keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Bulémia

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bulémia

2014 május 23 - péntek
Külsőnk, testünk, törekvésünk a szépségre napi téma világunkban. A tapasztalat azt sugallja, hogy mi, kamaszok nem vagyunk megelégedve külső tulajdonságainkkal. Sokszor állok én is a tükör előtt, szidalmazva ábrázatom. Hiába mondja a nagymamám, hogy Isten mindenhogy szeret minket, ahogy vagyunk, úgy!

Nem megszokott, hogy jó kapcsolatunk van a testünkkel! Nehezen fogadjuk el önmagunkat, küllemünket, amit Isten adott nekünk. Én is szívesebben lennék másik testben, álmodozom, szépségideálokat istenítek. Medjugorjéban a Szűzanyát megkérdezték, hogy „Miért ilyen szép?”, ezt mondta: „Szép vagyok, mert szeretek.”

Jusson eszünkbe, hogy Isten a saját képmására teremtett bennünket, Ő pedig szép! A Mindenható azért adott életet, hogy a Szentlélek templomává váljunk. Az önsanyargatásnak értelme nincs! Ha muszáj változtatni magunkon (egészségügyi szempontok miatt), akkor tegyük, de a belső szépség sokkal fontosabb a külsőségeknél!

Immár én is rájöttem, kórházról kórházra járva, hogy a „kamaszos hiúság” nem érték! Ne félj! Az Úr csodálatosnak alkotott meg minket! Imádni sem kell a testet, csak fogadjuk el!

Simon Anna (9.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

 

Tartalom megosztása: