keresés a weboldalon

Kauzli Józsefné

Zalaegerszeg címer
KitüntetettjeinkZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2014

Kauzli Józsefné

volt önkormányzati képviselő

 Kauzli Józsefné tősgyökeres zalaegerszegi, középiskolai tanulmányait a helyi Csány László Közgazdasági Technikumban végezte, pályája még sem ezen a területen, hanem az egészségügyben teljesedett ki.

1963-ban klinikai laboratóriumi asszisztensi oklevelet szerzett, 2003-ig dolgozott az ÁNTSZ Zala Megyei Intézetének vezető asszisztenseként.

Kauzli Józsefné férje 2006-os váratlan halála után körzetét átvéve indult az önkormányzati választásokon. A képviselői munka nem volt idegen számára, mivel férjével az évek során együtt dolgoztak a városrész szebbé tételéért.

2014-ig 2 cikluson át a kertvárosi lakóközösség városházi képviselőjeként tevékenykedett. A körzete iránt érzett elkötelezettség, segítőkészség, a feladatok, helyzetek megoldására való törekvés, empátia, a környezetére való érzékenység jellemezte. Hozzá mindig, mindenféle üggyel lehetett fordulni, mindig azon munkálkodott, hogy a felmerülő nehézségeket hogyan lehet hatékonyan, minél előbb megoldani.

 

Képviselő tevékenységét a választókerületében lakók megelégedésére lelkiismeretesen látta el. A választókerület szinte valamennyi helyi rendezvényén részt vett, aktív munkával sok esetben maga szervezte azokat.

Képviselőként közmegelégedésre vezette a Lakásügyi Szakmai Bizottságot, amelynek jelenleg is tagja, illetve tagja az Idősügyi Tanácsnak is.

Képviselősége idején több járda, parkoló, épület újulhatott meg.
Eredményes munkájának köszönhetően adták át 2014-ben a Liszt Ferenc Általános Iskola felújított, térkővel burkolt udvarát. A több mint 5 millió forintos beruházás egy részét a képviselő asszony, maga ajánlotta fel.
Az infrastrukturális fejlesztések mellett nagy figyelmet fordított arra is, hogy a különféle szabadidős tevékenységek teret nyerjenek a kertvárosban, így a fotózás, a dámajáték és a sakk kedvelői találhatnak hasznos elfoglaltságot a munkálkodásának köszönhetően.

Férje emlékét ápolva aktívan, elnökségi tagként tevékenykedik a Zalaegerszegi Atlétikai Club-nál is.

Céljait mindig a helyi közösség igényei, véleménye, javaslatai alapján tűzte ki, s azokat mindig közös erővel körzetének támogatásával valósította meg.
Kauzli Józsefné eredményessége annak is köszönhető, hogy az elvégzendő feladatok mögött mindig fontos volt számára az ember.

Mindezen ismérvek alapján, közéleti tevékenysége elismeréseként 2014-ben Zalaegerszegért díjat kapott.

 

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: