Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Elindult az uszodafejlesztés (Videó)

• Publikálva: 2019.03.14. 18:42

Új strand, tanuszoda és fedettuszoda épül Zalaegerszegen. A beruházás a Modern Városok Program keretében valósul meg 9,5 milliárd forintból. A munkálatok elkezdődtek, melyet az ünnepélyes alapkőletétellel is megerősítettek.

 Elindult az uszodafejlesztés

Hosszas előkészítő munkát követően néhány hete megkezdte a kivitelező az 1956-ban épült kültéri medence bontását. 9,5 milliárd forintból épül a helyére új strandmedence, a szomszédságában lévő létesítmény elbontását követően pedig tanuszoda és nemzetközi versenyek megtartására is alkalmas 10 pályás úszómedence.

Balaicz Zoltán - polgármester, Zalaegerszeg:

A Kormány fontos célkitűzése, hogy minden gyermek megtanuljon úszni. Ezért a zalaegerszegi beruházás teljes egészében állami forrásból valósul meg.

dr. Szabó Tünde - sportért felelős államtitkár: 

A várhatóan 2021-re elkészülő zalaegerszegi tanuszodát a 11 ezer zalaegerszegi gyermek és fiatal mellett a környező települések iskolásai is használni fogják.

Vigh László - országgyűlési képviselő, Zalaegerszeg:

A beruházás ütemtervének kialakításakor külön figyelmet fordítottak arra, hogy az úszok egy napra se maradjanak medence nélkül. Így először elkészül a strandmedence, azt lefedik, és csak ezt követően kezdődik meg a jelenlegi uszoda bontása.

F.M./B.P.

Fotó: Seres Péter