keresés a weboldalon

A pápai szertornatábor

Zalaegerszeg címer
Hírek

A pápai szertornatábor

2013 október 28 - hétfő
Idén a szertornatábor Pápán került megrendezésre, 2013. július 1-jétől 5-ig. Táborvezetőnk Kövesdiné Kapitár Anikó volt, aki egyben a szertorna tanárunk is.

Mielőtt elindultunk volna, már akkor mindenki félt, hogy milyen izomlázunk lesz, de amikor felszálltunk a vonatra, mindenkinek minden rossz kedve elszállt, és addig mulattunk, míg le nem szálltunk. Egy katolikus iskolában, ahol a szállásunkat kaptuk, minden holminkat kipakoltuk, aztán felfedezőtúrára mentünk. Az ebédünket a Boszorkány Konyha étteremben kaptuk. Mikor visszaértünk, kezdődhetett a tánc, valamint a torna, ami egyébként nagyon fárasztó volt. A nagy kaland viszont csak most kezdődött. Elmentünk a pápai szabadstandra. Összesen 3 órát fürödtünk. A csúszdák nekem nagyon tetszettek. Szerintem mindenki lecsúszott rajta. A pancsolást követően hazamentünk. Még sötétedéskor is játszottunk, kidobóztunk. Este mindenki kimerülten és boldogan tért nyugovóra. 
 
Izgatottak voltunk, mert minden egyes perccel közelebb kerültünk a pénteki fellépéshez. Minden évben táncos, valamint szertornás előadást mutatunk be a szüleinknek, hogy lássák, mennyit fejlődtünk az évben. A sok gyakorlás mellett azonban bőven volt részünk kellemes időtöltésekben is. Anikó néni mindig kitalált valami új és klassz elfoglaltságot.
 
Csütörtökön egyik nyolcadikos társunkat, Cintit búcsúztattuk el, aki többé már lesz velünk. Készítettünk neki egy búcsú bulit. Volt konfetti, lufi, torta, pezsgő, ajándék, valamint rengeteg móka és kacagás. 
 
 
Utolsó nap korán reggel felkeltünk. Mindenki ment gyakorolni. Szerettük volna a legjobb formánkat mutatni. Edzés után bementünk az ottani iskola kápolnájába. Közösen imádkoztunk, majd mindannyian hálát adtunk az Úrnak a sikerekben gazdag táborért. Sokaknak könnybe lábadt a szeme. Hálaadás után kedvenc éttermünk, a Boszi Konyha felé vettük az irányt. Mikor visszaértünk a táborhelyünkre, összepakoltuk a táskánkat. Sok várakozás után megérkeztek a szüleink. Eljött a várva várt nap. Mindenki próbálta a maximumot kihozni magából. Tetszett a nézőközönségnek az előadás. 
 
A végén mindent megköszöntünk Anikó néninek. Barátnőinktől elköszöntünk, valamint további szép nyarat kívántunk nekik.
 
Véleményem szerint érdemes egy ilyen szép sportot űzni, úgy, hogy ott vannak velünk a szerető barátaink, akik mindig ott állnak mellettünk, és támogatnak minket.
                                                                                         
Tóth Bianka (7.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: