keresés a weboldalon

Celldömölki Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó

Zalaegerszeg címer
Hírek

Celldömölki Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó

2014 május 22 - csütörtök
Az elmúlt évekhez hasonlóan 2014-ben is a virágvasárnapot megelőző szombaton rendezték meg az egyházmegyei ifjúsági találkozót, ahol buzgó fiatal keresztény ifjak találkozhatnak egymással, és a rendezvény keretein belül megismerhetik egymást.

Az idén Celldömölkre esett a választás, hogy megrendezhesse ezt a remek programot. A találkozó a Szombathelyi Egyházmegye Ifjúsági Bizottsága és a celldömölki Nagyboldogasszony Plébánia szervezésében valósult meg.

Legelőször a Kemenesaljai Művelődési Központba mentünk, itt kellő tisztelettel és szívélyességgel fogadtak minket. Regisztráltunk és ismerkedtünk a helyszínnel, a napi programlehetőségekkel. A nap kezdetén a díszteremben különféle keresztény dalokat hallhattunk egy kis kórus jóvoltából, valamint tanulságos és elgondolkodtató történetek hangzottak el. Ezeknek a hatására rá tudtunk hangolódni az előttünk álló napra. Az éneklést követően Fehér László polgármester köszöntött minket. Beszédében felvázolta nekünk Celldömölk újításait, szépségeit, és kitért rá, hogy miért érdemes odamenni. Ezt követően Kaposi Gábor soproni iskolalelkész vette át a szót. Előadásában beszámolt arról, hogy milyen fontos, hogy ismerjük magunkat, embertársainkat és Istent. Saját tapasztalatokkal dúsította a beszédét, melyeknek köszönhetően sokkal érdekesebb volt nekünk, gyerekeknek, és sokkal megfoghatóbb. Az embereket és Istent is a Naphoz hasonlította, hogy mindenkit csak egy kicsit tudunk megismerni, úgy ahogy a Napot is. Nem tudjuk egész pontosan, milyen elemek alkotják a belsejét, és csak becsülni tudjuk, hogy milyen meleg a Nap magja. Isten tulajdonságai között is vannak olyanok, amikről biztosan tudjuk, és vannak olyanok, amikről csak sejtjük, hogy azokat neki tulajdoníthatjuk. Ennek a pompás és felemelő előadásnak a végeztével egy félórás szünetet kaptunk, ez alatt az idő alatt el kellett jutnunk arra a helyre, ahol ebédelhetünk. Gulyáslevest és pogácsát kaptunk. A meleg leves jól esett a hideg út után, amelyet meg kellett addig tegyünk.

Az ebédet követően különböző fakultatív programok közül választhattak a részvevők: beszélgetés az előadóval, szentségimádás a kispapokkal, a szombathelyi egyházmegyében munkálkodó szerzetesek bemutatkozása, a Mária Rádió bemutatása, sport-, ill. kézműves foglalkozás. Én a barátnőmmel, és még sokan mások az utóbbit választottuk. Itt készíthettünk macskás könyvjelzőt, gumiból karkötőt, nyakláncot vagy gyűrűt, lehetett fonálból baglyot kötni, és végül ablakdíszt alkotni szivacsos papírból. Fél háromkor sajnos véget kellett vetni a délutáni kikapcsolódásnak és játszásnak, mert három órakor kezdődött a szentmise, amelyet Dr. Veres András megyéspüspök tartott. A mise végén eredményhirdetésre került a sor. A „Múltunk a reményünk, Krisztus a jövőnk” című íráspályázat legjobbjait jutalmazták. A zalaegerszegi Mindszenty-iskola diákjai számos díjjal gazdagodtak.

Lassan útnak indultunk hazafelé, magunkkal vittük a rengeteg új és pozitív élményt, amelyet a nap során kaptunk, és bezártunk a szívünkbe. Nagyon élveztük az egész napot, nemcsak a lazítós percekben, hanem a komoly pillanatokban is. Azt kívánom, hogy egyre többen és többen menjenek el az efféle összejövetelekre, mert ezzel az ember csakis gazdagodik.

A 2014/2015-ös tanévben a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium ad helyet az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozónak, ahova nagy szeretettel várunk mindenkit!

Alotti Meriem és Varga Viktória (13.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: