keresés a weboldalon

Pálfi László

Zalaegerszeg címer
Zalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2008

Pálfi László

Pálfi László Pápán született, iskoláit Hahóton és Zalaegerszegen végezte.

A Kereskedelmi és Vendéglátó iskolában szakács, majd később üzletvezetői képesítést szerzett.

1975 és 1992 között az Arany Bárány szállodában dolgozott, később a Taverna vendéglő, majd a Göcsej vendéglő üzletvezetője lett.

2002-től a Göcsej-Palatinus étterem és panzió tulajdonosa.

Saját szakmája mellett folyamatosan közéleti szerepet is vállalt Zalaegerszegen. 10 éven keresztül aktív tagja volt a Zalai Táncegyüttesnek, több évig tevékenykedett a Zalaegerszegi Futball Klub elnökségében, majd protokollfőnöki feladatokat is ellátott.

1998-tól tagja a zalaegerszegi Lions Clubnak. Aktív támogatója a Zalaegerszegi Vívóegyletnek, valamint a teke klubnak.

Egyik kezdeményezője volt a 2008-ban útjára indított „Palatinus Szalon” elnevezésű rendezvénysorozatnak, amelynek keretében a résztvevők a város polgári értelmiségének képviselőivel beszélgethetnek a művészet és a gasztronómia jegyében.

2008-tól a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zalaegerszegi Térsége elnöke.

Zalaegerszeg testvérvárosi kapcsolatainak alakításában is fontos szerepet játszott. Rendszeres szervezője a testvérvárosokban megrendezett gasztronómiai bemutatóknak Varkausban, Krosnoban és Kuselben. A Kuseli Európai Vásáron 6. éve folyamatosan részt vesz Zalaegerszeg képviseletében, ahol magyar ételeket és italokat kínálnak a vásárba látogató érdeklődőknek, és népszerűsítik városunk és környéke gasztronómiai jellegzetességeit.

A Zalaegerszeg-Marosvásárhely Baráti Társaság rendezvényeinek folyamatos segítője, a MAZA baráti kör tagjainak gyermekei részére 2007-től egyhetes nyaralási lehetőséget biztosít térítésmentesen a balatongyöröki ifjúsági táborban.
Rendszeresen támogatja a testvérvárosok között megrendezett sporteseményeket is.

A zalai gasztronómiai értékek megőrzéséért, a helyi kultúra és művészet, valamint a sportélet folyamatos pártolásáért, és támogatásáért, és városunk testvérvárosi kapcsolataiban játszott aktív szerepvállalásáért érdemes volt 2008-ban a Zalaegerszegért díjra.

Tartalom megosztása: