keresés a weboldalon

Vízvezetékcsere a Munkácsy utcában: Korlátozzák a forgalmat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vízvezetékcsere a Munkácsy utcában: Korlátozzák a forgalmat

2011 május 25 - szerda
Behajtani tilos tábla fogadja a közlekedőket a Munkácsy és Szeglet utcák kereszteződésében, vagyis a piac mellett. A Zalavíz Zrt. munkatársai dolgoznak a területen, ezért a korlátozás. A belvárosi rehabilitációs program keretében megújul a Munkácsy utca burkolata. Ezt megelőzően kívánja kicserélni a vízszolgáltató a föld mélyén lévő 40 éves vízvezetéket, tudtuk meg Böcskey Zsolttól, a Zalavíz Zrt. főmérnökétől.

– Nem szeretnénk mindenféle hibaelhárítás címén felvágni az új burkolatot, ezért határoztunk úgy, hogy a helyreállítás előtt kicseréljük az elöregedett vízvezetéket a környéken, így várhatóan hosszú ideig nem lesz szükség beavatkozásra az utcában – mondja a főmérnök, majd a részletekről tájékoztat. – Közel 200 méternyi vezeték kiváltását határoztuk el. Két ütemben zajlanak a munkálatok. Elsőként a Szeglet és a Sütő utca közötti szakaszon történik meg a vezetékcsere. Sajnos mindehhez korlátoznunk kell a forgalmat. A Rákóczi, illetve Mártírok útja felől érkezők be tudnak hajtani a piac irányába, a Szeglet utcából viszont nem lehet behajtani a Munkácsy utcára, vagyis egy sávra szűkül a közlekedés. Várhatóan három hétig lesz ez így, majd áttérünk a második ütemre. Ennek idejére teljes szélességében lezárjuk a forgalom elől a Munkácsy utca Sütő és Rákóczi út közötti szakaszát. A vízvezeték éppen az utca kellős közepén megy, ezért nem tudjuk egy irányból sem beengedni az autókat erre az időre.

Böcskey Zsolttól megtudtuk azt is: a Munkácsy utca 40 éves ivóvízvezetékének cseréje 6,5 millió forintjába kerül a Zalavíz Zrt-nek. A költségeket a vagyonkezelési alapból finanszírozzák.

– frau – 

Tartalom megosztása: