keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2007 augusztus 31 - péntek

Pályázati felhívás

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése rendeletet alkotott a zalaegerszegi állandó lakcímmel rendelkező újszülött gyermekek, valamint házasságot kötő fiatal párok támogatására. A rendelet alapján minden zalaegerszegi újszülött és első házasságot kötő fiatal pár, amelynek legalább egyik tagja 35 év alatti és legalább egyik tagja zalaegerszegi állandó lakcímmel rendelkezik 10.000,- Ft összegű támogatásban részesül, amit – természetben nyújtott ellátásban – vásárlási utalvány formájában nyújt az Önkormányzat.
bővebben
2007 augusztus 31 - péntek

Emlékező macskakövek

Április végén indult útjára az „Emlékező macskakövek” projekt, amely a második világháború alatt elhurcolt zsidó áldozatokról emlékezett meg augusztus végén Nyugat-Dunántúlon.
bővebben
2007 augusztus 30 - csütörtök

Biztos továbbjutás a kupában

Bonyhád-ZTE FC 0-10 (0-5)Bonyhád, 400 néző. Jv.: Fábián. Magyar Kupa Labdarúgó-mérkőzés a legjobb 32 közé jutásért.ZTE: Pogacsics – Máté, Polgár, Miljatovics, Vulin – Lukács (Tóth Z.), Molnár, Davidov (Tóth N.), Koplárovics – Pekics (Meye), Diawara. Vezetőedző: Szlavko Petrovics.
bővebben
2007 augusztus 30 - csütörtök

Igazodni a munkaerőpiaci igényekhez

Felnőttoktatási konferenciát tartottak a Gönczi ÁMK-ban, a HEFOP 3.5.4-05/1-es projekt zárásaként. Cserpes Attila igazgatóhelyettes, programfelelős érdeklődésünkre elmondta, hogy az intézmény 2005-ben nyújtott be sikeres pályázatot a közművelődési intézmények számára kiírt programra.
bővebben
2007 augusztus 30 - csütörtök

Halálos rohanás

Az idei év első hat hónapjában 595 ember vesztette életét Magyarországon közúti balesetben, tette közzé jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal. Mindez 15 százalékkal több az előző év azonos időszakához viszonyítva.
bővebben
2007 augusztus 29 - szerda

Rekord bevétel

Minden eddiginél nagyobb sikerrel zárult az önkormányzat és az AquaCity által hatodik alkalommal meghirdetett jótékonysági családi nap. A napos, meleg, késő nyári időjárás 1407 zalaegerszegit vonzott a vízi vidámparkba. Az általuk megváltott 500 forintos kedvezményes jegyek 703 ezer 500 forintot hoztak a jótékonysági kasszába. Ezt a bevételt egészítette ki az a közel 435 ezer forint, melyet a főzőcsapatok által kínált étkekért fizettek a vendégek. A jótékonysági napon ily módon összegyűlt több, mint 1 millió 100 ezer forintot egy integrált játszótér kialakítására fordítja az önkormányzat.
bővebben
2007 augusztus 29 - szerda

Kedves miliő a Kvártélyház

Bezárja kapuit a Kvártélyház. Az egy hónapig tartó nyári programsorozat a végéhez érkezett, a színpadot és a nézőteret hamarosan elbontják.
bővebben
2007 augusztus 29 - szerda

Újabb két agyhártyagyulladásos beteg Zalában

Telefonon jelentkezett két újabb beteg a Zala Megyei Kórházban, akik feltehetőleg szintén forralatlan kecsketejtől betegedtek meg, s agyhártyagyulladás tünetei jelentkeztek náluk. Az ismert betegek száma így 14-re emelkedett.
bővebben
2007 augusztus 28 - kedd

Kecsketejjel terjed a súlyos kullancsméreg

Vírusos agyhártyagyulladás miatt néhány nap alatt összesen 12 súlyos beteg került kórházba Zalaegerszegen, a betegség valószínűleg forralatlan kecsketejjel terjedt el – tájékoztatta az MTI-t kedden a Zala Megyei Kórház fertőző osztályának főorvosa.
bővebben
2007 augusztus 28 - kedd

Tanévkezdés előtt

A hagyományos nyárvégi, tanévkezdés előtti közös felsőoktatási sajtótájékoztatóra került sor a közelmúltban a városházán, ahol az aktualitásokról számoltak be a főiskolák vezetői.
bővebben
2007 augusztus 27 - hétfő

Kötelező angolleckék

A színházigazgató reméli, hogy az idei évadban zajló munka legalább olyan jó minőségű lesz, mint a színpad padlója, amit a nyáron cseréltek ki.
bővebben
2007 augusztus 27 - hétfő

Telkeket parcelláznak

A négy akcióterületből kettőn induláshoz közeli állapotban vannak a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. projektjei. Jól áll az előkészítése a Sóháztól a Sütő utcai gyógyszertárig terjedő épületegyüttesnek, az északi ipari zónában pedig 8 telek leválasztásával kisvállalkozói ipari övezet kialakítása van folyamatban. A részletekről dr. Háry András, a Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója számolt be lapunknak.
bővebben
2007 augusztus 25 - szombat

A rangadó elmaradt

ZTE  –  Győr  0-0Zalaegerszeg, 7.000 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Szilasi. Asszisztensek: Takács, Márton. Sárga lap: Supics (17.), Bajzát (27.), Müller (53.).ZTE:  Babalj – Dudics, Polgár (Balázs 81.), Miljatovics, Vulin – Diawara (Lukács 72.), Davidov, Máté, Tóth N. (Koplárovics 72.) – Waltner, Pekics. Vezetőedző: Szlavko Petrovics.Győr:  Stevanovics – Müller, Stark, Supics,Völgyi (Varga 90.) – Nikolov (Tokody 75.), Bank, Jäkl, Józsi – Bogdanovics (Kovács 85.),  Bajzát. Vezetőedző: Egervári Sándor.
bővebben
2007 augusztus 24 - péntek

Csak a rászorulóknak

Az idei tanévben kevesebben kapnak ingyenesen tankönyvet, ugyanis az egyedülálló szülők által nevelt diákoknak nem jár automatikusan a juttatás. Míg tavaly 740 ezer tanulónak nem kellett fizetnie, idén más csak valamivel több, mint 520 ezer diák kapja ingyen a tankönyveket.
bővebben
2007 augusztus 24 - péntek

A villámok a vendégeket zavarták meg

ZTE-Siófok 4-0 (1-0)Zalaegerszeg, 800 néző. Jv.: Solymosi. Liga Kupa labdarúgó-mérkőzés.ZTE: Pogacsics – Sámson, Balogh, Kádár, Rácz – Lukács (Sági), Horváth A., Kottán K. (Bozsik), Majoros – Molnár (Fülöp), Balázs. Vezetőedző: Szlavko Petrovics.Gólszerzők: Balázs, Molnár T., Majoros, Horváth A.
bővebben
2007 augusztus 23 - csütörtök

Helikopter-leszállóval

Kívülről helyenként már a színét is látni, belül pedig gőzerővel folyik a munka a zalaegerszegi kórház új épülettömbjében. Mint arról lapunkban már többször beszámoltunk, a 950 millió forintos címzett támogatást 600 millió forint önrésszel egészítette ki a megyei önkormányzat, ezen forrásból indulhatott meg a régóta várt beruházás. A kivitelezés jogát a zalaegerszegi ZÁÉV Rt. nyerte el. A munkaterületet tavaly márciusában vette át a társaság, azt ígérvén, hogy idén szeptemberben birtokukba vehetik a modern, négyszintes épületet a betegek és a kórház dolgozói egyaránt.
bővebben
2007 augusztus 23 - csütörtök

Tűz, föld, lélek

Tizenhatodszor rendeztek nemzetközi alkotótábort a Gébárti-tó partján. Az idei GébArt művésztelepen most első alkalommal a kerámia dominált. Az alkotók Lengyelországból Eugeniusz Molski, Malgorzata Swolkien), Vajdaságból (Ózsvár Péter) és Magyarországról érkeztek (Wisloczki Helga, Fürtös Ilka, Keménnyffy Gábor). A művésztelepet a lengyel K. Krawczun Halina keramikusművész vezette.
bővebben
2007 augusztus 22 - szerda

Kapocs az élethez

Évekig idősek klubja működött abban a Kosztolányi úti épületben, amelyben 2006. január elsejétől pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátása folyik. Rózsa-Vajda Krisztina klubvezető azt mondja, sokan még most is a régi klubot keresik. Pedig a tevékenységük egészen más.
bővebben
2007 augusztus 22 - szerda

Átszervezik a központi ügyeletet

A Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás területén jelenleg három színtéren működik sürgősségi orvosi ügyeleti feladatellátás. Az Egészségügyi Alapellátási Intézmény működtetésében lévő zalaegerszegi Botfy utcai rendelőben látják el a megyeszékhely, valamint Kispáli, Nagypáli, Kiskutas, Nagykutas és Zalaboldogfa, összesen közel 62 ezer lakóját. Ugyancsak ebben az épületben, illetve Pacsán biztosít ügyeleti szolgálatot a Zalaegerszeg Városkörnyéki Önkormányzatok Egészségügyi Társulása.
bővebben
2007 augusztus 21 - kedd

Játszótér a Landorhegyen

A város, a településrészi önkormányzat és a lakók összefogásának eredményeként készült el az a játszótér, melyet a napokban avattak fel ünnepélyes keretek között a Landorhegyi út 32-34. számú házak között. A bekerített részen két lengőhinta, egy fészekhinta, kis mászóka csúszdával, valamint homokozó várja a kicsiket. A hinták alá ütéscsillapító burkolatot helyezett el a kivitelező. A játszóteret – mint oly sok másikat Zalaegerszegen – Bubicsné Pethő Ibolya tervezte. A kivitelezést a Játszótérépítő Kft. végezte a LÉSZ Kft. közreműködésével.
bővebben
2007 augusztus 21 - kedd

CSÁFESZ 2007

Agusztus, akkor Csácsboszoki Fesztivál, amely ezúttal is számtalan programot kínál a településrész lakóinak és az ide látogatóknak.
bővebben
2007 augusztus 20 - hétfő

Szent István üzenete

Az államalapítás évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségsorozat a szokásoknak megfelelően a csácsi városrészben, Szent István szobránál vette kezdetét. Az egybegyűlteket a Városi Fúvószenekar köszöntötte, majd Herkliné Ebedli Gyöngyi, a településrész önkormányzati képviselője szólt az ünneplőkhöz. Örömmel nyugtázta, hogy hét éve látja vendégül a városrész a Szent István emlékét őrzőket, 2000 őszén készült ugyanis el a domb, és annak közepén államalapító királyunk szobra. Kívánta az egybegyűlteknek, hogy merítsenek az ünnepségből, vigyenek magukkal hitet, erőt, szépséget és szeretetet mindennapjaikba.
bővebben
2007 augusztus 18 - szombat

Egy félidő elég volt a győzelemhez

ZTE-Siófok 2-0 (0-0)Zalaegerszeg, 5.500 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés.Játékvezető: Berger. Asszisztensek: dr. Kovács, Forgács.Góllövők: Waltner (51., 68.). Sárga lap: Tusori (67.), Eugene (88.).
bővebben
2007 augusztus 18 - szombat

Amerikai bedobó a férfi kosarasoknál

Amerikai bedobót igazolt a Zalakerámia ZTE férfi kosárlabdacsapata.
bővebben
2007 augusztus 17 - péntek

Tartják a határidőt

A kivitelezés üteme a terveknek megfelelően halad, akadályozó tényező csupán a régészeti feltárások végzése, mert egy új jogszabály miatt nem a régi rendszer szerint végzik ezt a munkát. Ugyanakkor az új csatornaépítési munkálatok befejezési határidejét nem veszélyezteti – fogalmazott érdeklődésünkre Kuti József, a 42 települést tömörítő önkormányzati társulás projektvezetője.
bővebben
2007 augusztus 16 - csütörtök

Várják a befektetőket

Mivel pályázati úton évekig nem jutott pénzhez az önkormányzat a városi strand fejlesztésére irányulóan, tavaly tavasszal úgy határoztak a képviselők, hogy értékesítik a fürdő használaton kívüli területeit, s majd az ily módon befolyó pénzből történik meg a központi strand felújítása és fejlesztése. A Göcseji út felöli 2500, illetve 1900 négyzetméter nagyságú területrészek földhasználati jogának megszerzésére, illetve azok beépítésére pályázatot írt ki a város, ám ajánlat egy sem érkezett. A városi strand fejlesztésének kérdését a nyári szünet előtti utolsó ülésén vette ismét napirendjére a közgyűlés. A határozatról Dékány Endre, a műszaki bizottság elnöke, a strand fejlesztésére létrehozott munkacsoport vezetője tájékoztatta lapunkat.
bővebben
2007 augusztus 16 - csütörtök

Felújítások - szerényebben

Az elmúlt években megszokott összeg töredékét, alig 20 millió forintot képes idén oktatási intézményeinek felújítására, karbantartására fordítani Zalaegerszeg önkormányzata. Érthető módon ebből a pénzből csupán a legszükségesebb munkák elvégzésére futja.
bővebben
2007 augusztus 16 - csütörtök

Sikeres rajt a Liga Kupában

Kaposvár-ZTE FC 0-2 (0-1)
Kaposvár 1000 néző. Jv.: Bognár T. Liga Kupa labdarúgó-mérkőzés.
ZTE: Pogacsics-Simonfalvi, Balogh., Horváth A., Rácz (Sámson) – Lukács, Molnár B. (Kütsön), Kottán, Majoros (Sági) – Balázs, Molnár T.
bővebben
2007 augusztus 15 - szerda

Forgalomkorlátozás!

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy 2007. augusztus 19-én a Szent István napi ünnepség miatt forgalomkorlátozásra kerül sor a Balatoni út Szent István domb előtti szakaszán.
bővebben
2007 augusztus 15 - szerda

Jótékonysági nap az AquaCityben

2007. augusztus 25-én jótékonysági napra invitálják az érdeklődőket az AquaCitybe. A szervezők célja, hogy a rendezvény bevételét egy integrált játszótér kialakítására ajánlják fel.
bővebben