keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2006 április 01 - szombat

Felsegítettük ellenfelünket

Pápa  –  ZTE   2-1 (0-0)Pápa, 1500 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Sápi. Asszisztensek: Nagy I., Tóth.Góllövők: Mumba (71.); Kincses (85.) ill Sebők J. (77.) Sárga lap: Gaál (42.), D’Arrigo (61.), Lipták (73.), Sebők J. (81.), Bingó (87.). Piros lap: Peric (36.)Pápa:  Szűcs – Lungu, Farkas A., Mumba, Varga D. (Szabó II.) – Gaál (Geri 90.), D’Arrigo, Lipták, Elder – Kincse, Simpson (Kozarek 40.). Vezetőedző: Zsivóczky Gyula.ZTE: Varga Z. – Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Vasas (Bingo 83.) – Perics, Molnár B., Lendvai, Kónya (Bogunovics 69.) – Sebők J., Montvai (Kaj 46.). Vezetőedző: Szentes Lázár.
bővebben
2006 április 01 - szombat

Elsőként az országban

Ma felavatták az ország első iskolai műfüves pályáját a Landorhegyi-iskola és a volt ruhagyár területén. A 40X20 méteres pályát – amelyet villanyvilágítással, labdafogó hálóval és kerítéssel is elláttak – 15 millió forintos költséggel építette meg a helyi Hydrocomp Kft. Az alácsövezésnek köszönhetően pedig az az időjárási körülményeknek sincs kiszolgáltatva.
bővebben
2006 március 31 - péntek

Alapkőletétel

A hazánkban folyamatban lévő hulladékgazdálkodási projektek sorában kétség kívül a legnagyobb a Nyugat-Balaton és Zala-folyó medence Nagytérség települési szilárd hulladékainak kezelését szolgáló program, amely 282 település mintegy 360 ezer lakosát érinti. Az Európai Unió kohéziós alapjának támogatásával megvalósuló projekt építési munkálatai Nagykanizsán már elkezdődtek, s az ünnepélyes alapkőletételt követően április 1-jével városunkban is elindult az érdemi munka.
bővebben
2006 március 31 - péntek

Választási tájékoztató

Tájékoztatom Zalaegerszeg város választójoggal rendelkező polgárait, hogy a 2006.évi országgyűlési képviselő-választás első fordulójára 2006. április 9-én, második fordulójára 2006. április 23-án kerül sor.
bővebben
2006 március 30 - csütörtök

Defibrillátor összefogással

Az Ispita Alapítvány, a Nyitott Szív Egyesület, a Kardiológiai Alapítvány, és a Magyar Fejlesztési Bank összefogásának jóvoltá-ból korszerű újraélesztő készülékkel gazdagodott a zalaegerszegi kórház kardiológiai osztálya. Az 1,8 millió forint értékű bifázisú defibrillátor beszerzését a Nyitott Szív Egyesület kezdeményezte, majd a jó cél megvalósítása érdekében segítségére sietett a három másik szervezet.
bővebben
2006 március 29 - szerda

Nem hiányzott

ZTE KK  –  Nyíregyháza   65-82(18-23, 13-25, 26-12, 8-24)Zalaegerszeg, 400 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Bodnár, Kapitány, Gelencsér.ZTE KK:  Simon (5), Hart (18), Simmons (7), Edmonson (8), Keresztes (16). Csere: Cseszlai ((3/3),  Hoffmann (2), Csaplár Nagy E. (//3). Vezetőedző: Kis Attila.
bővebben
2006 március 29 - szerda

Egy negyed edző nélkül

BSE  –  Zala Volán ZTE   66-59(20-14, 8-19, 23-10, 15-16)Bp-Városmajor, 200 néző. NB-I. női kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért. Jv.: dr. Vígh, dr. Szakáll.Zala Volán ZTE:  Heller (7), Szőke (12/6), Németh (6), Libicova (5), Moua (26). Csere: Szélesy (3), Hedgepeth. Vezetőedző: Bencze Tamás.
bővebben
2006 március 28 - kedd

Vállalkozókat várnak

A munkahelyteremtés országos és helyi szinten is egyre nagyobb gondot jelent napjainkban. Zalaegerszeg önkormányzata közvetlen és közvetett eszközökkel igyekszik tenni annak érdekében, hogy minél több munkahely létesüljön a városban.
bővebben
2006 március 28 - kedd

Pályázati felhívás oktatási-nevelési intézmények, civil szervezetek, egyházak részére

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási és Ifjúsági Bizottsága a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Költségvetési rendelete (6/2006. számú rendelet 10. §.) alapján pályázatot ír ki intézmények részére a helyi iparűzési adó címzett adórészéből való támogatásra az alábbiak szerint:
bővebben
2006 március 27 - hétfő

Minigaléria a Peta kávézóban

Felújított kávéházában minigalériát alakított ki, és az ünnepélyes megnyitóra várta barátait Petánovics Károly. A helyi képzőművészek közül Németh János, Fischer György, Béres János, Szabolcs Péter és Bedő Sándor egy-egy alkotását ajánlotta a jelenlévők figyelmébe Boncz Barnabás és dr. Gyimesi Endre polgármester.
bővebben
2006 március 27 - hétfő

Megértést kérnek

A hideg, csapadékos márciusi időjárás miatt kis csúszásban van ugyan a Berzsenyi, Bíró Márton és Stadion utcák kereszteződésében készülő körforgalom építése, ám mint arról Dékány Endre, a körzet önkormányzati képviselője tájékoztatta lapunkat, várhatóan május közepétől használhatják a mostaninál jóval biztonságosabb kereszteződést az autósok. A beruházással kapcsolatban a lakosság türelmét kéri a képviselő.
bővebben
2006 március 27 - hétfő

Álomképek

Új korszak, új formanyelv, más tartalom. Eltűntek a megszokott és megszeretett, több jelentést is hordozó bohócok, tűzzománc figurák. Németh Klára festőművész a Hevesi Sándor Színház galériájában bemutatott képein az új kifejezésmódhoz igazodóan a nagyobb lehetőséget adó technikát, az akvarellt választotta.
bővebben
2006 március 27 - hétfő

Olasz vendégek Egerszegen

Zalaegerszegre látogatott Sergio Strozzi, az Olasz Nagykövetség Kereskedelmi és Gazdasági Osztályának vezetője, aki ittartózkodása alatt – dr. Gyimesi Endre polgármester és Tombi Lajos alpolgármester társaságában – koszorút helyzett el az olasz katonai temetőben található I. világháborús emlékműnél.
bővebben
2006 március 26 - vasárnap

Rendőrségi közlemény

A szombat délutáni labdarúgó-mérkőzést megelőzően a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai összesen 11 főt állítottak elő a kapitányságra csoportos garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt.
bővebben
2006 március 26 - vasárnap

Csetepaté pályán kívül

Bár maga a ZTE-Bp. Honvéd futballmérkőzés nem sok izgalmat hozott, azért az összacsapás előtt és után történtek izgalmas események. A rendőrség is felkészült bizonyos rendzavarásra, hiszen a biztosítás kiemelt fokozatú volt. Néhány évvel ezelőtt ugyanis – a Zalaegerszegen lejátszott és nagy gólarányú ZTE győzelemmel végződőtt Bp. Honvéd elleni meccs előtt – Balatonlellén garázdaság miatt a vendégdrukkereket a rendőrség feltartóztatta és azok így az összecsapásra így nem érkeztek meg a zalai megyeszékhelyre.
bővebben
2006 március 26 - vasárnap

Nem volt jó meccs

ZTE –  Bp. Honvéd   0-0Zalaegerszeg, 5000 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető.: Bede.  Asszisztemnsek: Vámos, Kovács.Sárga lap: Eric (60.), Molnár B. (74.), Bozori (77.)ZTE: Varga Z. – Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Bingó – Perics (Nagy L. 46.), Molnár B., Józsi (Kaj 79.) – Montvai, Sebők J., Bogunovics (Koplárovics 46.). Vezetőedző: Szentes Lázár.Bp. Honvéd: Miski – Kovács N., Baranyai, Udvari, Takács Z. – Mészáros A. (Pomper 63.), Lázár, Eric, Venczel (Csobánki 64.) – Schrancz, Bozori (Yannick 79.). Vezetőedző: Aldo Dolcetti.
bővebben
2006 március 24 - péntek

Papírforma eredmény

Debreceni Vadkakasok  –  ZTE   KK    105-73(35-17, 25-26, 12-11, 33-19)Debrecen, 1000 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Hegedűs, Gál, Csősz.ZTE KK:  Hart (29/6), Edmonson (13/6), Csaplár Nagy E. (13), Cseszlai, Baki (4). Csere: Simon (4), Kováts (2), Keresztes (6), Tóth (2). Vezetőedző: Kis Attila.
bővebben
2006 március 24 - péntek

Egyre több helyen

Nagy lendületet vett Zalaegerszeg kerékpárút-hálózatának fejlesztése. A napokban munkához láttak a közbeszerzési pályázatot nyert kivitelezők a Posta úton és a Vizslaparkban. A két új kerékpárszakasz kiépítésének összköltsége megközelíti a 150 millió forintot.
bővebben
2006 március 24 - péntek

Négyen mérkőznek

Március 17-én 16 órakor két fontos határidő is lejárt a 2006. évi országgyűlési választásokkal kapcsolatosan. Eddig az időpontig ajánlhattak jelöltet a különböző jelölőszervezetek, de ugyancsak múlt hét péntekig kérhették felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe mindazok, akik április 9-én, illetve 23-án külföldön kívánnak szavazni.
bővebben
2006 március 24 - péntek

Új lézeres sebességmérő

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a meglévő három sebességellenőrző műszere mellett 2006 március közepétől egy új lézeres sebességmérőt állított szolgálatba.
bővebben
2006 március 22 - szerda

Városházi információk

Lemosó permetezés Zalaegerszegen

Tegyünk a beláthatatlan útkereszteződések ellen!

Folytatódik a tavaszi lim-lom és lomb akció

Köztisztasági akciók szervezése

Pályázat önkormányzati lakásokra

Szűrővizsgálat zalaegerszegi hölgyeknek

Tavaszi nagytakarítás Landorhegyen

bővebben
2006 március 22 - szerda

Közösen a Kertváros rendezettségéért

Szépítsük együtt a Kertvárost! Ezzel a felkiáltással invitálták tavaszköszöntő takarításra a településrészen élőket Rigó Csaba, Tombi Lajos és Kauzli József önkormányzati képviselők. Az akci-óhoz csatlakozók arra vállalkoztak, hogy a tavasz első hírnökeiként megszépítik az Apáczai ÁMK, a Liszt és az Eötvös iskola, vala-mint a Mindszenty templom környékét. A szorgos délután prog-ramjában a szemét és a lomb összegyűjtése mellett, faültetés, met-szés és tereprendezés is szerepelt.
bővebben
2006 március 21 - kedd

Szolgáltatni szeretnének

Az elmúlt években nagy változás történt Zalaegerszeg sportlétesítményeiben. Főleg a labdarúgás kedvelői örülhettek, hiszen két műfüves pálya – egy nemzetközi méretű – a Városi (ZTE)-stadion mögött, egy kisebb – 65×40 m-es a – Városi Sportcentrumban épült meg. A hosszúra nyúlt kemény téli időjárás miatt nagy volt a kereslet a nemzetközi méretű létesítményre.
bővebben
2006 március 21 - kedd

Tavaszi nagytakarítás Landorhegyen

Szűcsné Dóczi Zsuzsanna és Panácz Antal önkormányzati képviselők tavaszi nagytakarításra hívják a landorhegyi városrészben lakókat 2006. március 31-én (pénteken).
bővebben
2006 március 21 - kedd

Lemosó permetezés Zalaegerszegen

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata növényvédelmi munkálatokat – lemosó permetezést – végeztet el az időjárástól függően 2006. március 27-31. napokon 20.00 órától az éjszakai órákban az alábbi helyszíneken:
bővebben
2006 március 20 - hétfő

Gondolva a dédunokákra

A helyi önkormányzat régóta kiemelten fókuszál a környezettudatos szemlélet és a szelektív hulladékgyűjtés elterjesztésére, a talaj, valamint a levegő tisztaságának védelmére, de támogatja a környezetszennyezést csökkentő beruházásokat is. Évről évre jelentős pénzforrást fordítanak ezekre a célokra, vagyis nyugodtan kijelenthető, hogy Zalaegerszeg azon városok közé tartozik, amely roppant fontos területként kezeli környezetünk megóvását.
bővebben
2006 március 20 - hétfő

CKÖ: A 2006-os tervekről

A Cigány Kisebbségi Önkormányzat ebben az esztendőben szintén kidolgozott munkaterv alapján végzi a tevékenységét, de folyamatosan figyelik a pályázati lehetőségeket is. Az idei tervekről sajtótájékoztatón számoltak be.
bővebben
2006 március 20 - hétfő

Szépítsük együtt a Kertvárost!

Szeretettel várjuk a kertvárosi lakókat 2006. március 21-én (kedden) 14.00 órakor
a kertvárosi tavaszköszöntő takarításra és növényzet ápolására.
bővebben
2006 március 19 - vasárnap

Tisztes helytállás

Univer Kecskemét-ZTE KK 104-94
(23-24, 25-30, 32-20, 24-20)
Kecskemét 1500 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Hartyányi, dr. Páli, Győrffy.
bővebben
2006 március 18 - szombat

Felejthető mérkőzésen döntetlen

Ferencváros-ZTE 2-2 (1-1)
Üllői út, 3500 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Fábián. Asszisztensek: Ortó, Márkus.
Góllövők: Jovánczai (17., 62. – mindkettőt 11esből) ill. Sebők V. (20. – 11esből), Peric (59.). Sárga lap: Balog (20.), Vasas (62.), Molnár B. (65.).
Ferencváros: Kemenes – Tímár, Botis, Balog, Leandro – Szalai (Takács Á. 58., Fitos 70.), Lazics, Tőzsér, Laczkó – Jovánczai, Bajevszki (Erős G. 70.). Vezetőedző: Gellei Imre.
ZTE: Varga Z. – Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Vasas – Perics, Molnár B., Józsi (Nagy L. 74.), Koplárovics (Kónya 65.) – Sebők J., Bogunovics (Montvai 46.). Vezetőedző: Szentes Lázár.
bővebben