keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2007 július 02 - hétfő

Parkolni a belvároson kívül

A korábbi évekhez hasonlóan alakult a Parkoló Gazda Kft. bevétele, az év első hat hónapjában. A társaság bízik az eredményes folytatásban. Manesz Istvánt a belvárosi parkolás lehetőségeiről kérdeztük, illetve arról, hogy a közmű-rekonstrukciós munkálatok miatt mit ajánl a gépkocsivezetőknek?
bővebben
2007 június 30 - szombat

ZTE: Mennek, jönnek

Úgy tűnik, alaposan megváltozik a ZTE labdarúgócsapatának kerete. A vezetés folyamatosan tárgyal a már lejárt szerződésű játékosokkal, illetve a próbajátékon lévő újakkal.
bővebben
2007 június 28 - csütörtök

Zala(egerszeg)i képzőművészek sikerei

A hazai képzőművészek ismét hallattak magukról. Több kiállításon is szép sikert értek, vagy színvonalas műveikkel öregbítették a város jó hírét. Június végén – a szlovéniai magyar nagykövetség felkérésére, egy közép-európai tanácskozáshoz kapcsolódóan – a maribori Gaberi Galériában hat zalai-zalaegerszegi művész mutatkozott be.
bővebben
2007 június 28 - csütörtök

Tömegvonzás a Múzeumok Éjszakáján

„Szép hagyománnyá vált a rendezvény, aki hajnalig kitart, sok öröme lesz” – mondta dr. Vándor László igazgató a múzeum lépcsőjén állva. A Nemzeti dalt ugyan nem szavalta el, mégis nagyszámú és lelkes tömeg gyűlt össze az alkalmi múzeumkertben.
bővebben
2007 június 27 - szerda

Szeretetet kapnak és adnak

Az ünnepek mindig jó alkalmat adnak a számvetésre. Ilyenkor nyílik lehetőség egy kicsit megállni, és visszatekinteni. A fennállásának tíz éves évfordulóját ünneplő Szent Család Óvoda pedagógusai, dolgozói elégedettek az egy évtized alatt elért eredményeikkel. Nyugodt szívvel dőlhetnek hátra, hiszen szellemiségükkel, hitvallásukkal évről-évre több család kíván azonosulni.
bővebben
2007 június 26 - kedd

Padlócsere zápor után

Hatalmas mennyiségű csapadék hullott a Hevesi Sándor Színház színpadára. A tűzvédelmi záporpróbán, a 30 ezer liter vizet tároló tartályokból esett kilenc percen át az „eső”.Stefán Gábor igazgató elmondta, hogy éles helyzetben a „szórás” ennél sokkal nagyobb lenne, a tűz terjedésének megakadályozása érdekében még a falakra is víz zúdulna. A nézők védelmére pedig leereszkedne a vasfüggöny.
bővebben
2007 június 26 - kedd

Sporttörténelmet írtak

A klub fennállásának legjobb eredményét érte el Andráshida labdarúgócsapata. Zalaegerszeg városrészének együttese az NB III Bakony-csoportjának második helyén végzett. Az eredményes szereplésről és a jövőről. Dobos Sándor edzőt és Kugler László elnököt kérdeztük.
bővebben
2007 június 26 - kedd

A női esélyegyenlőségről

A női esélyegyenlőség megteremtése és fejlesztése érdekében Zalaegerszeg önkormányzata 2004 tavaszán sikeresen pályázott más európai városokkal – London, Milano, Bari és a spanyol Granada – közösen egy nemzetközi konzorcium tagjaként az Interreg III.C Lead közösségi kezdeményezés forrásaira. Főleg annak érdekében, hogy a nők társadalomban betöltött szerepével és lehetőségeivel kapcsolatban tapasztalatokat szerezzen más uniós országok városainak önkormányzataitól.
bővebben
2007 június 26 - kedd

A terveknek megfelelően

A Zalaegerszeg és környéke csatornahálózat és szennyvíztisztító telep fejlesztésére létrehozott önkormányzati társulás beruházásában a terveknek megfelelően folyik a közmű-rekonstrukció a Kossuth utcán. Az Európai Unió Kohéziós Alapja által társfinanszírozott beruházás egyik leglátványosabb része a most folyó vezetékek cseréje a közműszolgáltatás folyamatos fenntartása mellett. A Kossuth utca újabb szakasza szépül meg, igazodva a városépítészetileg is elismert Széchenyi térhez. A részletekről Hegyi Vilmos főépítés-vezetőt, a Belvárosi Csatornaépítő Konzorcium képviseletében kérdeztük.
bővebben
2007 június 25 - hétfő

Nem sikerült a Goldsun értékesítése

A Goldsun Zrt. „F.A.” megvételére az április 30-i határidővel kiírt pályázatra érdeklődők ugyan jelentkeztek, de komoly vevője nem akadt az ötven főt foglalkoztató hűtőháznak és feldolgozóüzemnek – adta hírül Somogyi Ferenc, a felszámolási eljárás lefolytatásával megbízott TM-Line Kft. ügyvezető igazgatója.
bővebben
2007 június 25 - hétfő

Tovább működhet a Zalabaromfi

Eredményesen zárult a Zalabaromfi Zrt. értékesítésére április 30-i határidővel kiírt pályázat és az azt követő ártárgyalás. Az egyetlen pályázó, a mezőgazdaságban érdekelt három magyar cég alkotta Dale-konzorcium a 2,4 milliárd forint vagyonértékű irányárnak „valamivel több, mint 50 százalékáért” vásárolja meg a legnagyobb zalai élelmiszer-feldolgozót.
bővebben
2007 június 22 - péntek

Nyári színház a levéltárudvaron

Az elmúlt hónapokban új burkolatot kapott a levéltár belső udvara. Az átalakítás nemcsak esztétikai, hanem funkcionális célokat is szolgál, hiszen a nyár folyamán „Kvártélyház” néven kulturális eseményeknek ad otthont a tér.
bővebben
2007 június 22 - péntek

Felmatricázott autóbuszok

Az elmúlt években megnőtt a motorkerékpárral közlekedők aránya, és ez a mennyiségi növekedés is hozzájárult ahhoz, hogy a motoros balesetek száma is emelkedett. Nem véletlen, hogy a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság egy olyan programtervet dolgozott ki, amelynek a megelőzés, ellenőrzés és a kommunikáció a fő eleme. A városi baleset-megelőzési bizottság ötlete alapján került megvalósításra az a figyelemfelhívó matricasorozat, amely a Zala Volán 30 autóbuszán került elhelyezésre. A háromféle matricán a kerékpárosok, a gyalogosok és a motorkerékpárosok veszélyeztetettségére hívják fel a közlekedők figyelmét.
bővebben
2007 június 20 - szerda

Hasznos tanácsok kánikula idejére

Általános tudnivalókKánikulai napokon a különösen meleg dél körüli, kora délutáni órákat töltse otthon, viszonylag hűvösben, besötétített szobában!Nagy melegben zuhanyozzon langyos vagy hideg vízzel akár többször is! Alkalmazzunk mentolos törlőkendőt arcunk, karjaink felfrissítésére.Forró nyári napokon az idősebbek ne a legmelegebb órákra időzítsék a piaci  bevásárlást!
bővebben
2007 június 20 - szerda

Ünnepség Ságodban

Az elmúlt hét végén ünnepélyes keretek között átadásra került a ságodi közösségi ház, amelynek felújításához négy évvel ezelőtt fogtak hozzá. Először elkészült az épület új tetőszerkezete, majd kicserélték az ablakokat, végül a 100 négyzetméteres ház belsejét újították fel.
bővebben
2007 június 20 - szerda

Elismerés a kicsiknek

Az általános iskolai tanulmányi versenyeken kiváló eredményeket elért diákokat és felkészítő tanáraikat köszöntötték a közelmúltban a polgármesteri hivatalban. Mint dr. Gyimesi Endre polgármester fogalmazott, régi hagyomány, hogy az érettségizetteket ünnepélyesen a város polgáraivá fogadják és köszöntik a középiskolásokat, akik szép eredményeket értek el tanulmányi versenyeken.
bővebben
2007 június 20 - szerda

Felhívás - "Együtt a parlagfű ellen"

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a parlagfű által okozott allergiás megbetegedések száma folyamatosan emelkedik. Az allergiás elváltozások visszaszorítása érdekében a parlagfű terjedését hatékony módszerekkel kell megakadályozni.
bővebben
2007 június 19 - kedd

Kerékpáros akció

Ismét kerékpáros világosítási akciót szervezett a Zala megyei balesetmegelőző bizottság. A programban az általános iskolák jelentkezés alapján vettek részt. A zalai rendőrök áprilistól folyamatosan felkeresték az akcióhoz csatlakozó intézményeket és ellenőrizték a gyerekek által bevitt kerékpárokat. Több mint 600 kerékpárt néztek át és felhívták a tanulók figyelmét a különböző hiányosságokra.
bővebben
2007 június 18 - hétfő

Kemény bemutatkozás

Az elmúlt héten megkezdte felkészülését a ZTE FC labdarúgócsapata. A játékosok elsőként fizikai felmérésen vettek részt. Ezután Nagy Ferenc, a ZTE FC Zrt. elnöke sajtótájékoztató keretében bemutatta Szlavko Petrovicsot, a csapat új vezetőedzőjét, akinek munkáját ifj. Mihalecz István pályaedző és Jakab Csaba kapusedző segíti.
bővebben
2007 június 18 - hétfő

Egyedi tervezésű megnyitó

„A képek lógnak a falon, ahogy azt egy tárlaton megszokhatták” – mondta Nagy Világosmedve kurátor a Lármás képek szélcsendben című tárlat megnyitóján.
bővebben
2007 június 18 - hétfő

Alsóerdei tervek

A város délnyugati (alsóerdei) bejárója melletti terület beépítési tervéről, valamint a Centrum tér átépítésének lehetőségeiről értekezett legutóbbi ülésén a Városesztétikai Társaság (VÁR-TÁR).
bővebben
2007 június 15 - péntek

Fiatal zalai alkotók bemutatkozása

Hagyományteremtő céllal hirdetett pályázatot a Városi Hangverseny és Kiállítóterem fiatal zalai képzőművészek számára. A beérkezett anyagból – egy háromtagú szakmai zsűri bírálata után – kiállítás nyílt. „Piros betűs nap a mai” – mondta dr. Kostyál László művészettörténész, a zsűri elnöke. A Zalaegerszegen másfél évtizede létrejött középfokú művészeti oktatás „beérése” a 26 fiatal zalai képzőművész tárlata. Sok a friss hang, amivel eddig Zalában ritkán találkozhattunk. Új áramlatok, új hangok jöttek, érdekes, izgalmas világlátással.
bővebben
2007 június 15 - péntek

Közeledik Szent Iván éjjele

Közeledik az év legrövidebb éjszakája, Szent Iván éjjele, melynek megünneplésére már javában folynak az előkészületek az Apáczai ÁMK-ban. A vigalom helyszíne nem, annak tartalma azonban megváltozott, tudtuk meg a főszervezőtől, Kelemen Gyulától.
bővebben
2007 június 15 - péntek

Sporthírek

Molnár Balázs, a ZTE válogatott labdarúgója marad a kék-fehéreknél, kétéves megállapodást kötött klubjával. Ugyanakkor viszont eldőlt, hogy Varga Zoltán, a csapat kapuvédője távozik.
bővebben
2007 június 15 - péntek

Pályázati felhívás

A Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközép- és Szakiskola pályázatot hirdet az iskolai büfé határozott időre történő bérbeadására, üzemeltetésére.
bővebben
2007 június 14 - csütörtök

Végre itt a nyár...

A diákok nagy örömére múlt hét pénteken véget ért a 2006/2007-es tanév. A legtöbb helyen már a bizonyítványt is kiosztották, kezdődhet hát a nagybetűs VAKÁCIÓ.
bővebben
2007 június 14 - csütörtök

Gáspár és Hoffmann hosszabbított

Két lejárt szerződésű játékos hosszabbította meg szerződését a Zalakerámia ZTE férfi kosárlabdacsapatánál.
bővebben
2007 június 14 - csütörtök

Ötvenhatos Vértanúk Emléknapja - központi események

49 évvel ezelőtt, 1958. június 16-án az 1956-os forradalmat és szabadságharcot követő megtorlás mélypontjaként kivégezték Magyarország törvényes miniszterelnökét, Nagy Imrét és két mártírtársát, Maléter Pált és Gimes Miklóst. Nagy Imre miniszterelnök kivégzése előtti és utáni esztendőkben 228 honfitársunk vált a megtorlás áldozatává, ötvenhatos vértanúvá. 1989. június 16-án Nagy Imrét és mártírtársait, és jelképesen egy üres koporsóban minden ötvenhatos vértanút újratemetett a magyar nemzet, azóta ezen a napon emlékezünk minden 1956 után kivégzett magyar vértanúra.
bővebben
2007 június 13 - szerda

Megkezdte felkészülését a ZTE

Az új edzővel, a szerb Slavko Petroviccsal megkezdte felkészülését a 2007/2008-as bajnoki idényre a ZTE labdarúgócsapata.
bővebben
2007 június 12 - kedd

Sikeres évad után úton Európába

Nagyon-nagyon sikeres, színvonalas évad áll a Hevesi Sándor Színház társulata mögött, köszöntötte e szavakkal az évadzáró ülés résztvevőit Stefán Gábor igazgató. Örömmel újságolta, hogy a teátrum 254 előadására 9747-en váltottak bérletet a 2006/2007-es évadban, az össznézőszám pedig megközelítette a 92 ezer főt.
bővebben