keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2013 április 04 - csütörtök

Ünnepi műsor a Petőfiben

Most is, mint minden évben megrendezésre került a március 15-ei megemlékezés. Idén a 3.a és a 8.a osztályok készültek műsorral.
bővebben
2013 április 04 - csütörtök

Új diákként a Petőfi szavalóversenyen

Nagy izgalommal készültem a Petőfi szavalóversenyre. Természetesen minden versenyre izgalommal készültem eddig is, de most különleges volt az alkalom, mert először mutathattam meg a tudásomat petőfis diákként, hiszen éppen nyolc hete érkeztem új tanulóként az iskola 3.a osztályába.
bővebben
2013 április 04 - csütörtök

Sajtófotó kiállítás a Petőfiben

Iskolánk abban a megtiszteltetésben részesült, hogy ismét elhozták hozzánk a színházban már megrendezett sajtófotó kiállítás anyagának egy részét. Ennek kapcsán készíthettem riportot Seres Péterrel és Katona Tiborral, akik három másik fotós mellett elkészítették a kiállítás anyagát.
bővebben
2013 április 04 - csütörtök

Kiállításon jártunk

Már sokat hallottunk az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról. Márciusban nyílt egy kiállítás ennek kapcsán a Göcsej Múzeumban. Az osztályunkkal el is mentünk az egyik délután, hogy szétnézzünk.
bővebben
2013 április 04 - csütörtök

A Termálban

A félévi bizonyítványa nagyon jól sikerült az osztályunknak, ezért jutalomként elmehettünk együtt a Termálfürdőbe. Aznap az első három óra volt megtartva, utána elindultunk a buszhoz, ami tele volt és csak nagyon szorosan fértünk el, de még ez sem vette el a kedvünket.
bővebben
2013 április 03 - szerda

750 milliós támogatás a műszaki felsőoktatásra (Videó)

2012 decemberében a kormány kiemelt járműipari központtá nyilvánította a Zalaegerszeg, Szombathely Szentgotthárd részvételével létrehozott egyesülést. A Nyugat Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ az Opel, valamint a résztvevő városokban működő gépipari, elektronikai és mechatronikai cégek fejlesztésére jött létre. A humán hátteret elsősorban a zalaegerszegi felsőoktatási intézmények biztosítják, amelyek közös pályázatot nyújtottak be. A pályázat sikeres volt: 750 millió forintot kaptak. Minderről szerdán számoltak be a városházán.
bővebben
2013 április 03 - szerda

Gyutai Csaba az árvízhelyzetről (Videó)

A Zalaegerszegen kialakult árvízi helyzetről Gyutai Csaba polgármester beszélt a Zalaegerszegi Televízió Híradó Részletes című műsorában.
bővebben
2013 április 03 - szerda

Ő az

Németh Petra Ő az című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2013 április 03 - szerda

Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó Körmenden

Március 23-a – szombat. Ilyenkor általában a diákok sokáig alszanak otthon, de mi már reggel hét órakor fent voltunk, hogy össze tudjunk készülni az indulásra. Hogy mégis hová mentünk? Ez egy remek kérdés, mert mi sem tudtuk még, hogy mire is számítsunk. Az iskolában az irodalomtanárunk hirdette meg a programot, hogy lehet jelentkezni egy ifjúsági találkozóra, ami Körmenden lesz, és fél kilenckor van az indulás. Ennél többet nekünk sem mondtak, de úgy gondoltuk, hogy nem veszíthetünk azzal semmit, ha elmegyünk, így az osztályból néhány osztálytársammal együtt jelentkeztünk.
bővebben
2013 április 02 - kedd

Zalaegerszeg és Nagykanizsa közösen tervez (Videó)

Zalaegerszeg támogatja Nagykanizsa csatlakozási szándékát a kormány által kiemeltté nyilvánított Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központhoz. Ezt jelentette be Gyutai Csaba, a megyeszékhely első embere Cseresnyés Péterrel, a dél-zalai város polgármesterével közösen tartott kanizsai sajtótájékoztatón.
bővebben
2013 március 29 - péntek

Önkormányzati együttműködés a Zala Volánnal (Videó)

Újabb megállapodást kötött ma Zalaegerszeg önkormányzata és a Zala Volán Zrt. Az írásba foglalt egyezség legfőbb célja a helyi tömegközlekedés színvonalának biztosítása, melyhez több száz millió forinttal a város is hozzájárul.
bővebben
2013 március 29 - péntek

1848. március 15-ére emlékeztünk

Mint minden évben az idén is megemlékeztünk iskolánkban az 1848-as forradalom eseményeiről egy gyönyörű ünnepség keretében.
bővebben
2013 március 29 - péntek

Játékos úszóverseny a víz világnapján

Hétfő délután, március 25-én benépesült a Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola tanmedencéje. Iskolánk a víz világnapja alkalmából játékos vízi vetélkedőt szervezett, ahol én is szerepeltem.
bővebben
2013 március 28 - csütörtök

Az év sportolói (Videó)

A városi önkormányzat idén is elismerte Zalaegerszeg legkiválóbb sportolóit. A szokásokhoz híven legjobb csapat, női és férfi sportoló kategóriában adtak át jutalmakat a város vezetői.
bővebben
2013 március 28 - csütörtök

Utazás 2013 kiállítás - készül Zalaegerszeg új idegenforgalmi koncepciója (Videó)

Február 28. és március 3. között rendezték meg Budapesten az Utazás 2013 kiállítást és vásárt. Zalaegerszeg rendszeres résztvevője a turisztikai expo-nak. Idén egy 16 négyzetméteres önálló standon mutatta be idegenforgalmi kínálatát, programjait. Egyúttal – ahogy 2008 óta mindig – igyekeztek felmérni, mivel csalogathatnának még több látogatót a városba. Az eredményről csütörtökön sajtótájékozatón számoltak be.
bővebben
2013 március 28 - csütörtök

Az esélyegyenlőség háza (Videó)

Lezárult az a program, amelynek keretében a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület létrehozta a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házat. Ennek célja, hogy segítse mindazokat, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe, valamilyen szempontból veszélyeztetettek, vagy a társadalom perifériájára szorultak. A projectzáró konferenciát csütörtökön tartották az Apáczai ÁMK-ban.
bővebben
2013 március 28 - csütörtök

Landor Lapok

A Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola Landor Lapok című diákújságjának 2013. márciusi száma.
bővebben
2013 március 27 - szerda

IX. Főiskolás Fesztivál (Videó)

Koncertekkel, szabadtéri programokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket az idei Főiskolás Fesztivál Zalaegerszegen. A kilencedik alkalommal megrendezett program az ígéretek szerint idén még több élményt nyújt a fesztiválozóknak, mint eddig.
bővebben
2013 március 25 - hétfő

Balaicz Zoltán miniszteri kitüntetése (Videó)

Honvédelemért kitüntető cím II. osztály kitüntetést kapott Hende Csaba honvédelmi minisztertől Balaicz Zoltán alpolgármester az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 165. évfordulója alkalmából. Az elismeréssel azt a sokéves tevékenységet jutalmazták, amellyel a Magyar Honvédség zalaegerszegi toborzó irodája és a honvéd klub működését, a katonai hagyományok ápolását segíti. Mivel Balaicz Zoltán a központi ünnepség idején hivatalos úton Erdélyben volt, a kitüntetést hétfőn Zalaegerszegen vette át, a toborzó irodában Kovács László századostól, az iroda vezetőjétől.
bővebben
2013 március 25 - hétfő

Esélyegyenlőségről a Zrínyi Gimnáziumban (Videó)

Soltész Miklós államtitkár 2010-ben indította útjára azt az esélyegyenlőségi programsorozatot, melynek részeként fogyatékossággal élők és tünetmentes emberek találkoznak egymással. Ma – a Zalai Esélyek Háza meghívására – Orsós Zsolt paralimpikon a Zrínyi Gimnáziumban tartott rendkívüli órát.
bővebben
2013 március 25 - hétfő

Szeretek színházba járni

Nagyon szeretek színházba járni, évek óta színházbérletem van a Hevesi Sándor Színházba. Nekem mindegy, hogy balett, operett, musical, opera vagy színmű, hiszen mindegyik elvarázsol a maga módján.
bővebben
2013 március 25 - hétfő

Beköszönt a szerelem

Előbb vagy utóbb mindenki életébe beköszönt a szerelem. Valamelyik csak pár napig, óráig tart, sőt az is megesik velünk, hogy a szívünk nem tudja megkülönböztetni a látszólagost az igaz, komoly érzelmektől, de mindezeken túl a szerelem egy életre szóló együttlétet, egymásra utaltságot is jelenthet.
bővebben
2013 március 25 - hétfő

Felhívás

Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy 2013. március 27-én, szerdán, Dr. Balatoni Piroska házi gyermekorvos vízszünet miatt 8.00-11.00 óra között a Zalaegerszeg, Berzsenyi u. 13/A szám alatti rendelőben várja betegeit.
bővebben
2013 március 25 - hétfő

Mindszentys március 15-i ünnepély

Minden évben mindig eljön újra és újra ez a nap, hogy kellő tisztelettel és méltósággal emlékezhessünk meg a magyar történelem nagy és kiemelkedő személyiségeiről. Nélkülük, bátor tetteik nélkül a mai világunk is más lenne, mint ahogy történelmi helytállásuk és szerepvállalásuk révén helyes irányba terelték nemzetünk további életét. Jól tudjuk, hogy jelenünk a múltunkra épül fel, éppen ezért ha csak egy icipici változás is történt bármikor a múltban, az kihatással van a jelenünkre és egyben a jövőnkre is.
bővebben
2013 március 21 - csütörtök

Konferencia a Víz Világnapja alkalmából (Videó)

Március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját. Az ötlet 1992-ből származik, mikor is a Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencia résztvevői kezdeményezték: ezen a napon mindenki összpontosítson egyik lételemünk, a víz fontosságára, annak nélkülözhetetlenségére, s a vízkészlet megóvásának szükségességére. Ebből az alkalomból immár másodszor rendeztek kétnapos konferenciát Zalaegerszegen, melynek ünnepélyes megnyitóját ma délután tartották a Pécsi Tudományegyetem Képzési Központjában.
bővebben
2013 március 21 - csütörtök

Győzelemmel hangolt az Európa-bajnoki selejtezőre a magyar futsal válogatott (Videó)

A Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar futsal válogatott a horvát nemzeti csapatot fogadta szerda este a zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban.
bővebben
2013 március 21 - csütörtök

Már most háromszor annyiba kerül a hóeltakarítás, mint amennyi pénz van rá (Videó)

Közel 70 millió forinttal többet kellett költeni már idén a hóeltakarításra és síkosságmentesítésre Zalaegerszegen. Az önkormányzat 35 millió forintot különített el erre a célra, ám mostanra a számla 115 millió forintról szól és még nincs vége a télnek.
bővebben
2013 március 20 - szerda

Adomány a rászorulóknak

Átadták Zalaegerszegen is a COOP Segély Alapítvány adományát a rászorulóknak. Az élelmiszerlánc az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén közel 6400 „különleges ellátást igénylő” gyermek étkeztetését segíti országszerte.
bővebben
2013 március 20 - szerda

Tavaszváró sajtóreggeli (Videó)

Tavaszváró sajtóreggelit tartottak az újságíróknak a város vezetői. Az eseményen megköszönték az elmúlt évben elvégzett munkáját a média képviselőinek. Elhangzott az is: az újságírók feladata, hogy ne csak a hibákat, hanem a sikereket is közvetítsék a lakosságnak.
bővebben
2013 március 20 - szerda

Made in Hungária

Nemrég anyával megnéztük a Made in Hungária című musicalt a Hevesi Sándor Színházban.
bővebben