keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2007 szeptember 25 - kedd

A szépséget hirdették

„A XX. század zalai pásztorremeklői” sorozat keretében nyílt kiállítás a Keresztury Dezső ÁMK MMIK tagintézményében, „Kettős szorításban – Hagyomány és újítás a délnyugat-dunántúli pásztorművészetben” címmel.
bővebben
2007 szeptember 25 - kedd

Nevekről nem beszélnek

Az Europa Capital befektetési alap és a Convergence Capital Kft., vásárolta meg a Zalahús zalaegerszegi ingatlanát. A befektető kifejezetten e terület fejlesztésére, a projekt lebonyolítására létrehozta fejlesztési társaságát, a Zala-Park Kft.-t. A mintegy 30 millió eurós beruházás jelenlegi állásáról Baksa-Soós Attila, a beruházó cég képviselője tájékoztatta lapunkat.
bővebben
2007 szeptember 24 - hétfő

Állatbarátok nyílt napja

A Bogáncs Állatvédő Egyesület az Ausztria-Magyarország Interreg III/A pályázati program keretében támogatást nyert pályázata révén lehetőséget kapott arra, hogy egy komoly szakmai programot valósítson meg. Ennek keretében került sor a Csilla-dűlői állatmenhely korszerűsítésére is – fogalmazott Varsóczi Judit, az egyesület elnöke, az általuk szervezett nyílt napon az Arany Bárány télikertjében. Ismertette az állatmenhely bővítésének körülményeit, szólt a közelmúltban szervezett ausztriai tanulmányútjukról, melynek keretében osztrák állatmenhelyeket ismertek meg. A pályázat részleteiről és a jövőbeni lehetőségekről Tóth Enikő szólt.
bővebben
2007 szeptember 24 - hétfő

Szakember- és tapasztalatcsere

Együttműködési megállapodást kötött a Göcseji Múzeum és a zenicai Városi Múzeum. A boszniai település már régóta Zalaegerszeg testvérvárosa, szeptember elején pedig egy hivatalos delegáció meghívást kapott Zenica új múzeumának avatási ünnepségére.
bővebben
2007 szeptember 24 - hétfő

Torlódás csak csúcsidőben

Múlt hétfőn megkezdődtek a térburkolás munkálatai a Kossuth utca postától a Kisfaludy utcáig terjedő szakaszán. A kivitelezés idejére – várhatóan október végéig – kitiltották a területről a gépjárműforgalmat. Hogy merre kerülhetik el az autósok a főutcát, és merre közlekednek a buszok a beruházás ideje alatt, arról korábbi lapszámunkban tájékoztattuk az olvasókat. Ezúttal azt kérdeztük Kámán Istvántól, az önkormányzat közlekedési és útépítési csoportvezetőjétől, hogy jól sikerült-e a forgalom átszervezése, nem okoz-e nagyobb problémákat a közlekedésben a Kossuth utca egy részének lezárása?
bővebben
2007 szeptember 24 - hétfő

Legyen igazi tér

Lakossági fórum keretében került bemutatásra a komplex városrehabilitációs projekt. Mint ismeretes, az önkormányzat átfogó fejlesztési programot indít a történelmi belváros területén.
bővebben
2007 szeptember 21 - péntek

Tíz emberrel jobban ment

Honvéd-ZTE 2-1 (1-1)Kispest, 1.500 néző. NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés.Játékvezető: Iványi. Asszisztensek: Medovarszki, dr. Vári.Góllövők: Abraham (31.), Bárányos (47.), ill. Tóth Z. (32.).Sárga lap: Tóth Z. (15.), Molnár B. (69.), Vincze G. (79.).Piros lap: Dudics (67.).
Honvéd: Tóth I. – Schindler, Benjamin, Szmiljanics, Tóth B. – Berdó (Diego 82.), Vincze G., Bárányos , Ivancsics – Hercegfalvi (Magasföldi 90.), Abraham (Abass 80.). Vezetőedző: Supka Attila.
ZTE: Babalj – Dudics, Kádár, Miljatovics, Vulin – Tóth Z. (Lukács 80.), Molnár B., Davidov, Tóth N. (Diawara 73.) – Meye, Pekics (Koplárovics 73.). Vezetőedző: Szlavko Petrovics.
bővebben
2007 szeptember 21 - péntek

Bozsok és Botfa vízellátása

Ezúton értesítjük az érintett ingatlantulajdonosokat, hogy a Bozsoki és Botfai hegyen épülő ivóvízvezeték a befejezéséhez közeledik. Felhívjuk a víztársulatba belépett tulajdonosokat, hogy saját ingatlanukon ellenőrizzék a vízbekötés kiépítését, és annak esetleges hiányát a társulat vezetőjénél, vagy a polgármesteri hivatal felé jelezzék.
bővebben
2007 szeptember 21 - péntek

Vezetői munkakör betöltése

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése pályázatot hirdet az Egyesített Bölcsődék magasabb vezetői munkakörének betöltésére.
bővebben
2007 szeptember 21 - péntek

Pályázat iskolafogászati körzet ellátására

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a zalaegerszegi VIII. számú iskolafogászati körzet ellátására.
A körzet ellátotti létszáma: 1.439 fő.
bővebben
2007 szeptember 21 - péntek

Művészeti ösztöndíjpályázat

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Kulturális és Idegenforgalmi Bizottsága művészeti ösztöndíjpályázatot hirdet a városban élő pályakezdő és kiemelkedő művészeti tevékenységet folytató művészek támogatása, a város alkotóművészeinek a városhoz kötését segítő támogatás biztosítása, kiemelkedő művészeti értékű alkotások, művek létrejöttének elősegítése céljából pályakezdő és alkotó művészek, azok non-profit közösségeinek számára.
bővebben
2007 szeptember 21 - péntek

Miben tudnak segíteni?

Negyedévenként kerül sor arra a vállalkozói fórumra, ahol a város polgármesterével, jegyzőjével, és az önkormányzat képviselőivel találkozhatnak a zalaegerszegi kis-és középvállalkozások képviselői. Legutóbb a múlt héten ültek egy asztalhoz a Városfejlesztő Zrt. kezdeményezésére.
bővebben
2007 szeptember 21 - péntek

Zsolnay a példaképe

Több hazai és külföldi múzeum gyűjteményében szerepelnek Szemereki Teréz kerámiái.
bővebben
2007 szeptember 20 - csütörtök

Rugalmas átalakulás a cél

A Keresztury Dezső ÁMK Gönczi Ferenc Székhelyintézményében mutatkozott be az új, összevont kulturális intézmény igazgatótanácsa. A Keresztury ÁMK első hivatalos sajtótájékoztatóján Dezsőné Kondor Anita igazgató számolt be az intézményracionalizálást követő változásokról, majd bemutatta az egyes tagintézmények vezetőit.
bővebben
2007 szeptember 20 - csütörtök

Remek második félidő

REAC-ZTE 3-5 (3-0)
Budapest, 300 nézô. Jv.: Szabó S. Liga Kupa labdarúgó-mérkőzés.
ZTE: Pogacsics – Polgár, Botis, Lukács T. Máté – Majoros, , Simonfalvi (Fülöp), Kütsön (Sági), Rácz (Horváth A.)- Diawara, Balázs. Vezetőedző: Szlavko Petrovics.
bővebben
2007 szeptember 20 - csütörtök

Kossuth megkerülhetetlen

Kossuth Lajos születésének 205. évfordulója alkalmából számos civil szervezet – élükön a Magyarok Világszövetségével – szervezésében tartottak megemlékezést Zalaegerszegen. A szónokok a jeles magyar alakjára emlékezve, szellemiségével ellentétbe állítva a jelenkor számos problémájáról beszéltek.
bővebben
2007 szeptember 19 - szerda

Waltner Róbert távozik

A hazai bajnokság góllövőlistájának éllovasa, Waltner Róbert távozik a ZTE-től.
bővebben
2007 szeptember 18 - kedd

Parkolók a Dózsa-ligetben?

A megyei kórház és rendelőintézet körüli parkolási gondok megszüntetése érdekében Zalaegerszeg képviselő-testülete március 1-jei ülésén úgy döntött, hogy alakuljon munkacsoport a megoldási lehetőségek számbavételére, a felmerülő műszaki, gazdasági problémák vizsgálatára.
bővebben
2007 szeptember 18 - kedd

Csökkent a hiány

Az idei évre tervezett 486 milliós működési hiányt felével, mintegy 250 millió forinttal csökkentette Zalaegerszeg önkormányzata. Mint dr. Gyimesi Endre a városi közgyűlésen hangsúlyozta, továbbra is az a cél, hogy ne kelljen az idei évben sem felvenni működési hitelt.
bővebben
2007 szeptember 18 - kedd

Tudományos emlékezés Batthyány Lajosra

A 200 éve született gróf Batthyány Lajos tiszteletére rendeztek tudományos emlékülést a Zala Megyei Bíróság dísztermében.
bővebben
2007 szeptember 17 - hétfő

Papír, veszélyes és elektronikai hulladék gyűjtése

A családi házaknál és a szelektív hulladékgyűjtő konténerrel nem rendelkező társasházban lakók részére az őszi lomtalanítást megelőzően a Zala-Depo Kft. 2007. október 2-án végzi a papírgyűjtését.
bővebben
2007 szeptember 17 - hétfő

Jöjjön az Őszi Kavalkádra

Jöjjön az Őszi Kavalkádra az Ady Endre Iskolába
2007. szeptember 22-én 14.00 órára!
bővebben
2007 szeptember 15 - szombat

Volt okunk az izgalomra

ZTE-Kaposvár 2-1 (2-1)Zalaegerszeg, 4.000 néző. NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés.Játékvezető: Vad II.. Asszisztensek: Szalai, ifj. Tóth V.Góllövők: Waltner (12., 32.), ill. Zahorecz (2., 11-esből).Sárga lap: Miljatovics (1.), Dudics (9.), Polgár (19.), Maróti (40.), Máté (51.).Piros lap: Zahorecz (86.).ZTE: Babalj – Dudics, Miljatovics, Polgár, Máté – Lukács (Tóth Z., 67.), Molnár B., Davidov, (Koplárovics 69.), Tóth N., – Pekics (Meye 77.), Waltner. Vezetőedző: Szlavko Petrovics.Kaposvár: Milinte – Grúz, Graszl (Da Silva 63.), Zahorecz, Pintér – Pest, Vasziljevics, Maróti, Szakály – Oláh, Alves. Vezetőedző: Prukner László.
bővebben
2007 szeptember 14 - péntek

Lakossági felhívás

Felhívom a szennyvízcsatorna építéssel érintett, elsősporban zárkerti ingatlanok tulajdonosainak figyelmét, hogy amennyiben telkük lakóterületté minősült át, úgy célszerű lenne a csatornabekötés tisztító idomát a leendő minimális út szélesítésén túl elhelyezni.
bővebben
2007 szeptember 13 - csütörtök

Pályázat önkormányzati bérlakás cseréjére

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet tulajdonában lévő bérlakások cseréjére.
bővebben
2007 szeptember 13 - csütörtök

Páterdombi búcsú

A hagyományos páterdombi búcsú programjai szeptember 16-án várják az érdeklődőket: a rendezvényen díjátadás, ökumenikus istentisztelet, lovasbemutató és borverseny mellett utcabál is élményt kínál majd.
bővebben
2007 szeptember 12 - szerda

Közlekedési korlátozások

A hét közepén induló munkálatok napról napra közelebb hozzák a zalaegerszegieket régi vágyuk megvalósulásához. Ha nem is lesz kifejezetten sétálóutca, a beruházás végeztével biztosan csendesebb és élhetőbb lesz a Kossuth utca mai formájánál. Mint arról lapunkban hírt adtunk, határidőre befejeződött a csatornarekonstrukció a Kossuth utca Berzsenyi és Petőfi utcák által határolt szakaszán. Az uniós forrásból megvalósított beruházást – akárcsak tavaly a Széchenyi téren – itt is a burkolat díszes helyreállítása követi. Zalaegerszeg önkormányzata 50 millió forintot áldoz a díszburkolat megépítésére, 40 millió forintba kerülnek az új díszkandeláberek, és megközelíti a 20 millió forintot a parkosítás. A rendelkezésre álló összeg sajnos csak a Berzsenyi és Kisfaludy utcák közötti szakasz megszépítésére elegendő.
bővebben
2007 szeptember 12 - szerda

Kijelölt akcióterület

Tervezés alatt áll a belváros komplex rehabilitációs programja. Ennek keretében kijelölésre került a fejlesztési „akcióterület” – mondta kérdésünkre Sziráki István, a városfejlesztési és tervezési osztály vezetője.A rehabilitációra váró rész a mai belváros, illetve a száz évvel ezelőtti Zalaegerszeg területét jelenti: a Petőfi utcától a Zala folyóig, valamint a Kosztolányi utcától a Mártírok útig tartó tömböt. Ezen belül is kiemelt fontosságú a piac és környéke rekonstrukciója.
bővebben
2007 szeptember 10 - hétfő

Úgy, mint a többi ember

A testi, szellemi és érzékszervi fogyatékkal élők megítélése nem sokat változott: a mássághoz való viszonyulás még mindig sztereotípiákat és előítéleteket hordoz magában. Tenni kell hát ez ellen, mégpedig a társadalom érzékenységének és figyelmének növelésével – hogy ők is úgy élhessenek, mint a többi ember. E szándék hívta életre szeptember 8-9-én a sportcsarnoknál az esélyegyenlőségi hétvége programsorozatot, amelynek házigazdája Zalaegerszeg közgyűlésének nemzetközi és esélyegyenlőségi bizottsága volt a Kézenfogva Alapítvánnyal karöltve.
bővebben
2007 szeptember 10 - hétfő

Több góllal is megnyerhettük volna

ZTE-REAC 3-1 (2-1)Zalaegerszeg, 1000 néző. Jv.: Mészáros. Liga Kupa labdarúgó-mérkőzés.ZTE: Babalj – Dudics, Polgár, Miljatovics (Vulin), Máté – Tóth Z., Molnár B.,  Tóth N., Koplárovics (Simonfalvi) – Meye, Waltner (Balázs). Vezetőedző: Szlavko Petrovics.A 90 perc során a ZTE sok helyzetet dolgozott ki, amelyből hármat értékesítettek játékosai. Az egerszegiek újabb győzelmükkel már továbbjutottak csoportjukból a Liga Kupában. Gólszerzők: Waltner (11-esből), Meye, Tóth N., illetve Nyerges.
bővebben