keresés a weboldalon

Zsuppányi Gyula

Zalaegerszeg címer
KitüntetettjeinkZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2014

Zsuppányi Gyula

vezető építésztervező

Középiskolai tanulmányait a Zrínyi Miklós Gimnáziumban végezte, majd építész szakon folytatta tanulmányait az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán.
Megszerzett tudását kamatoztatta a ZÁÉV-nél, a Zala Megyei Tanépnél, jelenleg az Alfaterv 2000 Kft. ügyvezető igazgatója.
Az ő irányításával honosították meg az országban  elsőként a NOE variábilis zsalurendszeres technológiát.
Zalaegerszegen a Vadász György által fémjelzett városközpont építése volt nehéz, de szép feladat számára.

Városa iránti elkötelezettsége, tenni akarása a rendszerváltás idejére nyúlik vissza.
1990-től – az első szabad önkormányzati választás óta – 2014-ig volt tagja Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének.
Magas színvonalú képviselői munkásságát, körzetére való gondos odafigyelését, a választópolgárok a tisztségért való induláskor nagy arányban díjazták bizalmukkal.
Ennek köszönhetően Zsuppányi Gyula 24 éven át szüntelenül tevékenykedett városházi képviselőként, s vett részt az előkészítő munkában a Műszaki Bizottság tagjaként.
Nevéhez fűződik a Kisfaludy utca és a Mártírok utca kereszteződésének átépítése, a Kelemen Imre utca felújítása, az Arany János utcai házak járdával és parkolóval történő ellátása, a Dózsa György utca, a Jókai, utca, a Pintér Máté utca, a Virág Benedek utca, a Batsányi utca, a Mikes Kelemen utca, a Gárdonyi Géza utca és a Botfy utca rendbetétele, a Göcseji-Mártírok-Köztársaság úti csomópont átépítése. Ezenfelül közreműködésével számos köz- és lakóépület valósult meg.

Példamutató, kimagasló szakmai tevékenységét, emberi kvalitásait 2013-ban Zalai Príma Díjra történő jelöléssel ismerte el a Vállalkozók Országos Szövetségének Zala megyei szervezete.
Tettrekészségével, terveivel, ötleteivel, az ügyekhez való lendületes hozzáállásával 6 cikluson keresztül volt Zalaegerszeg 8. választókerületének motorja.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város közgyűlése kiemelkedő szakmai és közéleti tevékenységét 2014-ben Zalaegerszegért díjjal ismerte el.

Érdemei magas szintű elismeréseként 2022-ben Magyar Ezüst Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült.

Képgaléria:

Videógaléria:

.

Tartalom megosztása: