása

Zalaegerszeg címer
Uncategorized

Mária Magdolna Plébániaépület felújítása

A Modern Városok Program keretében, a támogatásban részesült projektek sorában az egyik elsőként, 2018-ban megvalósult elem a zalaegerszegi Mária Magdolna Plébánia épület rehabilitációja.

A beruházás a Homeland Kft. kivitelezésében valósult meg, 8.630.426 Ft támogatás ráfordításával. A Mária Magdolna Plébániatemplomhoz tartozó műemlék épület homlokzatvakolata megújult, új festést kapott, ezzel egyidejűleg az utcai nyílászárók javítása és mázolása is megtörtént. A meglévő lábazat helyett új mészkő lábazat készült, mellyel együtt az épület földszintjén található üzlet bejáratai is megújultak. A kőbábos, konzolokra támaszkodó erkély balusztrád-elemeinek felújítása, illetve cseréje is megtörtént a projekt keretében. A teljes felület betonkorrózió elleni védelmet kapott.

A nyugati szárny középtengelyében lévő timpanon címerdísze és növénymotívumos keretezése felújításra került. Az északi íves bejárat kapuzata teljes mértékben megújult az egyházközség saját beruházásának keretében. Az északi oldali falfülkében lévő Nepomuki Szent János-szobor restaurálás után visszakerült eredeti helyére.

A beruházás a Mária Magdolna Plébániatemplom rehabilitációjának részét képezi, hozzájárul a vendég (zarándok) fogadás feltételrendszerének javításához, a projekt keretében kialakítandó komplex vallási-, és kulturális turisztikai attrakció színvonalának emeléséhez.

 

Tartalom megosztása: