Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Bölcsődék napja (Videó)

• Publikálva: 2019.04.23. 16:34

Szakmai programokkal, kulturális műsorral és elismerések átadásával emlékeztek Zalaegerszegen a Bölcsődék Napjáról. A rendezvénynek - melyre a város minden intézményéből érkeztek nevelők - ezúttal a Kis utcai Tipegő Bölcsőde adott otthont.

Bölcsődék Napja

Évről-évre egyre nagyobb megbecsülésnek örvend a szakma - kezdte köszöntőjét Prenner Zsuzsanna. Az egyesített bölcsődék vezetője elmondta: ez, valamint a folyamatos gyermekszám emelkedés is hozzájárult ahhoz, hogy új munkakörök jelenjenek meg.

Prenner Zsuzsanna - intézményvezető, Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék:

Az eseményen oklevelet vehettek át azok a pedagógusok és technikai dolgozók, akik kiemelkedő munkát végeztek. Az év kisgyermeknevelője Horváth Róbertné lett, aki 1979-ben kezdte gondozói pályafutását.

Horváth Róbertné - nevelő, Űrhajós Bölcsőde:

A megyeszékhely 4 bölcsődéje közül kettő már túl van a teljes energetikai megújuláson. 2020-ig a még hátralévő épületeket is modernizálják, európai uniós forrásból.

Balaicz Zoltán - polgármester, Zalaegerszeg:

Magyarországon 2010 óta ünneplik a bölcsődei dolgozókat. Ennek apropója, hogy 1852. április 21-én nyitották meg az ország első, ilyen létesítményét Budapesten.

K.Zs./K.M.

Fotó: Seres Péter