keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2018 október 04 - csütörtök

Adományoztak (Videó)

2 és fél millió forint gyűlt össze a szeptemberben rendezett Országos Vadpörkölt és Borfesztivál karitatív eseményén. Ebből a szervezők másfél milliót a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesületnek és az általa működtetett menhelynek ajánlottak fel.
bővebben
2018 október 04 - csütörtök

Állásbörze (Videó)

Harmadik alkalommal tartott állásbörzét a Zalai Hírlap. A programnak otthont adó Sportcsarnokba mintegy 30 kiállító érkezett.
bővebben
2018 október 03 - szerda

Segítség (Videó)

Információs-koordinációs pontot adtak át Zalaegerszegen. A fogyatékkal élőket segítő szolgáltatás egy országos projekt keretében érhető el: a zalai megyeszékhelyen – a hatékonyság érdekében – két tanácsadót foglalkoztatnak.
bővebben
2018 október 02 - kedd

Idősek világnapján (Videó)

Kulturális műsorral kedveskedtek hétfőn a nyugdíjasoknak a Keresztury VMK-ban. A programot a város Idősügyi Tanácsa és az Életet az Éveknek Országos Szövetség Zala Megyei Szervezete közösen rendezte.
bővebben
2018 október 01 - hétfő

A folyékony kenyér ünnepe (Videó)

Nyolcadik alkalommal tartottak Sörfesztivált Zalaegerszegen. A rendezvény különlegessége volt, hogy – a városimázs részeként – bemutatták a város új italát is, ami a „Zegi” nevet kapta.
bővebben
2018 szeptember 27 - csütörtök

Hatalmas versenyfutás várható az idei szezonban

A Zalakerámia ZTE KK szombaton 17 órától a Kecskemét ellen, hazai pályán megkezdi a 2018/2019-es bajnoki pontvadászatot. 
bővebben
2018 szeptember 27 - csütörtök

Győztes főpróba a bajnoki rajt előtt

A ZTE NKK kosárlabda csapata szerdán este az idei Adria Liga győztes montenegrói Buducnost Podgorica ellen játszott felkészülési mérkőzést, amely egyben a főpróbája is volt a bajnoki rajtra készülő csapatnak.
bővebben
2018 szeptember 27 - csütörtök

Bödei győzelem a Bán István emléktornán

Hatodik alkalommal emlékeztek a 2013-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt testnevelőre, labdarúgó-edzőre, édesapára, Bán Istvánra. 
bővebben
2018 szeptember 27 - csütörtök

Befejeződtek a munkák (Videó)

Elkészült a Hegyalja utca 59-65. számú tömbbelső, ahol 45 új parkolót alakítottak ki. 100 méter hosszban leaszfaltozták a kiszolgáló útszakaszt, valamint aknafedlapokat cseréltek. A korszerűsítés meghaladta a 30 millió forintot.
bővebben
2018 szeptember 27 - csütörtök

Jubileumot ünnepeltek (Videó)

50 éves a Zalaegerszegi Honvéd Klub. A fél évszázados jubileumról szerdán jó hangulatú vacsorával és zenés, táncos esttel emlékeztek a Keresztury VMK-ban.
bővebben
2018 szeptember 26 - szerda

Megújult (Videó)

Megújult a Sport utca útburkolata. A fejlesztés része annak a másfél milliárdos infrastrukturális csomagnak, melyből útfelületek, járdák és terek szépülnek. A zalai megyeszékhelyen ezek a felújítások 2019 nyarára befejeződnek.
bővebben
2018 szeptember 26 - szerda

Üzemcsarnokot avattak (Videó)

Elkészült a Fundament Plusz Kft. új üzemcsarnoka. A zalaegerszegi vállalkozás legújabb műhelyét sajtóbejáráson adták át a város vezetői.
bővebben
2018 szeptember 25 - kedd

Megújult (Videó)

Felújították a Vasút utca keleti oldalának burkolatát. A beruházás mintegy 40 millió forintból, egy hónap alatt készült el. A munkálatok egy 400 méteres szakaszt érintettek.
bővebben
2018 szeptember 24 - hétfő

Ovisportpályákat avattak (Videó)

Újabb két ovisportpályát avattak Zalaegerszegen. A beruházást az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány és az önkormányzat közösen finanszírozta.
bővebben
2018 szeptember 21 - péntek

Átadták (Videó)

Átadták a csácsbozsoki Izsák Imre Általános Iskola új épületszárnyát. A beruházás az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ, az önkormányzat valamint a helyi civil szervezetek összefogásának köszönhető.
bővebben
2018 szeptember 21 - péntek

Megújult a Csörge utca (Videó)

Megújult a zalabesenyői Csörge utca. A fejlesztést a kormány által biztosított másfél milliárd forintos keretből finanszírozták.
bővebben
2018 szeptember 21 - péntek

Új helyre költözik? (Videó)

Költözhet a Zala Megyei Levéltár. Az elképzelések szerint – az egykori Zóna étterem példájára – a volt Kaffka Margit Leánykollégiumot az önkormányzat állami tulajdonba adja, s az átfogó felújítást követően a levéltárosok vehetnék birtokba.
bővebben
2018 szeptember 20 - csütörtök

A célok nem változtak az EKK-nál

Az elmúlt hétvégén kezdődtek a női NB II Észak-nyugati csoportjának küzdelmei. Újabb NB II-es szezont kezdhetett meg az Egerszegi Kézilabda Klub női csapata. Balogh Beatrix játékos-edző irányításával az első év kihívását teljesítették és bennmaradtak a másodosztályban. Az idei cél sem lehet más, mint erőn felül teljesítve előre lépni és megőrizni az NB II-es tagságot.
bővebben
2018 szeptember 20 - csütörtök

Jól szolgálta a felkészülést a Göcsej Kupa

Három nap, három kemény ellenfél! Így lehetne röviden összefoglalni a Forest Hungary 49. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa idei tornáját, ahol a női és a férfi versenyben is kemény ellenfelek vártak a hazaiakra. 
bővebben
2018 szeptember 20 - csütörtök

Országos döntőért birkóztak

Kaposváron rendezték a birkózók Nyugat-Magyarország területi Diákolimpia döntőjét. A Zalaegerszegi Birkózó SE szép számú különítménye nagyon kitett magáért és több döntős helyet is szereztek.
bővebben
2018 szeptember 20 - csütörtök

A Kupában a továbbjutás a ZTE FC célja

A kéthetes válogatott szünet után új edzővel vágott neki a folytatásnak a ZTE FC labdarúgócsapata. 
bővebben
2018 szeptember 20 - csütörtök

Elkezdődött (Videó)

Elkezdődött a Senior Akadémia. Immár negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi Gazdálkodási Kara a szépkorúak előtt.
bővebben
2018 szeptember 19 - szerda

Felavatták a Cross Gardent (Videó)

Felavatták a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület új szabadtéri erőnléti edzőparkját az Apáczai téren. A Cross Garden társadalmi összefogásnak köszönhetően 7 és fél millió forintból valósult meg.
bővebben
2018 szeptember 19 - szerda

Népszerűsítik (Videó)

Ismét várja a tudomány iránt érdeklődő fiatalokat a Kutatók éjszakája. Zalaegerszeg idén szintén csatlakozik ahhoz az Európa-szerte népszerű kezdeményezéshez, ahol a kutatói életpályát népszerűsítik. Most öt helyszínen pillanthatnak be a mozgalmas, helyi felsőoktatási életbe.
bővebben
2018 szeptember 19 - szerda

Gondolnak az idősekre (Videó)

Főzőverseny, egészségügyi szűrések és sportvetélkedők. Egyebek mellett ilyen rendezvényekkel ünnepli az önkormányzat a város szépkorú lakóit több, mint egy hónapon át. A szervezők az ehhez kapcsolódó jubileumokról sem feledkeztek meg.
bővebben
2018 szeptember 18 - kedd

Porondon a jövő (Videó)

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége, valamint az Innovációs és Techonlógiai Minisztérium Zalaegerszegen, a járműipari tesztpályán tartott 4.0 nevű konferencián. Az eseményen elhangzott: a következő hét évben csaknem 1000 milliárd forint áll majd a magyar vállalkozások rendelkezésére, hogy korszerű ötleteiket megvalósítsák.
bővebben
2018 szeptember 18 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Balaicz Zoltán polgármester volt a keddi Egerszegi Esték című magazin vendége. A Zalaegerszegi Televízió műsorában szó volt a múlt heti önkormányzati közgyűlés legfontosabb döntéseiről, köztük beruházásokról, fejlesztésekről, gazdálkodásról.
bővebben
2018 szeptember 18 - kedd

Elosztóközpont létesült (Videó)

Zalaegerszegen létesített európai elosztóközpontot a világ egyik vezető biztonságtechnikai eszközöket gyártó vállalata. A Dahua Technology a keleti nyitás politikájának, valamint a kedvező gazdasági környezetnek köszönhetően választotta Magyarországot, azon belül pedig a zalai megyeszékhelyet.
bővebben
2018 szeptember 18 - kedd

Mobilitási hét várja a zalaegerszegieket (Videó)

Idén is megszervezik az Európai Mobilitási Hetet és Autómentes Napot, melyhez Zalaegerszeg is csatlakozott. A fenntartható városi közlekedést népszerűsítő megyeszékhelyi programok már vasárnap elkezdődtek, s szeptember 22-ig tartanak.
bővebben
2018 szeptember 17 - hétfő

Göcsej Filmszemle (Videó)

Tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Zalaegerszegi Televízió a Göcsej Filmszemlét, amire ezúttal 45 alkotás érkezett. Idén a három jól ismert kategória – filmetűd, dokumentumfilm és kisjátékfilm – résztvevői mellett a fiatalok is bemutatkozhattak.
bővebben