keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kedvenc olvasmányunk – Nicholas Sparks: Emlékek könyve

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kedvenc olvasmányunk – Nicholas Sparks: Emlékek könyve

2014 március 18 - kedd
A szerelem határtalan két személy között, akiket egymásnak teremtettek. Ezt tökéletesen leírja Nicholas Sparks. Se az idő, se egy másik szerelem nem állhat útjába az igazi vágynak. Sok harccal, küzdelemmel jár a szerelem, az írónk szinte egy háborúhoz hasonlítja ezt az érzést. Harc egymás ellen, de mégis egymásért.

Nicholas Sparks Emlékek könyve című műve volt az a könyv, ami eddig a legjobban megragadott. Gyönyörűen leírja egy férfi és egy nő rendkívüli kapcsolatának történetét. A könyv elején egy kis leírásból már sejthetünk mindent.

,,A kórházban egy idős férfi felolvas feleségének egy naplóból. Egy olyan szerelem történetét meséli el, amely segített átvészelni a sorscsapásokat, és ünnepnapokká varázsolta a hétköznapokat. Amikor hosszú életük egyik legkeményebb megpróbáltatása előtt állnak, az Emlékek könyvének olyan hatása lesz, amire az orvosok sem tudnak magyarázatot adni.”

Végtelen szerelem szívszorító, gyengéd története bontakozik ki előttünk a könyv lapjain.  A szépirodalmi alkotás 2004-ben megjelent film formájában is. Lehet, hogy a film gyönyörű, de személyes véleményem szerint a könyv sokkal többet nyújt. Mindannyian tudjuk, hogy a könyvek sokkal többet adhatnak, hiszen szinte a képzeletünkre bíznak mindent, kisebb segítséggel.

Egyeseknek ez a történet túl romantikus, túl nyálas lehet. Másoknak túl tragikus, hisz’ a vége nem happy end. Míg vannak olyanok, akiknek ez a könyv egy reményt nyújtó kis történet. Léteznek csodák! Léteznek olyan dolgok, amikben senki se hisz, de ha mi hiszünk, megtörténhet. Allie a történetben megírja az Emlékek könyvét, mikor kiderül, hogy beteg, hogy emlékezzen. Noah segíti. Vakon hisz az öregember a csodákban, csak ő.

„Tarthatnak álmodozónak, bolondnak vagy akinek akarnak, mégis úgy gondolom: minden lehetséges.”  

Már vagy ezerszer olvastam el a könyvet, és többször is láttam a filmet, de még mindig megunhatatlan számomra.

Karvalics Réka, Hancz Helén (13.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: