keresés a weboldalon

Újítások a Teleki kollégiumban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újítások a Teleki kollégiumban

2009 február 21 - szombat
A tavalyi fejlesztések folytatásaként az idén 3,4 millió forint értékben történtek felújítások a Városi Középiskolai Kollégium Teleki Blanka Székhelykollégiumában. Az új külsőt nyert klubszoba, tankonyha és konditerem avatásán részt vett Gyutai Csaba alpolgármester is.

Elmondta, a város által biztosított forrásokat a kollégium pályázatok révén sikerrel egészíti ki, így valósulhatnak meg az intézményben a folyamatos fejlesztések és a rendszeres programok. Ez által lesz mind barátságosabb a kollégium, mely a tanítási év alatt az otthont igyekszik pótolni a bentlakók számára. Kiemelten szólt a sport fontosságáról, melyre nézve negatívak a statisztikai felmérések a középiskolások körében, ezért jó, hogy konditerem is a lányok rendelkezésére áll, mely talán növeli a mozgáskedvet.

A fenti véleményt egészítette ki Deák Enikő, a kollégium képviseletében, aki elmondta: nem rendelkeznek saját sportpályával, ezért a Deák Szakközépiskola tornatermét bérlik heti egy alkalommal, illetve az alapítvány segítségével úszni járhatnak a lányok, szintén heti rendszerességgel. A Teleki kollégium A épültében volt egy elavult konditerem, melyet felújítottak, a B épületrészben pedig újat alakítottak ki.

A 40 éve épült tankonyha kisebb javításokat megélt már, de komplett felújításra csak most került sor. A helyiség jól kihasznált, nemcsak sütő-főző tanfolyamok színhelye, hanem sok kollégista itt készíti el a reggelijét és vacsoráját. Ehhez az új eszközöket, a mikrohullámú sütőt, a kenyérpirítót, szendvicskészítőt jól fel tudják majd használni. A felújításokban sok munkát vállaltak az intézmény munkatársai, jelentős összeget megspórolva ezzel. A tempóra sem lehetett panasz, hiszen két hét alatt tető alá hozták a szép új helyiségeket.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: