keresés a weboldalon

Horvátországi nyaralás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Horvátországi nyaralás

2014 május 22 - csütörtök
Ezen a nyaraláson három éves voltam, és Splitbe mentünk az autónkkal. Útközben elaludtam és nem volt klíma, ami miatt majdnem megsültem a bőrülésben. Egy pálmafás helységben megálltunk és átültem az apukám barátjának a kocsijába, így már kényelmesen folytatódott az utunk.

Ekkor kb. 80 cm magas voltam, a hajam sötétbarna és tüsis. Egy rövidgatyát viseltem és egy cápás trikót. Az orrom turcsi volt. Az utat nagyon jól bírtam, de azért aludnom is kellett valamit. Amikor odaértünk az apartmanba, a gazdának egy óriási jeep állt az udvarában. Nagyon kedves volt, adott nekem egy pacsit. Másnap reggeliztünk és én nem tudtam, hogy egy chili paprikás bokor tetszett meg nekem annyira. Letéptem egy paprikát és egyben lenyeltem. Utána ezt sikítoztam:

–    Jeget, jeget!

Miután ezután a sokkon túljutottunk, délután a tengerben is fürödtünk. Anyának egy polip elkapta a lábát és lefelé kezdte húzni. Apukám és két barátja, Csonti és Csabi segítette anyát ki a polip karjaiból.
 

Azután a következő nap lementünk a tengerpartra és én egyfolytában a gumimacit hallgattam és énekeltem. Este elmentünk vacsorázni, én anya ölében ültem. Finom, tengergyümölcseit ettünk. Hamar eltelt az egy hét és igazán emlékezetes volt, ahogy karúszóval úszok a tengerben.
 
Sifter Olivér 4.a
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola,
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: