keresés a weboldalon

Egy különös feladat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egy különös feladat

2013 november 25 - hétfő
Volt egy fiú, aki nagyon szerette Istent, bármit megtett volna érte. Az Úr ezt észrevette, és jutalmat ajánlott neki. Ha teljesíti a feladatot, bármit megkaphat, amit csak kíván. Egyik nap a fiú találkozott egy furcsa idegennel, aki megszólította:

– Te vagy az, aki bármit megtenne a Mindenhatóért?

A fiú nagyon meglepődött, de helyeselt. Az idegen folytatta:

– Teljesítened kell egy feladatot, amivel megbízlak. Hétvégén lesz egy felvonulás, ott öltözz be Jézusnak, és játszd el a Passió azon részét, amikor Isten fia hordozza a keresztet. De úgy, hogy az öltözék, a töviskorona, de még a kereszt nagysága is megfeleljen. Fogadj fel egy embert, aki közben ostoroz, és embereket, akik közben siratnak. Éld át azt a fájdalmat, amit a Megváltó érzett ezen a napon. És ha mindezt végrehajtod, megkapod jutalmadat.

És ennek végeztével az idegen el is tűnt.

Elérkezett a hétvége. A fiú mindenre felkészült, hogy végrehajtsa a feladatot, csak egy dolog hiányzott még: a kereszt. A fiú tudta, hogy enélkül a tárgy nélkül nem tudja végrehajtani azt, amivel megbízták. A fiú elment a templomba, hogy bocsánatot kérjen Istentől azért, mert nem tudja elvégezni a kitűzött küldetést. Az Úr meghallgatta őt, és eltekintett ettől.

Mert aki így imádkozik, mint ez a fiú, annak nem kell feladatot végrehajtania ahhoz, hogy megkapja a jutalmát.

Lukács Anita (9.a)
Mindszenty József Általános iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: