keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2007 szeptember 10 - hétfő

Többen adnak nyugtát

Az elmúlt évinél kevesebb szabálytalanságra derítettek fényt, mégis nagyobb összegben szabtak ki bírságot a zalai fogyasztóvédelmi felügyelők az idegenforgalmi szezon során. Mindez elsősorban annak következménye, hogy a miniszterelnök utasítására életbe lépett a nulla tolerancia elve, azaz a kisebb „félrelépésekért” is súlyos árat kénytelenek fizetni a vendéglátósok, kereskedők.
bővebben
2007 szeptember 10 - hétfő

Egységes lakáskódex

A panelházak felújításának támogatási rendszeréről, valamint a lakáskódex törvénytervezet előkészítésének folyamatáról is szó esett a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetségének (MIGSZ) minapi zalaegerszegi programján, amelyre a nyugat-magyarországi ingatlangazdálkodó és vagyonkezelő társaságok szakembereit hívták meg.
bővebben
2007 szeptember 10 - hétfő

Teljes látogatási tilalom

Szeptemberben három, októberben pedig egy hétvégén nem lesz áram a zalaegerszegi kórház belső telephelyén. A teljes, illetve részleges áramszüneteket az elektromos központi főelosztó berendezés felújítása indokolja. Az új épületegyüttes üzembe helyezésével várhatóan 160 kilowattal nő az intézmény energiaszükséglete, ezért halaszthatatlan a központi kapcsoló lecserélése.
bővebben
2007 szeptember 08 - szombat

A remény megmaradt

Magyarország – Bulgária 56-47 (24-12, 14-18, 10-11, 8-6)Zalaegerszeg, 1.000 néző. Női válogatott kosárlabda-mérkőzés, EB pótselejtező. Jv.: Matioli (olasz), Vovk (horvát). Magyarország: Újhelyi (2), Fegyverneky (6), Iványi (12), Béres (14), Károlyi (5/3). Csere: Császár (10), Németh (2), Honti (5/3), Cserny, Horváth Zs. Szövetségi kapitány: Bencze Tamás.Bulgária: Tomova (10), Tchirov (13/3), Yolovska (6), Topalova, Bachkova (6). Csere: Branzova (6), Petrova (4), Lazanova (4), Dimitreva.
bővebben
2007 szeptember 07 - péntek

Év vendéglátóhelye 2007

Lezárult az ajánlás az „Év vendéglátóhelye 2007” versenyre. A beérkezett ajánlatok alapján az alábbi vendéglátóhelyek vehetnek részt a megmérettetésen:
bővebben
2007 szeptember 06 - csütörtök

Keresztury Dezsőre emlékeztek

Keresztury Dezső akadémikus, irodalomtörténész születésének 103. évfordulóján emlékeztek szobra előtt az önkormányzat vezetői, egykori ismerősei, barátai. A zalaegerszegi születésű tudóst a magyar művelődéstörténet az utolsó polihisztorok egyikeként tartja számon.
bővebben
2007 szeptember 05 - szerda

Pályázati felhívás

A Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottság Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a 2007. évi költségvetéséről szóló 9/2007. (II.09.) számú önkormányzati rendelete alapján pályázatot ír ki a helyi iparűzési adó címzett adórészéből való támogatás felhasználására.
bővebben
2007 szeptember 05 - szerda

Pályázat fogszabályozási támogatásra

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a pénzbeli és természetben nyújtott szociális, valamint gyermekvédelmi ellátásokról szóló 25/2006. (VI.15.) sz. önkormányzati rendelet alapján pályázatot hirdet fogszabályozási támogatásra.
bővebben
2007 szeptember 05 - szerda

A klubok legyenek a gazdák

Augusztus 20-a alkalmából Bajnai Gordon területfejlesztési és önkormányzati minisztertől vehette át a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet Józsi György, a sportiroda vezetője. Az indoklásban a 16 éven át az önkormányzat sportszakigazgatási szervezeténél végzett eredményes munkájáért érdemelte ki az elismerést.
bővebben
2007 szeptember 05 - szerda

Szigorúbb fellépést

Viszketés, könnyezés, orrfolyás, fulladás – a parlagfű pollenjeire allergiás emberek szervezetét ilyen és hasonló módon gyötri ezekben a napokban a parlagfű, ugyanis augusztus harmadik hetében az országban működő valamennyi pollencsapdában megjelent a gyom virágpora. Bár idén nem Zala a legszennyezettebb terület e tekintetben, a város környékére vonatkozó adatok egyáltalán nem megnyugtatóak.
bővebben
2007 szeptember 04 - kedd

Báboperákat is bemutatnak

Átmeneti állapotában leledzik ma még az újjászervezett Griff Bábszínház. Az új igazgató június 23-án átvette kinevezését, és megtörtént a Hevesi Sándor Színházba történő integrálás is. Ám a bábszínház irodája, az előadóterem, valamint az oda vezető folyosó képe még csak most körvonalazódik.
bővebben
2007 szeptember 03 - hétfő

Minden rossz, ha a vége rossz

MTK  –  ZTE  4-1 (1-1)Hidegkúti Nándor-stadion, 1.000 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Bede. Asszisztensek: Vámos, Farkas. Góllövők: Urbán (22.), Bori (74.), Kanta (85.), Szabó Á. (90.), ill. Pekics (12.) . Sárga lap: Kulcsár (37.), Bori (75.), ill. Vulin (40.), Máté (41.)MTK: Végh – Rodenbücher, Lambulics, Pintér, Pollák (Szekeres, 27.) – Kulcsár (Bori, 55.), Pátkai, Szabó Á., Pál (Kecskés, 80.) – Kanta, Urbán. Vezetőedző: Garami József.ZTE: Babalj – Dudics, Polgár, Miljatovics, Vulin (Waltner 81.)- Lukács (Meye, 69.), Máté, Davidov (Molnár B., 76.), Koplárovics – Pekics, Diawara. Vezetőedző: Szlavko Petrovics.
bővebben
2007 szeptember 03 - hétfő

Határidőre befejezték

Az elmúlt évben elkészültek a Mindszenty tértől a Budapest Bankig a szennyvíz- és csapadékvíz-csatorna rekonstrukciós munkálatai, idén májustól pedig folytatódott a regionális szennyvízprogram kivitelezése egészen a Petőfi útig terjedő szakaszon. Az Európai Unió Kohéziós Alapjából finanszírozott, több mint negyven települést érintő, mintegy 13 milliárd forintos beruházás idei évre eső munkálatai határidőre befejeződtek az egerszegi Kossuth utcán. Ezzel kezdetét veheti a burkolatátépítési és közvilágítási rekonstrukciós munkák kivitelezése, valamint a zöldterület rendezése. Minderről Dormán László, a Belvárosi Csatornaépítő Konzorcium vezetője, a Hydrocomp Kft. ügyvezető igazgatója számolt be lapunknak.
bővebben
2007 augusztus 31 - péntek

Kollégiumi átszervezések

Lapunk augusztus 14.-i számában „Bezár a Kaffka” címmel arról számoltunk be, hogy az idei évben drasztikusan csökkent a kollégiumokban jelentkezők száma, ezért az intézmény igazgatója kezdeményezte, a Városi Középiskolai Kollégium kevesebb épület fenntartásával kezdhesse meg a tanévet.
bővebben
2007 augusztus 31 - péntek

Köszönet

Ezúton is szeretném köszönetemet tolmácsolni mindazoknak, akik 2007. augusztus 25-én az AquaCityben tartott Jótékonysági Nap sikeréhez hozzájárultak. A nap bevételét a Kertvárosban tervezett integrált játszótér kialakítására fordítjuk.
bővebben
2007 augusztus 31 - péntek

Pályázati felhívás

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése rendeletet alkotott a zalaegerszegi állandó lakcímmel rendelkező újszülött gyermekek, valamint házasságot kötő fiatal párok támogatására. A rendelet alapján minden zalaegerszegi újszülött és első házasságot kötő fiatal pár, amelynek legalább egyik tagja 35 év alatti és legalább egyik tagja zalaegerszegi állandó lakcímmel rendelkezik 10.000,- Ft összegű támogatásban részesül, amit – természetben nyújtott ellátásban – vásárlási utalvány formájában nyújt az Önkormányzat.
bővebben
2007 augusztus 31 - péntek

Emlékező macskakövek

Április végén indult útjára az „Emlékező macskakövek” projekt, amely a második világháború alatt elhurcolt zsidó áldozatokról emlékezett meg augusztus végén Nyugat-Dunántúlon.
bővebben
2007 augusztus 30 - csütörtök

Biztos továbbjutás a kupában

Bonyhád-ZTE FC 0-10 (0-5)Bonyhád, 400 néző. Jv.: Fábián. Magyar Kupa Labdarúgó-mérkőzés a legjobb 32 közé jutásért.ZTE: Pogacsics – Máté, Polgár, Miljatovics, Vulin – Lukács (Tóth Z.), Molnár, Davidov (Tóth N.), Koplárovics – Pekics (Meye), Diawara. Vezetőedző: Szlavko Petrovics.
bővebben
2007 augusztus 30 - csütörtök

Igazodni a munkaerőpiaci igényekhez

Felnőttoktatási konferenciát tartottak a Gönczi ÁMK-ban, a HEFOP 3.5.4-05/1-es projekt zárásaként. Cserpes Attila igazgatóhelyettes, programfelelős érdeklődésünkre elmondta, hogy az intézmény 2005-ben nyújtott be sikeres pályázatot a közművelődési intézmények számára kiírt programra.
bővebben
2007 augusztus 30 - csütörtök

Halálos rohanás

Az idei év első hat hónapjában 595 ember vesztette életét Magyarországon közúti balesetben, tette közzé jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal. Mindez 15 százalékkal több az előző év azonos időszakához viszonyítva.
bővebben
2007 augusztus 29 - szerda

Rekord bevétel

Minden eddiginél nagyobb sikerrel zárult az önkormányzat és az AquaCity által hatodik alkalommal meghirdetett jótékonysági családi nap. A napos, meleg, késő nyári időjárás 1407 zalaegerszegit vonzott a vízi vidámparkba. Az általuk megváltott 500 forintos kedvezményes jegyek 703 ezer 500 forintot hoztak a jótékonysági kasszába. Ezt a bevételt egészítette ki az a közel 435 ezer forint, melyet a főzőcsapatok által kínált étkekért fizettek a vendégek. A jótékonysági napon ily módon összegyűlt több, mint 1 millió 100 ezer forintot egy integrált játszótér kialakítására fordítja az önkormányzat.
bővebben
2007 augusztus 29 - szerda

Kedves miliő a Kvártélyház

Bezárja kapuit a Kvártélyház. Az egy hónapig tartó nyári programsorozat a végéhez érkezett, a színpadot és a nézőteret hamarosan elbontják.
bővebben
2007 augusztus 29 - szerda

Újabb két agyhártyagyulladásos beteg Zalában

Telefonon jelentkezett két újabb beteg a Zala Megyei Kórházban, akik feltehetőleg szintén forralatlan kecsketejtől betegedtek meg, s agyhártyagyulladás tünetei jelentkeztek náluk. Az ismert betegek száma így 14-re emelkedett.
bővebben
2007 augusztus 28 - kedd

Kecsketejjel terjed a súlyos kullancsméreg

Vírusos agyhártyagyulladás miatt néhány nap alatt összesen 12 súlyos beteg került kórházba Zalaegerszegen, a betegség valószínűleg forralatlan kecsketejjel terjedt el – tájékoztatta az MTI-t kedden a Zala Megyei Kórház fertőző osztályának főorvosa.
bővebben
2007 augusztus 28 - kedd

Tanévkezdés előtt

A hagyományos nyárvégi, tanévkezdés előtti közös felsőoktatási sajtótájékoztatóra került sor a közelmúltban a városházán, ahol az aktualitásokról számoltak be a főiskolák vezetői.
bővebben
2007 augusztus 27 - hétfő

Kötelező angolleckék

A színházigazgató reméli, hogy az idei évadban zajló munka legalább olyan jó minőségű lesz, mint a színpad padlója, amit a nyáron cseréltek ki.
bővebben
2007 augusztus 27 - hétfő

Telkeket parcelláznak

A négy akcióterületből kettőn induláshoz közeli állapotban vannak a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. projektjei. Jól áll az előkészítése a Sóháztól a Sütő utcai gyógyszertárig terjedő épületegyüttesnek, az északi ipari zónában pedig 8 telek leválasztásával kisvállalkozói ipari övezet kialakítása van folyamatban. A részletekről dr. Háry András, a Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója számolt be lapunknak.
bővebben
2007 augusztus 25 - szombat

A rangadó elmaradt

ZTE  –  Győr  0-0Zalaegerszeg, 7.000 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Szilasi. Asszisztensek: Takács, Márton. Sárga lap: Supics (17.), Bajzát (27.), Müller (53.).ZTE:  Babalj – Dudics, Polgár (Balázs 81.), Miljatovics, Vulin – Diawara (Lukács 72.), Davidov, Máté, Tóth N. (Koplárovics 72.) – Waltner, Pekics. Vezetőedző: Szlavko Petrovics.Győr:  Stevanovics – Müller, Stark, Supics,Völgyi (Varga 90.) – Nikolov (Tokody 75.), Bank, Jäkl, Józsi – Bogdanovics (Kovács 85.),  Bajzát. Vezetőedző: Egervári Sándor.
bővebben
2007 augusztus 24 - péntek

Csak a rászorulóknak

Az idei tanévben kevesebben kapnak ingyenesen tankönyvet, ugyanis az egyedülálló szülők által nevelt diákoknak nem jár automatikusan a juttatás. Míg tavaly 740 ezer tanulónak nem kellett fizetnie, idén más csak valamivel több, mint 520 ezer diák kapja ingyen a tankönyveket.
bővebben
2007 augusztus 24 - péntek

A villámok a vendégeket zavarták meg

ZTE-Siófok 4-0 (1-0)Zalaegerszeg, 800 néző. Jv.: Solymosi. Liga Kupa labdarúgó-mérkőzés.ZTE: Pogacsics – Sámson, Balogh, Kádár, Rácz – Lukács (Sági), Horváth A., Kottán K. (Bozsik), Majoros – Molnár (Fülöp), Balázs. Vezetőedző: Szlavko Petrovics.Gólszerzők: Balázs, Molnár T., Majoros, Horváth A.
bővebben