keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2006 december 18 - hétfő

A vártnál nehezebben

Cegléd-Zala Volán ZTE 71-73 (18-11, 5-22, 29-17, 19-23)Cegléd, 500 néző. Jv.: Gál, Jobbágy. NB I-es női kosárlabda mérkőzés.Zala Volán ZTE: Creamer (17/3), Szélesy (16/6), Gavriloska (13), Hadarics (1), Vescan (17/6). Csere: Zsovár (8/6), Ambrus (1). Vezetőedző: Bencze Tamás.
bővebben
2006 december 18 - hétfő

Példás munkáért

A „Zalaegerszegért-díj” azoknak a személyeknek, illetve szervezeteknek adható, akik a város építésében, fejlesztésében és környezetvédelmében, valamint a művészeti, kulturális, oktatási és sportéletben, egészségügyben, vagy a város önkormányzatában, közigazgatásában példa értékűt, és maradandót alkottak, tevékenységükkel hozzájárultak Zalaegerszeg jó hírnevéhez.
bővebben
2006 december 16 - szombat

Elvonások

A városi közgyűlés zárt ülésén hozott döntéseiről számolt be elsőként sajtótájékoztatóján dr. Gyimesi Endre polgármester. Mint elmondta, módosításra került a Jégcsarnok Kft., és az önkormányzat között 2003-ban megkötött szerződés.
bővebben
2006 december 14 - csütörtök

Akcióban a rendőrök

A minap három zsebtolvajt fogtak el a zalaegerszegi rendőrök. Szervezett akció keretében a kapitányság civil ruhás nyomozói értek tetten egy középkorú megyeszékhelyi nőt, aki egy idős hölgy irattárcáját tulajdonította el.
bővebben
2006 december 14 - csütörtök

Rengeteg pályamű érkezett

A korábbi évekhez hasonlóan, harmadik alkalommal írt ki környezetvédelmi pályázatot az önkormányzat, melyre a városban élő fiatalok a természeti értékeket bemutató rajzokkal, festményekkel, fotókkal, filmekkel, valamint esszékkel jelentkezhettek. A pályázat ünnepélyes eredményhirdetését a minap tartották az Apáczai ÁMK-ban.
bővebben
2006 december 12 - kedd

Rajzpályázat

„Szeretném magam megmutatni Hogy látva lássanak …”
mottóval rajzpályázatot hirdet a 100 éves iskolaépület tiszteletére, az általános iskolák, a középiskolák és az alapfokú művészetoktatási intézmények diákjai számára.
bővebben
2006 december 12 - kedd

Zalaegerszegi programajánló

Ezen a héten is színvonalas rendezvényeket ajánlunk a figyelmükbe. Kívánjuk, hogy a munkával teli napok után töltődjenek fel művészeti élményekkel.
bővebben
2006 december 12 - kedd

Dedikálnak a ZTE labdarúgói

A karácsony közeledtével a ZTE szurkolói szeretteiket akár a klub emléktárgyaival is megajándékozhatják. Húsz fajta tárgyból vásárolhatnak a szurkolók, a ZTE székházban berendezett szurkolói shopban.
bővebben
2006 december 12 - kedd

A Lendvai mindenes

Bensőséges irodalmi ünnepséget rendeztek a lendvai és az egerszegi könyvtárosok a József Attila Könyvtárban, Bence Lajos költő születésnapi kötetbemutatóját. A város nevében dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntötte a „lendvai mindenest”, mint régi barátot, sok közös program résztvevőjét.
bővebben
2006 december 12 - kedd

Összefogással

Zalaegerszegen az elmúlt években 27 olyan közterületi játszótér készült el, amely már megfelel az uniós elvárásoknak. A közelmúltban átadott Cinke-Nemzetőr utcai játszótérnek külön érdekessége, hogy nem önkormányzati beruházásban készült, hanem képviselői és társasházi szervezésben, vállalkozói támogatással. A gyerekek örömére elkészült két lengőhinta, homokozó, egy csúszdás torony. A több mint 3 milliós bekerülési költségből 1,7 milliót vállalt az önkormányzat, ebből a játszótér és a sportpálya kerítése, valamint az ütéscsillapító burkolat készült el.
bővebben
2006 december 11 - hétfő

Közös projekt

2004 tavaszán a zalaegerszegi önkormányzat sikeresen pályázott az Európai Uniónál egy helyi esélyegyenlőségi ügynökség felállítására. A projektben a zalai megyeszékhelyen kívül London, Milano, Bari és a spanyol Granada vesz részt, akiknek képviselői a közelmúltban Milanóban és Londonban tanácskoztak. A részletekről Gyutai Csaba alpolgármester és dr. Livia Leonelli projektmenedzser számolt be sajtótájékoztatón.
bővebben
2006 december 11 - hétfő

Árak és masszák

Elkezdődtek az ellenőrzések az élelmiszerüzletekben. A Zala Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai a karácsonyi édesipari termékek minőségét vizsgálják. Zalában az elmúlt években több szabálytalansággal is találkoztak a fogyasztóvédők. A karácsony közeledtével nő a kereskedelmi forgalom, így a különböző hatóságok már most megkezdték az élelmiszerüzletek ellenőrzését.
bővebben
2006 december 11 - hétfő

Többször szerveznek ellenőrzéseket

A korábbi évekhez hasonlóan ebben az esztendőben is többször vonultak közterületen elkövetett bűncselekmény helyszínére a város rendőrei, de mint a statisztikákból kiderül, továbbra is Zalaegerszeg az egyik legbiztonságosabb város a hazai megyeszékhelyek között. Kámán János, a város rendőrkapitánya elmondta, a jövőben arra törekednek, hogy mérsékeljék a bűnesetek számát, most éppen a karácsonyi roham előtti szervezett akciók megvalósításán dolgoznak.
bővebben
2006 december 11 - hétfő

Közös ügyek

Egyeztető, előkészítő megbeszélést folytatott az elmúlt héten Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere. Az ezt követő sajtótájékoztatón leszögezték, sok a közös ügy, a megoldásra váró feladat a megye és a város között, hiszen a kormányzati pénzelvonásoknak köszönhetően komoly megszorító intézkedéseket kell hozniuk. Mindez a megyei önkormányzatnál hivatali létszámcsökkentéssel is jár.
bővebben
2006 december 10 - vasárnap

Hosszabbítás után

Zala Volán ZTE – BSE ESMA 80-83(16-26, 22-12, 13-13, 20-20, hosszabbításban 9-12)Zalaegerszeg, 200 néző. NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Ádám, Király.Zala Volán ZTE: Creamer (28/9), Szélesy (10), Gavriloska (12), Vescan (9), Hadarics (4). Csere: Zsovár (14/9), Ambrus (3/3). Vezetőedző: Bencze Tamás.
bővebben
2006 december 09 - szombat

Már 40 pont is volt a különbség

Zalakerámia ZTE – Falco KC 97-66(23-18, 30-11, 30-8, 14-29)Zalaegerszeg, 1800 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Bognár, Cziffra, Pálla.Zalakerámia ZTE: Miskovics (13/6), Olsovszky (6), Gáspár (18/6), Bell (31/12), Latham (13/6). Csere: Keresztes (8), Hoffmann (5/3), Baki, Tóth Á. (2), Kováts (1), Stárics. Vezetőedző: Nikola Lazics.
bővebben
2006 december 08 - péntek

Egy pillanatig sem volt esélyünk

MTK – ZTE 2-0 (0-0)Budapest, Hidegkúti-stadion, 1000 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Szabó Zs. Asszisztensek: Hegyi, Tompos. Góllövők: Czvitkovics (48.), Pál (88.)Sárga lap: Molnár B. (45.), Botis (72.)MTK: Végh Z. – Lipcsei R., Lambulics, Rodenbücher, Pollák – Bori (Pál, 83.), Zsidai, Pintér Á., Kanta J., – Czvitkovics, Hrepka. Vezetőedző: Garami József .ZTE: Varga Z. – Tóth Z., Botis, Sebők V., Csóka – Nagy L., (Waltner 59.), Ljubojevics, Molnár B., Józsi (Franciskovics 65.) – Ferenczi (Simonfalvi 46.), Sebők J. Vezetőedző: Simon Antal.
bővebben
2006 december 08 - péntek

Nem emelnek árat

Az előzőekhez hasonlóan alakul a Parkoló Gazda Kft. idei éve: a bevételek néhány százalékkal növekedtek, ami annak köszönhető, hogy nagyobb lett a parkolási fegyelem. Az ellenőrök rendszeresen és következetesen dolgoznak – értékel Manesz István, a társaság ügyvezetője. Mint mondja, a Csipke Parkolóház építése nem jelentett kiesést, hiszen körülötte elfoglaltak az autósok olyan helyeket is, melyeket korábban szabadon hagytak. A parkolóház és az üzletek között 57 parkolóhelyet üzemeltet a beruházás befejezése után a Parkoló Gazda Kft.
bővebben
2006 december 08 - péntek

A három Fischer

Fischer György Munkácsy-díjas szobrászművésznek, valamint gyermekeinek, Fischer Juditnak és Fischer Bencének nyílik kiállítása december 14-én, csütörtökön 17 órakor a Gönczi Galériában. A kiállítást Géger Melinda művészettörténész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A tárlat 2007. január 13-ig tekinthető meg.
bővebben
2006 december 07 - csütörtök

Biztos továbbjutás

Kanizsa KK DKG East-Zalakerámia ZTE 54-92 (12-31, 11-16, 19-22, 12-23)Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Pestality, Söjtöri. Magyar Kupa férfi kosárlabda-mérkőzés a 16 közé jutásért.
bővebben
2006 december 06 - szerda

Épületdíszek a Kölcseyben

Szövetség a szépségért címmel Németh János keramikusművész és Szerdahelyi Károly építész köztéri műveiből, illetve az azokról készült fotókból nyílt kiállítás a Kölcsey Ferenc Gimnázium Vajda Lajos Galériájában.
bővebben
2006 december 05 - kedd

Mindenki karácsonyfája

Rekord méretű, 15 méteres karácsonyfa áll a városháza előtt. A fát több ezer égő, angyalkák és gömbök díszítik. A csúcsára pedig egy aranyszínű hold került. Bár ezek a díszek tavalyiak, a város utcáin új girlandok is helyet kaptak.
bővebben
2006 december 05 - kedd

Sok a szabálytalanság

Elkezdődtek az ellenőrzések az élelmiszerüzletekben. A Zala Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai a karácsonyi édesipari termékek minőségét vizsgálják. Zalában az elmúlt években több szabálytalansággal is találkoztak a fogyasztóvédők. A karácsony közeledtével nő a kereskedelmi forgalom, így a különböző hatóságok már most megkezdték az élelmiszerüzletek ellenőrzését.
bővebben
2006 december 05 - kedd

Közmeghallgatás

A városi közgyűlés dísztermében megtartott közmeghallgatáson először a többcélú kistérségi társulás elért eredményeiről szólt dr. Gyimesi Endre polgármester. A társulás az ország legnagyobb többcélú társulása, 79 település csatlakozásával alakult meg 2005. június végén. Elhangzott: a munkaszervezet kiemelten fontos feladatként kezeli a pályázatos források térségbe vonzását. Munkájukat elismerések kísérik, ami nem véletlen, hiszen egy év alatt 15 nyertes pályázattal büszkélkedhetnek.
bővebben
2006 december 04 - hétfő

Két negyedre futotta

Zala Volán ZTE – Mizo Pécs 47-84 (14-19, 17-18, 11-23, 5-24)Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Kiss, Farkas. NB I-es női kosárlabda-mérkőzés.Zala Volán: Creamer (13/3), Szélesy (4), Gavriloska (15), Vescan (4), Hadarics. Csere: Zsovár (11/3), Ambrus, Fitos. Vezetőedző Bencze Tamás.
bővebben
2006 december 04 - hétfő

Magyar ízek Dél-Tirolban

A Páterdombi Szakképző Iskola vendéglátás-idegenforgalom szakos tanulói két éve vesznek részt külföldi szakmai gyakorlaton. A tavalyi tanévben összesen 24 diák töltött pár hetet Olaszországban és Németországban, ahol valamennyien bekapcsolódtak az ott folyó napi munkába. A részletekről az intézményben tartottak tájékoztatót.
bővebben
2006 december 04 - hétfő

A szelektív hulladékgyűjtésről

A Zala-Depo Kft. rendkívül fontosnak tartja, hogy a zalaegerszegi lakosság bekapcsolódjon az újrahasznosítható hulladékok szelektív gyűjtésébe. Erre több lehetősége is nyílott a városlakóknak az elmúlt időszakban.
bővebben
2006 december 03 - vasárnap

Alelnökké választották

Tisztújító közgyűlést tartott a hét végén Debrecenben a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ). Új elnöknek Kósa Lajost, (Fidesz) Debrecen polgármesterét választották, elődje a nyáron balesetet szenvedett pécsi polgármester, Toller László volt. A jelenlévők társelnökké Botka Lászlót (MSZP), míg alelnököknek Szita Károly (Fidesz) Kaposvár, dr. Gyimesi Endre (Fidesz) Zalaegerszeg és Csabai Lászlóné (MSZP) Nyiregyháza polgármesterét választották.
bővebben
2006 december 02 - szombat

Egy pillanatig sem volt esélyünk

Zalakerámia ZTE – Dombóvár 76-98(11-30, 22-24, 25-21, 18-23)Zalaegerszeg, 800 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: dr. Vígh,Szilas, Jakab.Zalakerámia ZTE: Miskovics (9/3), Bell (24/9), Latham (10), Gáspár (4),Olsovsky (2). Csere: Hoffmann (7), Baki (11/9), Tóth Á. (6), Keresztes(3). Vezetőedző: Nikola Lazics.
bővebben
2006 december 01 - péntek

Az akarással nem volt gond

ZTE – Fehérvár 2-1 (2-1)Zalaegerszeg, 5000 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető:Bede. Asszisztensek: Tóth II., Ring.Góllövők: Nagy (29.) Ferenczi (38.) ill. Sitku (10., 11-es). Sárga lap:Sebők J. (9.) Ferenczi (12.) Fekete (21.) Botis (54.).ZTE: Varga Z.- Kocsárdi, Botis, Csóka, Máté – Nagy L. (Tóth 77.),Ljubojevics, Molnár B., Józsi (Simonfalvi 92.) – Sebők J. (Franciskovics83.), Ferenczi. Vezetőedző: Simon Antal .Fehérvár: Sebők Zs. – Vadász (Nagy 63.), Csizmadia, Kuttor, Mohl -Julinho, Fekete, Dvéri, Dajice (Alumona 81.) – Terjék (Horváth 67.),Sitku. Vezetőedző: Marijan Vlak.
bővebben