keresés a weboldalon

Mindszentysek zarándoklata a csácsi Mária-forráshoz

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mindszentysek zarándoklata a csácsi Mária-forráshoz

2013 november 18 - hétfő
Mint minden évben, idén is megrendezték a Mindszentyben a Szent Gellért napi zarándoklatot. Ebben az évben külön túráztak az alsós tagozatosok, a felsősök és a gimnazisták. Mi mint felsősök a csácsi hegyre sétáltunk a Mária-forráshoz, más néven a Csurgó-kúthoz.

Reggel szentmisével kezdtük a napot az iskola kápolnájában. Utána osztályonként indultunk a zarándoklatra, ahol a kirándulás közben 4 állomást szerveztek be, ahol 2-2 tanár segítségével végeztünk el különféle feladatsorokat.

Az első megállónál az volt a feladatunk, hogy szétvágott képeket kellett összeillesztenünk és arról beszélnünk.

A következő feladványunk a zalaegerszegi parkerdei játszótérnél volt, ahol egy elrejtett borítékban lévő szavakból két mondatot raktunk ki.

A 3. feladat már Csácsnál volt, ott kérdésekre válaszoltunk. Végül a csácsi templomban totót kellett kitöltenünk. Mindezek után elsétáltunk a Csurgó-kúthoz, ahol megpihentünk és elmondtunk közösen egy Miatyánkot és egy Üdvözlégyet.  

A rengeteg sétálás közben mi énekléssel szórakoztattuk magunkat, de voltak, akik mással ütötték el az időt. Mikor visszaindultunk, megálltunk fagyizni az osztállyal. Visszaérve az iskolába, fáradtan megettük a finom ebédet.

Köszönjük Istennek, hogy balesetmentesen megtettük ezt a hosszú kirándulást, és sok-sok élményt szereztünk. Kérjük, hogy a következő években is ilyen jól sikerüljön a Szent Gellért napi zarándoklat.

Káli Rebeka (7.b)
Mindszenty József Általános iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: