keresés a weboldalon

Az első közös tanévnyitó

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az első közös tanévnyitó

2009 szeptember 07 - hétfő
Tavaly szeptemberben a három megyeszékhelyi felsőoktatási intézmény (Budapesti Gazdasági Főiskola, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Pécsi Tudományegyetem), a város és a megye támogatása mellett közösen kezdeményezte a Zalaegerszegi Regionális Tudásközpont létrehozását. Ennek megfelelően az idei tanévet közös évnyitóval indították az oktatási egységek. Az ünnepséget az intézmények rektorai, dékánjai, igazgatói valamint díszvendégek részvételével BGF és BME telephelyén tartották szeptember 6-án.

Köszöntőt mondott többek között prof. dr. Kroó Norbert, az MTA alelnöke, Sándorné dr. Kriszt Éva, a BGF rektora, dr. Zsigó Róbert az Országgyűlés Oktatási és Tudományos Bizottságának alelnöke, dr. Tóth József a BGF intézetigazgatója valamint dr. Gyimesi Endre polgármester, akik mindnyájan a tudás, mint legfontosabb gazdasági tényező fontosságáról beszéltek.

Kiemelten szóltak az első évesekhez, akik ha első perctől szorgalmas tanulással kihasználják, rendkívüli lehetőségek előtt állnak, mind a saját ambíció, mind pedig a régió és az ország felemelkedése terén.

A tanévnyitó alkalmával a hagyományoknak megfelelően mindezt fogadalomtétellel is megerősítették az új hallgatók. Szintén ezen rendezvényen nyújtották át a kiemelkedő teljesítményű, példaként állított felsőbb évfolyamosok számára a köztársasági, illetve a Felsőfokú Oktatásért Közalapítvány által 2005-ben alapított ösztöndíjakat. Az ünnepség emlékfa ültetéssel zárult.

Közben pályázati pénzből zajlik egy 622 millió forintos beruházás, mely során a Gasparich utca campusz fejlesztése, egy információs centrum kialakítása, modern könyvtár, új oktatási és kutatási tér kialakítására kerül sor, a regionális tudásközpont fejlesztése mellett. Ez utóbbi fontos stratégiai kérdés a városi felsőoktatás, a fiatalok megtartása és az ipartelepítés szempontjából.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: