keresés a weboldalon

Gyalogos zarándoklat Csehimindszentre

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyalogos zarándoklat Csehimindszentre

2014 május 26 - hétfő
Mindszenty bíboros születésének évfordulója alkalmából idén harmadik alkalommal került sor a zarándoklatra, Csehimindszentre.

A lelkes SZM-elnöknek, valamint a szülőknek köszönhetően jól megszervezett túrára indultunk el 2014. március 29-én, szombaton reggel a Mindszenty-iskolától. Indulás előtt pár biztató szót kaptunk, valamint köszönetet a szép számú megjelenésért, akik elég nagy akaraterővel rendelkeztek a nagy út megtételéhez. Azután Barnabás ferences testvér szólt a résztvevőkhöz, majd imádkoztunk, kértük a Jóistent, segítse utunkat.

Több mint ötvenen indultuk el, átszelve a várost, Csács felé vettük az irányt. Gyors léptekkel kezdtük utunkat, tudván elég hosszú út van előttünk. A zarándoklat útvonalát a hegyek, dombok, erdei ösvények, mezei utak, valamint az aszfaltos út, búzatáblák széle, a falvak utcái adták. A zarándoklat során az útszéli kereszteknél elimádkoztuk a keresztút állomásait, közben néhányan Mária-énekeket énekeltek. Útközben több pihenőhelyen megálltunk, ahol kedves emberek vendéglátását élvezhettük, elláttak minket friss innivalóval, harapnivalóval, jóleső érzés volt mindnyájunk számára.

A gyalogos zarándoklathoz Pókaszepetken, Bérbaltaváron, valamint Csehimindszenten többen csatlakoztak. Egy kisebb csapat kerékpárral tette meg a hosszú utat, nekik is nagy kihívást jelentett a túra. Számomra is, hiszen ilyen hosszú túrán most először vettem részt.

Nagy kihívás volt, de a családdal együtt felajánlottuk szenvedéseinket a Jóistennek, hiszen Krisztus urunk is szenvedett értünk. Utolsó állomásunkon imádkoztunk Mindszenty bíboros boldoggá avatásáért. A csehimindszenti templomnál nagy tömeg várta a több mint százfőnyi zarándokot, akik megfáradva, de büszkén tették meg a hosszú utat.

Ezután kezdődött az ünnepi szentmise Mindszenty József születésének 122. évfordulója alkalmából, amelyet Stróber László atya celebrált. Hálát adtunk a Jóistennek, hogy utunkon elkísért minket, lelkileg feltöltődtünk ezen a szép napon.

A nap végén még átsétáltunk iskolánk névadójának szülőházához, ahol megtekintettük a tárlatot, ami XIV. stációba, állomásba foglalva bemutatja Mindszenty bíboros életútját, a hazaszeretetét, szenvedését, amit értünk magyarokért, a katolikus egyházért tett. A megfáradt zarándokok búcsúzóul kaptak egy emléklapot, valamint egy kitűzőt.

Mindenki nagyon elfáradt, de azt gondolom, jövőre újra elmegyünk erre a szép zarándoklatra, megtisztelve ezzel Mindszenty bíborost, iskolánk névadóját.

Császár Amina (7.b)
Mindszenty József Általános iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: