keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszegi programajánló

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegi programajánló

2007 február 16 - péntek
Az elkövetkezendő időszakra egy csokorba gyűjtött rendezvényeket munka után ajánljuk, s kívánjuk, hogy egy-egy nehéz nap után töltődjenek fel művészeti élményekkel!

Ha húshagyó kedd, akkor farsang. Idén kilencedik alkalommal rendezi meg a Nagycsaládosok Egyesülete az önkormányzat támogatásával a jelmezes felvonulást a belvárosban február 20-án. 16.00 órától a jelmezbe öltözött városlakókat az Európa téren várják a szervezők, ahol fánkkal és forralt borral alapozhatják meg a jókedvet. A gyerekeket arcfestők és szórakoztató programok várják. 17.00 órától indul a jelmezes felvonulás a Kossuth utcán át a Csány térig. A program versennyel és tombolával zárul az SZMK nagytermében.

A Városi Hangverseny- és Kiállítóterem folytatja „JazzSzerda” sorozatát: február 21-én 19.00 órától az Elsa Valle Latin Jazz Syndicate szórakoztatja a zalaegerszegi közönséget.

Március 8-án (csütörtökön) 20.30 órától Török Ádám és a Mini zenél a Mama Africa Music Clubban. Minden jazz zene rajongót várnak a Széchenyi téri klubhelyiségben.

Kiállításokra is ellátogathatnak családjukkal vagy barátaikkal:

Pincehelyi Sándor grafikusművész alkotásaiból látható egy színvonalas kiállítás a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Február 15-én nyílt a „minImage” kiállítás idei első tárlata. Két egyetemi hallgató, Bacsó Ágnes szobrász és Gyulai Zsuzsanna festő mutatkozik be alkotásaival a zalaegerszegi közönség előtt.

A Göcseji Múzeumban látható a „Mindenki szem a láncban” című időszaki kiállítás. Az ötvenes évek hangulatában bemutatott tárlat a hétköznapi élet helyszíneit és tárgyait hozza emberközelségbe. A kiállítás nem a politikai eseményeket kívánja elsősorban megmutatni, hanem az utcát, a konyhát és a hálószobát, az iskolát, a munkahelyet a benne élő emberekkel együtt. Így ismerheti meg a mai kor fiatalsága az ötvenes évek hétköznapjainak hangulatát.

Tartalom megosztása: