keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2017 július 11 - kedd

Pozitív hatás (Videó)

Az országos helyzethez hasonlóan Zalaegerszegen is érzékelhetők a lakáspiac pozitív változásai. A helyben kiadott engedélyek száma az utóbbi időben jelentős emelkedést mutat, de az új építésű társasházak ingatlanjai iránt is nagy a kereslet.
bővebben
2017 július 11 - kedd

Pontot húznak (Videó)

Július 26-án lesznek nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok. Ennek okán először rendeznek Zalaegerszegen Ponthúzó Party-t, ahol a fiatalok barátaik társaságában tudhatják meg, bekerültek-e a kiválasztott intézménybe. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2017 július 10 - hétfő

Ösztönöznek (Videó)

Népszerűnek bizonyult az a jeles átlagra ösztönző kezdeményezés, amit a városi diákönkormányzat még januárban indított. Azok a középiskolások, akik 4,5 fölött zárták a tanévet – egy kártya felmutatásával – 3 alkoholmentes italt fogyaszthattak térítésmentesen egy belvárosi kávézóban. A részletekről hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2017 július 05 - szerda

Új köntösre vár a Vizslapark (Videó)

Zajlanak a munkálatok a Vizslaparkban. A közel 8 hektáros területen jelenleg a Zalavíz Zrt. szakemberei dolgoznak. Ezt követően bruttó 230 millió forintból a park teljesen megújul.
bővebben
2017 július 03 - hétfő

Olai Fesztivál (Videó)

Új helyszínen, a Skanzenben tartotta Zalaegerszeg egyik legrégebbi városrésze, Ola hagyományos fesztiválját a hétvégén. A találkozón helyi kulturális egyesületek és csoportok léptek fel. Az esten Aradszky László adott koncertet, majd utcabál zárta a rendezvényt.
bővebben
2017 június 30 - péntek

Felújítás (Videó)

Újabb óvodában és bölcsődében indult felújítás Zalaegerszegen. A Petőfi utcai intézmények 250 millió forintból korszerűsödnek. A beruházás forrásainak nagy részét a Településfejlesztési Operatív Program biztosítja.
bővebben
2017 június 30 - péntek

Egyedülálló relikvia (Videó)

Zalaegerszegen találták meg a Parlament előtti, 1927-ben készített eredeti Kossuth-szoborcsoport egy darabját. A kőtömb eddig ismeretlen körülmények között került a zalai megyeszékhelyre, és Petőfi Sándor egy, a szabadságharcot méltató költeményének részletét tartalmazza.
bővebben
2017 június 29 - csütörtök

Jótékonykodnak (Videó)

Sör, virsli, hagymásbab, ügyességi játékok és jótékonysági főzés – ezzel várják idén is az Alsójánkahegyi fesztiválra az érdeklődőket. A program részleteiről ma tájékoztatták a sajtó képviselőit a Városházán.
bővebben
2017 június 29 - csütörtök

Belvárosi fejlesztések (Videó)

Új belvárosi negyed van kialakulóban Zalaegerszegen. Egy társasház már elkészült, további három most épül az egykori kerámia-, és ruhagyár területén. A magánerős beruházásokhoz a város önkormányzata is csatlakozott. Ennek megfelelően utat és sétányt épít, valamint korszerűsíti a közműveket.
bővebben
2017 június 28 - szerda

Az idősek tiszteletére (Videó)

Idén is egyhónapos rendezvénysorozattal készül Zalaegerszeg az Idősek világnapjához kapcsolódva. A programokkal a szervezők igyekeznek tartalmas kikapcsolódást kínálni a szépkorúaknak. A részletekről szerdán tájékoztatták a sajtó képviselőit.
bővebben
2017 június 27 - kedd

Bokrétaünnep (Videó)

Bokrétaünnepet tartottak Andráshidán, az új óvodai épület tartószerkezetének elkészülte alkalmából. A kivitelezési munkákkal jó ütemben haladnak, így várhatóan ősszel birtokba vehetik a nevelési intézményt.
bővebben
2017 június 26 - hétfő

Felsőoktatási fejlesztések (Videó)

Minden korábbinál nagyobb, 4,4 milliárd forint összegű fejlesztés kezdődhet a zalaegerszegi felsőoktatásban. A többségében uniós forrásnak köszönhetően innovációs és tudásközponttal bővül a gazdálkodási kar. A járműipari tesztpályát is érintő fejlesztések indulnak el az intézményekben, Zalaegerszeg önkormányzatának jóvoltából pedig duális képzőközpont létesül a városban.
bővebben
2017 június 23 - péntek

Vasárnap a Göcseji Múzeum zárva tart

A Göcseji Múzeum technikai okok miatt június 25-én (vasárnap) zárva tart. A Göcseji Falumúzeum nyitva tartása zavartalan, sok szeretettel várják a látogatókat 10.00-18.00 óra között.
bővebben
2017 június 21 - szerda

Elkezdődött a Mikes utcai óvoda felújítása (Videó)

Megújul a Mikes utcai Tagóvoda. Az 1962-ben épült, majd 1972-ben bővített létesítmény szerkezete, valamint infrastruktúrája mára teljesen elavult, így a korszerűsítés elengedhetetlenné vált. A beruházás helyzetéről szerdán sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2017 június 21 - szerda

Jól halad (Videó)

Megfelelő ütemben halad az Ifjúsági Sportcentrum rekortán pályájának felújítása. A Magyar Atlétikai Szövetség és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által is támogatott beruházás 125 millió forintból valósul meg.
bővebben
2017 június 20 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Balaicz Zoltán polgármester volt ma a Zalaegerszegi Televízió Egerszegi Esték című műsorának vendége. Beszélgettünk az önkormányzat legutóbbi közgyűléséről, azon belül is a legfontosabb döntésekről, valamint olyan aktualitásokról, minthogy Zalaegerszeg lesz az 5G tesztvárosa.
bővebben
2017 június 20 - kedd

Felavatták az új műfüves sportpályákat (Videó)

Újabb ovisportpályákat avattak Zalaegerszegen. A megyeszékhelyen 2013-ban indult fejlesztéssorozatnak köszönhetően immár 6 nevelési intézmény gazdagodott műfűvel borított, többfunkciós pályával.
bővebben
2017 június 20 - kedd

Megvalósul (Videó)

Új tornatermet kap a Dózsa György Általános Iskola. A régóta tervezett beruházás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program részeként valósul meg. A kormány több, mint 300 millió forinttal támogatja az új sportlétesítményt, melynek munkálatai várhatóan 2018-ban kezdődnek.
bővebben
2017 június 20 - kedd

Aláírták (Videó)

Aláírták 46 tag részvételével hétfőn az 5G Koalíció alapító nyilatkozatát Budapesten, a Magyarság Házában. A kormányzat, a piac szereplőinek, valamint az egyetemek összefogásának célja az ötödik generációs vezeték nélküli hálózat kiépítése Magyarországon. A tesztkörnyezet helyszíne Zalaegerszeg.
bővebben
2017 június 19 - hétfő

Emlékeztek (Videó)

Gyászmegemlékezést tartottak a Holocaust 73. évfordulója alkalmából. Az egykori Zsinagógában kegyelettel adóztak a több, mint 1200 zalai mártír emlékének, akik a munkaszolgálat és a deportálás áldozatai lettek.
bővebben
2017 június 16 - péntek

Újdonság (Videó)

Izgalmas és innovatív köztéri alkotással gazdagodott Zalaegerszeg. Átadták az első, úgynevezett street art festményt, amit a megyei Büntetés-végrehajtási Intézet külső falán helyeztek el. Az utcaművészet a fiatalok által kedvelt és egyre népszerűbb új képzőművészeti ág, amely a 90-es években terjedt el a nagyvárosokban.
bővebben
2017 június 16 - péntek

Korszerűsítés (Videó)

Villamos- és gázvezetékeket cserél, illetve épít ki saját költségén Zalaegerszegen és környékén az EON. A szolgáltató képviselői és a város vezetése pénteken a Polgármesteri Hivatalban tájékoztatták a részletekről az újságírókat.
bővebben
2017 június 16 - péntek

Döntés után (Videó)

A nyári szünet előtti utolsó ülését tartotta csütörtökön Zalaegerszeg közgyűlése. A képviselők egyebek mellett személyi kinevezésekről, újabb gazdaságélénkítő, illetve a sportcsarnok környékére tervezett beruházásokról döntöttek. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester.
bővebben
2017 június 15 - csütörtök

Új alapokon (Videó)

Budapesten ülésezett szerdán a Megyei Jogú Városok Szövetségének Turisztikai Bizottsága. A Balaicz Zoltán elnök vezette grémium egyebek mellett a Magyar Turisztikai Ügynökség új marketingstratégiájáról és a következő időszak pályázatairól értekezett. A résztvevők megismerkedhettek a zalaegerszegi fejlesztésekkel is.
bővebben
2017 június 14 - szerda

Sikeresen nyelvvizsgáztak (Videó)

Sikeres Zalaegerszegen a magyar – angol két tanítási nyelvű képzés. Ezt bizonyítja, hogy a 2009-ben indult oktatási formának köszönhetően 18 általános iskolás végzős tanuló szerzett idén májusban középfokú, államilag elismert nyelvvizsgát. A fiatalokat, szüleiket és pedagógusaikat ma köszöntötték a Városházán.
bővebben
2017 június 13 - kedd

Őkoudvart avattak (Videó)

Felavatták kedden az Öveges József Általános Iskola Ökoudvarát. A létesítmény felújítását a város és a tankerületi központ is támogatta. A közösségi tér játékait a szülők építették, melyhez az iskola alapítványa is hozzájárult.
bővebben
2017 június 13 - kedd

Színházi nyár (Videó)

Sajtótájékoztatón értékelték az Egerszeg Fesztivál rendezvényeit ma a Városházán. Az eseményen ismertették a Kvártélyház Szabadtéri Színház és a Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál idei programjait. Utóbbin egy a városról szóló egyedülálló darabot is bemutatnak majd.
bővebben
2017 június 12 - hétfő

Bronzérmes a ZTE kosárcsapata (Videó)

Óriási küzdelemben a Zalaegerszeg csapata szerezte meg a bronzérmet a férfi kosárlabda-bajnokságban. A kék-fehérek hazai pályán is győztek, így hét év után ismét felállhattak a képzeletbeli dobogóra.
bővebben
2017 június 09 - péntek

Együttműködés (Videó)

A diákok kutatómunkájának elősegítését, valamint a jövő kihívásaival való ismerkedést szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet ma kötöttek Zalaegerszegen. A járműipari tesztpályát üzemeltető társaság nyújtotta kezét a helyi középiskoláknak. A most aláírt szerződéseknek köszönhetően beépül a helyi oktatásba az autóipar fejlesztését szolgáló képzés.
bővebben
2017 június 09 - péntek

Testvérek (Videó)

A város első írásos említésének 770. évfordulója alkalmából felavatták Zala megye és a testvérvárosok címereit Zalaegerszegen. Az ünnepségekre többek között Erdélyből, Felvidékről és Olaszországból érkeztek delegációk.
bővebben