keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2011 január 10 - hétfő

Időközi önkormányzati képviselő választás

A Helyi Választási Bizottság Zalaegerszeg Megyei Jogú Város 11. számú egyéni választókerületében – a lemondás folytán megüresedett képviselői hely betöltésére – 2011. március 20-ra (vasárnapra) tűzte ki az időközi önkormányzati képviselő választást.
bővebben
2011 január 10 - hétfő

Felsőoktatási nyílt napok - BGF és PTE

Nyílt napot tart szerdán a BGF PSZK Zalaegerszegi Intézete és a PTE ETK Zalaegerszegi Képzési Központja.
bővebben
2011 január 08 - szombat

Újévi fogadás: Átadták az Innovációs díjakat (Videó)

Több éves hagyomány Zalaegerszegen, hogy az újév első napjaiban fogadásra hívja a polgármester a város intézményeinek vezetőit, valamint a gazdasági élet kiemelkedő szereplőit. Második alkalommal tartották ezt a fogadást a város dísztermében.
bővebben
2011 január 08 - szombat

Kidobott fenyőfák (Videó)

A nyugati egyház számára a vízkereszt a karácsony zárónapja. A karácsonyfát hagyományosan ezen a napon bontják le. Az elszállításukért felelős Zala-Depo Kft-nek egyelőre még kevés feladat jutott. Czudor Lénával, a Zala-Depo Kft. sajtóreferensével készült interjú itt megtekinthető.
bővebben
2011 január 07 - péntek

Új közlekedési csomópont épülhet a Hock János utca és a Bíbor utca kereszteződésében

Az erről szóló megállapodást pénteken délelőtt írta alá a városházán Zalaegerszeg polgármestere, Gyutai Csaba és a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője, Breznovits István. Ennek értelmében közel 173 millió forintos beruházás kezdődik, amelynek célja, hogy megkönnyítsék és biztonságosabbá tegyék a csomópont teherautó- és kamionforgalmát.
bővebben
2011 január 07 - péntek

Újabb rendelőfelújítás (Videó)

Folytatódik a rendelőfelújítási sorozat Zalaegerszegen. Az egy orvos- egy rendelő program a Berzsenyi úti komplexum rekonstrukciójával már 2010-ben lezárult, most a régi orvosi rendelőket újíttatja fel az önkormányzat. Balaicz Zoltán, alpolgármester elmondta: a szándék nem titkolt, színvonalas egészségügyi ellátórendszert teremteni a megyeszékhelyen. Ezúttal a Zárda utcai rendelőre esett a választás.
bővebben
2011 január 07 - péntek

Alapítványi bál a Zrínyiben

A zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium sok szeretettel meghívja Önt és Családját XIX. alapítványi báljára! A rendezvény időpontja: 2011. február 5.
bővebben
2011 január 07 - péntek

Takarítói állás a Páterdombi Szakképző Iskolában

Páterdombi Szakképző Iskola a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Takarító munkakör betöltésére.
bővebben
2011 január 06 - csütörtök

Sürgősségi centrum: Megkezdődött a beruházás

Aláírták a kivitelezési szerződést, és átvette a munkaterületet a ZÁÉV Zrt: megkezdődött a sürgősségi centrum kialakítása a Zala Megyei Kórházban. A mintegy 700 millió forintos beruházást a tervek szerint június végén avatják fel. A régóta várt sürgősségi centrum lehetővé teszi az egykapus betegfelvétel kialakítását Zalaegerszegen, és a nap 24 órájában biztosítja a gyors és megfelelő szintű ellátáshoz való hozzáférést a lakosság részére. A részletekről dr. Pál Attilát, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökét kérdeztük.
bővebben
2011 január 06 - csütörtök

Egyszerűsített honosítás (Videó)

Zalaegerszegen is egyre többen adják be honosítási igényüket. Január harmadika óta ugyanis életbe lépett az egyszerűsített honosítási eljárás. Míg a korábbi években 20 -30 igénylővel kellett számolnia az Anyakönyvi Osztálynak, az elmúlt 3 napban folyamatosan érkeznek az érdeklődők. Országosan eddig közel 1700 kérelmet nyújtottak be. Az új jogszabálynak köszönhetően harmadannyi idő alatt szerezhetnek magyar állampolgárságot az igénylők. Dr. Buzu Lászlóval, az Anyakönyvi Csoport vezetőjével készült interjú itt megtekinthető.
bővebben
2011 január 06 - csütörtök

Polgármesteri fogadóóra más időpontban

Felhívjuk tisztelt figyelmüket, hogy Gyutai Csaba polgármester – a szokásostól eltérően – január 20-án (csütörtökön) 10.00-12.00 és 15.00-17.00 óra között tartja fogadóóráját a városházán.
bővebben
2011 január 06 - csütörtök

Iskolába hívogató az Öveges József Általános Művelődési Központban

Az Öveges József Általános Művelődési Központ a következő programokat ajánlja a nagycsoportos, iskolába készülő gyermekek és szüleik számára:
bővebben
2011 január 05 - szerda

Újévi várakozások (videó)

Az új évvel számtalan újdonság is érkezett: január elsejétől például életbe lépett Magyarország eddigi legkedvezőbb adórendszere, az egykulcsos, 16%-os arányos családi adózás. A lakosság kétharmada számára nem változik a gáz ára, jelentős változások lesznek a nyugdíjrendszerben, a családtámogatásokban, a közfoglalkoztatásban és megkezdődött Magyarország fél éves soros EU-elnöksége. A zalaegerszegi járókelőket arról kérdeztük: szerintük milyen lesz 2011.
bővebben
2011 január 04 - kedd

Zalaegerszeg is profitálhat az uniós elnökségből

A polgármester várakozása szerint a Nyugat-Dunántúlon, és Zalaegerszegen is érzékelhető lesz Magyarország uniós soros elnökségi szerepvállalása: Gyutai Csaba bízik abban, hogy lesznek lehetőségek, amelyekkel az ország élni fog.
bővebben
2011 január 04 - kedd

Az év első zalaegerszegi babája (Videó)

Csontos Ádám Károly a 2011-es év első zalaegerszegi újszülöttje. A Csontos család harmadik gyermeke január 1-jén 6 óra 40 perckor látta meg a napvilágot 3004 grammal 52 centiméter hosszúsággal.
bővebben
2011 január 03 - hétfő

Zalaegerszegen is megkezdte működését a KIKÜ (Videó)

A Zala Megyei Kormányhivatal hivatalosan is megalakult. Rigó Csaba kormánybiztos a sajtótájékoztatón ismertette az államigazgatás területi átalakításával, és a kormányhivatal szervezeti felépítésével kapcsolatos tudnivalókat. Beszélt a Kormányablak Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat (KIKÜ) munkacsoport kialakításáról, az ügyfélszolgálat nyitva tartásáról, illetve az intézhető ügykörökről is. Az ügyfélszolgálatot egyébként 11 órai kezdettel ünnepélyesen is megnyitották. Rigó Csaba kormánybiztossal készült interjú itt megtekinthető.
bővebben
2011 január 02 - vasárnap

Zalaegerszeg sikeres város

Több ezren köszöntötték együtt az újévet.
A 2011-es esztendő első napján is több ezer zalaegerszegi gyűlt össze a Dísz téren, hogy a hagyományoknak megfelelően együtt köszöntsék az újévet. A jó hangulatról ezúttal a Kocsmazaj zenekar gondoskodott.
bővebben
2010 december 30 - csütörtök

Eladó valamint bérbe adó önkormányzati ingatlanok

A városháza pályázati felhívásai.
bővebben
2010 december 30 - csütörtök

Ez történt Zalaegerszegen 2010-ben (II. félév)

Július:
– Mélyépítési munkák kezdődtek az egész városban.
– Életmentés – Alapítványt hoztak létre közéleti személyiségek a koraszülöttekért.
– Várják a bérlőket – Ünnepélyesen felavatták az Inkubátorházat.
– Kisebb létszámú közgyűlés alakul majd – A szavazókörök, szavazóhelyiségek nem változnak.
bővebben
2010 december 30 - csütörtök

Biztos siker az évzárón

Factum Sport – Zalakerámia ZTE 68-91 (13-29, 19-16, 21-21, 15-25)
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Debrecen, 200 néző. Jv.: Győrffy, Hegedüs, Gál.
bővebben
2010 december 28 - kedd

Ez történt Zalaegerszegen 2010-ben (I. félév)

Január:
– Ünnepélyes keretek között letették az Infocentrum alapkövét.
– Új burkolat és vízvezeték – Véget ért a Petőfi utca felújítása.
– Megállapodást írtak alá a belvárosi kerékpárút folytatásáról.
– Defibrillátort vásárolt a városháza
bővebben
2010 december 27 - hétfő

Téli pihenő

Megérdemelt pihenés vár Vollein Ferikére a téli szünetben. A 11 éves fiú termékeny évet tudhat maga mögött és rengeteg program várja az eljövendő évben. Budaházi Tibor festőművész mellett három éve nyitogatja művészi szárnyait, melyek előtte spontán szürrealisztikus ecsetvonásokként törtek felszínre.
bővebben
2010 december 24 - péntek

Rigó Csaba a kormányhivatal élén

Orbán Viktor miniszterelnök ma nevezte ki a január elsejei hatállyal megalakuló – 19 megyei és egy fővárosi – kormányhivatalok vezetőit. A zalai kormánymegbízott Rigó Csaba lett, aki csütörtökön vette át az Országházban a megbízólevelét. Szerkesztőségünk az első napok teendőiről kérdezte a frissen kinevezett kormányhivatal-vezetőt.
bővebben
2010 december 23 - csütörtök

Egy Csepp Teszt 2011-ben is...

Az „Egy Csepp Teszt 2010” c. rendezvénysorozaton az idei évben Zalaegerszeg városa is részt vett. Az Egy csepp figyelem Alapítvány kezdeményezője – Erős Antónia – levélben köszönte meg Gyutai Csaba polgármesternek a lakosság aktív támogatását.
bővebben
2010 december 23 - csütörtök

A városháza pályázati felhívásai

Az iskolaigazgatói és intézményvezetői pályázatok feltételeiről az alábbi linkeken tájékozódhatnak.
bővebben
2010 december 22 - szerda

Már a tavaszra készülnek

Míg a tornateremben felhangzott az utolsó karácsonyi dal, mellyel a tanárok kórusa járult hozzá az ünnepi műsorhoz, az udvaron már felszerelték azt a néhány padot, mely egy nagyobb lélegzetű tavaszi átalakítás részét képezi a Landorhegyi-iskolában.
bővebben
2010 december 22 - szerda

Leonardo-est, ehető projektzáró

Rendhagyó módon zárták a Páterdombi Szakképző iskolában öt éve futó Leonardo-program idei részét. A külföldi szakmai gyakorlatokat magukba foglaló projektek alkalmával Dél – Tirolban, Bajoroszágban és a Ligur tengerparton vettek részt 4, 8 vagy 10 héten át élesben folyó képzésen a diákok. Minderről most évvégén tartottak élménybeszámolót a szülők és a szakmai vendégek előtt.
bővebben
2010 december 22 - szerda

Nem írja alá a Jobbik a közös nyilatkozatot

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Zalaegerszegi Alapszervezete megtárgyalta a „Közösen, Zalaegerszegért” című közös nyilatkozat tervezetét. A Jobbik pozitívan értékeli, hogy a várost vezető Fidesz-KDNP szövetség közösen, mások véleményét meghallgatva kíván a város érdekében tevékenykedni.
bővebben
2010 december 22 - szerda

Politikai együttműködés Zalaegerszegért

A Jobbik kivételével az október 3-i önkormányzati választáson indult valamennyi politikai párt és jelölő szervezet képviselői aláírták ma azt a dokumentumot a zalaegerszegi városházán, melyben a város fejlődése érdekében stratégiai célokat fogalmaztak meg az együttműködő felek.
bővebben
2010 december 22 - szerda

Köszöntsük együtt az új esztendőt!

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város
Önkormányzata nevében
tisztelettel meghívom városunk minden polgárát

2011. január 1-jén (szombaton) 17.00 órától
a Dísz téren tartandó ünnepi köszöntőre
és tűzijátékra.

Gyutai Csaba
polgármester

bővebben